קראמבל שזיפים

מחפשים קינוח זריז וקליל לאירוח? עידית נרקיס-כ״ץ עם המתכון המועדף עליה להזדמנויות שונות: קראמבל שזיפים. ניתן להכין עם פירות שונים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

קראמבל הוא קינוח ה-GO TO שלי. הבנות באות לארוחת בוקר? אני מכינה ערב לפני את פירורי הקראמבל ובבוקר זורקת הכל לתנור. ההורים שלי באים לקפה של אחה”צ? אני ממוללת במהירות חמאה וחומרים יבשים, תופסת פירות מהמקרר ומכינה קראמבל. קראמבל הוא קינוח כ”כ גמיש, שהוא יקבל באהבה כל פרי שתשימו בו (טוב, אולי לא פירות הדר), העיקר שבסוף התהליך הם יבעבעו מתחת למעטה פירורים פריך.

כיף להכין את הקינוח הזה בשישי אחה”צ - לאכול אותו חם מהתנור ואז לתת לו להתקרר על השיש. אוכלים אותו בטמפ’ החדר אחרי ארוחת השישי ומעבירים למקרר, שם מנשנשים ממנו קר (או מחממים במיקרו) כל השבת, עד שהתבנית ריקה.

מצרכים

קראמבל

מלית

אופן הכנה

  1. מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת אפייה, סולת, סוכר, קינמון, אגוז המוסקט ומלח. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומשפשפים וממוללים אותה בעזרת קצות האצבעות ביחד עם החומרים היבשים. ממשיכים כך עד שמתקבל בצק חולי וגרגרי. מניחים את הקערה עם פירורי הקראמבל במקרר או במקפיא עד לשימוש. 
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עגולה (פיירקס או כלי אחר) בקוטר 24 ס”מ.
  3. חותכים את השזיפים לשמיניות ומעבירים את הפרי החתוך לתבנית המשומנת, יחד עם תמצית וניל וסוכר. מערבבים בתוך התבנית.
  4. מפזרים מעל את פירורי הקראמבל הקרים, ואופים 45-50 דקות, עד שהפירורים משחימים והפירות מבעבעים מתחת.

 

הערות

  • אפשר להגיש את הקראמבל עם גלידת וניל
  • כמות הסוכר במלית תלויה במתיקות הפרי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1929.9 קק״ל 1929.9 קק״ל
פחמימות 272.8 גרם 272.8 גרם
שומן 85.4 גרם 85.4 גרם
נתרן 939.2 מ״ג 939.2 מ״ג
חלבון 19.3 גרם 19.3 גרם
סיבים תזונתיים 12.4 גרם 12.4 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 0.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 75.1 מ״ג 75.1 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג
אשלגן 1094.5 מ״ג 1094.5 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody