
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
קראמבל הוא קינוח ה-GO TO שלי. הבנות באות לארוחת בוקר? אני מכינה ערב לפני את פירורי הקראמבל ובבוקר זורקת הכל לתנור. ההורים שלי באים לקפה של אחה”צ? אני ממוללת במהירות חמאה וחומרים יבשים, תופסת פירות מהמקרר ומכינה קראמבל. קראמבל הוא קינוח כ”כ גמיש, שהוא יקבל באהבה כל פרי שתשימו בו (טוב, אולי לא פירות הדר), העיקר שבסוף התהליך הם יבעבעו מתחת למעטה פירורים פריך.
כיף להכין את הקינוח הזה בשישי אחה”צ - לאכול אותו חם מהתנור ואז לתת לו להתקרר על השיש. אוכלים אותו בטמפ’ החדר אחרי ארוחת השישי ומעבירים למקרר, שם מנשנשים ממנו קר (או מחממים במיקרו) כל השבת, עד שהתבנית ריקה.
מצרכים
קראמבל
-
3/4 כוס קמח לבן
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
3 כפות סולת
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1/4 כפית מלח דק
-
100 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
מלית
-
8 שזיפים בינוניים
-
1 כפית תמצית ונילניתן להשתמש במחית וניל
-
1 כף סוכר לבן
אופן הכנה
- מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת אפייה, סולת, סוכר, קינמון, אגוז המוסקט ומלח. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומשפשפים וממוללים אותה בעזרת קצות האצבעות ביחד עם החומרים היבשים. ממשיכים כך עד שמתקבל בצק חולי וגרגרי. מניחים את הקערה עם פירורי הקראמבל במקרר או במקפיא עד לשימוש.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עגולה (פיירקס או כלי אחר) בקוטר 24 ס”מ.
- חותכים את השזיפים לשמיניות ומעבירים את הפרי החתוך לתבנית המשומנת, יחד עם תמצית וניל וסוכר. מערבבים בתוך התבנית.
- מפזרים מעל את פירורי הקראמבל הקרים, ואופים 45-50 דקות, עד שהפירורים משחימים והפירות מבעבעים מתחת.
הערות
- אפשר להגיש את הקראמבל עם גלידת וניל
- כמות הסוכר במלית תלויה במתיקות הפרי
תגובות (0)