קראמבל שזיפים שזוף שכולו טעם של קיץ

מחפשים קינוח זריז וקליל לאירוח? עידית נרקיס-כ״ץ עם המתכון המועדף עליה להזדמנויות שונות: קראמבל שזיפים. ניתן להכין עם פירות שונים
מחפשים קינוח זריז וקליל לאירוח? עידית נרקיס-כ״ץ עם המתכון המועדף עליה להזדמנויות שונות: קראמבל שזיפים. ניתן להכין עם פירות שונים
  • עידית נרקיס כ"ץ
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1991
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1990.7 קק״ל 1990.7 קק״ל
    פחמימות 288.4 גרם 288.4 גרם
    שומן 86.3 גרם 86.3 גרם
    נתרן 802.5 מ״ג 802.5 מ״ג
    חלבון 21.2 גרם 21.2 גרם
    סיבים תזונתיים 12.7 גרם 12.7 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 0.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 76.8 מ״ג 76.8 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 1106.6 מ״ג 1106.6 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1991
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1990.7 קק״ל 1990.7 קק״ל
    פחמימות 288.4 גרם 288.4 גרם
    שומן 86.3 גרם 86.3 גרם
    נתרן 802.5 מ״ג 802.5 מ״ג
    חלבון 21.2 גרם 21.2 גרם
    סיבים תזונתיים 12.7 גרם 12.7 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 0.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 76.8 מ״ג 76.8 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 1106.6 מ״ג 1106.6 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור

קראמבל הוא קינוח ה-GO TO שלי. הבנות באות לארוחת בוקר? אני מכינה ערב לפני את פירורי הקראמבל ובבוקר זורקת הכל לתנור. ההורים שלי באים לקפה של אחה”צ? אני ממוללת במהירות חמאה וחומרים יבשים, תופסת פירות מהמקרר ומכינה קראמבל. קראמבל הוא קינוח כ”כ גמיש, שהוא יקבל באהבה כל פרי שתשימו בו (טוב, אולי לא פירות הדר), העיקר שבסוף התהליך הם יבעבעו מתחת למעטה פירורים פריך.

כיף להכין את הקינוח הזה בשישי אחה”צ – לאכול אותו חם מהתנור ואז לתת לו להתקרר על השיש. אוכלים אותו בטמפ’ החדר אחרי ארוחת השישי ומעבירים למקרר, שם מנשנשים ממנו קר (או מחממים במיקרו) כל השבת, עד שהתבנית ריקה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
עידית נרקיס כ"ץ
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


קראמבל

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת אפייה, סולת, סוכר, קינמון, אגוז המוסקט ומלח. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומשפשפים וממוללים אותה בעזרת קצות האצבעות ביחד עם החומרים היבשים. ממשיכים כך עד שמתקבל בצק חולי וגרגרי. מניחים את הקערה עם פירורי הקראמבל במקרר או במקפיא עד לשימוש. 
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עגולה (פיירקס או כלי אחר) בקוטר 24 ס”מ.
  3. חותכים את השזיפים לשמיניות ומעבירים את הפרי החתוך לתבנית המשומנת, יחד עם תמצית וניל וסוכר. מערבבים בתוך התבנית.
  4. מפזרים מעל את פירורי הקראמבל הקרים, ואופים 45-50 דקות, עד שהפירורים משחימים והפירות מבעבעים מתחת.

 

הערות

  • אפשר להגיש את הקראמבל עם גלידת וניל
  • כמות הסוכר במלית תלויה במתיקות הפרי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קראמבל שזיפים שזוף שכולו טעם של קיץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    לוסי

    העוגה מהממת! גם מאוד טעימה, ממליצה להוסיף שקדים פרוסים.

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה על השיתוף, לוסי!

    Avatar
    יולי

    המבע הרג אותי!!!! מתה על שזיפיםםם

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות