כמו באמריקה – קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין

הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. ויש גם גרסה פחות מושחתת למי שמבקש
הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. ויש גם גרסה פחות מושחתת למי שמבקש
  • קרין גורן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    10705
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 10705.3 קק״ל 10705.3 קק״ל
    פחמימות 1324.6 גרם 1324.6 גרם
    שומן 580.5 גרם 580.5 גרם
    נתרן 3138.3 מ״ג 3138.3 מ״ג
    חלבון 100.9 גרם 100.9 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 4.4 גרם
    שומן רווי 326.8 גרם 326.8 גרם
    כולסטרול 3836.5 מ״ג 3836.5 מ״ג
    סידן 675.6 מ״ג 675.6 מ״ג
    ברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״ג
    אשלגן 1338.3 מ״ג 1338.3 מ״ג
    אבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    10705
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 10705.3 קק״ל 10705.3 קק״ל
    פחמימות 1324.6 גרם 1324.6 גרם
    שומן 580.5 גרם 580.5 גרם
    נתרן 3138.3 מ״ג 3138.3 מ״ג
    חלבון 100.9 גרם 100.9 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 4.4 גרם
    שומן רווי 326.8 גרם 326.8 גרם
    כולסטרול 3836.5 מ״ג 3836.5 מ״ג
    סידן 675.6 מ״ג 675.6 מ״ג
    ברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״ג
    אשלגן 1338.3 מ״ג 1338.3 מ״ג
    אבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


תבנית טארט 26 ס"מ

עוגיית שיבולת שועל

מלית

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
  3. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
  4. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  6. משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
  7. אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. ממשיכים בהכנת הבסיסשמים במעבד מזון חמאה, מלח וסוכר חום.
  9. שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני.
  10. משמנים תבנית פאי בתרסיס השמן ומרפדים את תחתית התבנית בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
  11. מכינים מליתמערבבים בזהירות באופן ידני בקערה סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסה של אוויר לתערובת. 
  12. יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
  13. מעבירים לתנור ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים (160 מעלות).
  14. מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.

ומי שקצת שומר על המשקל ורוצה להכין אבל מחפש גרסה שפויה יותר, רוצו לבדוק את המתכון האלטרנטיבי לשחיתות טיפה ממותנת!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו באמריקה – קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    shavit konforty

    ‏בספר כתוב מתכון שונה ממה שכתוב באתר על פי איזה מתכון כדאי לי לעשות

      Avatar
      Foody Foody

      אלו שני מתכונים שונים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות