כמו באמריקה – קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין

הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. ויש גם גרסה פחות מושחתת למי שמבקש
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    21

מצרכים

תבנית טארט 26 ס"מ

עוגיית שיבולת שועל

מלית

הגשה

לרכישת תבנית פאי

אופן הכנה

  1. מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
  3. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
  4. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  6. משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
  7. אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. ממשיכים בהכנת הבסיסשמים במעבד מזון חמאה, מלח וסוכר חום.
  9. שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני.
  10. משמנים תבנית פאי בתרסיס השמן ומרפדים את תחתית התבנית בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
  11. מכינים מליתמערבבים בזהירות באופן ידני בקערה סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסה של אוויר לתערובת. 
  12. יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
  13. מעבירים לתנור ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים (160 מעלות).
  14. מגישים חם בצלחות האלה למשל, לצד קצפת או שמנת חמוצה.

ומי שקצת שומר על המשקל ורוצה להכין אבל מחפש גרסה שפויה יותר, רוצו לבדוק את המתכון האלטרנטיבי לשחיתות לשמה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 10692.7 קק״ל 10692.7 קק״ל
פחמימות 1321.3 גרם 1321.3 גרם
שומן 577.4 גרם 577.4 גרם
נתרן 2893.1 מ״ג 2893.1 מ״ג
חלבון 99.8 גרם 99.8 גרם
סיבים תזונתיים 4.4 גרם 4.4 גרם
שומן רווי 327.2 גרם 327.2 גרם
כולסטרול 3838.3 מ״ג 3838.3 מ״ג
סידן 681.0 מ״ג 681.0 מ״ג
ברזל 12.9 מ״ג 12.9 מ״ג
אשלגן 1352.7 מ״ג 1352.7 מ״ג
אבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    נירית

    אפשר לדלג על האפיה הראשונה של העוגיה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, לא מומלץ לדלג על שלב האפייה הראשון של עוגיית הבסיס כי זה פוגם בפריכות שלה.

    Avatar
    דנה

    בסרטון רואים 3 חלמונים, במתכון כתוב 8?

      Avatar
      תהל ח

      אם אין לי מעבד מזון ותבנית פאי נשלפת מה אפשר לעשות?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לנסות להכין בקערת מיקסר עם וו גיטרה ובתבנית עגולה אחרת באותו הקוטר (רק שאי אפשר יהיה להוציא את הפאי מהתבנית אלא להגיש ישירות מהתבנית). בהצלחה ושבת שלום (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody