רוגלך של אלין: הפינוק האולטימטיבי לצד כוס הקפה

בואו להכין את המתכון האהוב על בתי אלין, רוגלך מפנק בהכנה מהירה ובמינימום מצרכים. הכי מושלם כתוספת לקפה, או לשוקו
בואו להכין את המתכון האהוב על בתי אלין, רוגלך מפנק בהכנה מהירה ובמינימום מצרכים. הכי מושלם כתוספת לקפה, או לשוקו
  • מירי כהן
שמרו
כשר
47 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    217
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.5 קק״ל 4329.6 קק״ל
    פחמימות 29.5 גרם 589.6 גרם
    שומן 9.2 גרם 184.4 גרם
    נתרן 118.2 מ״ג 2363.5 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 82.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.5 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 47.2 גרם
    כולסטרול 37.5 מ״ג 750.8 מ״ג
    סידן 25.5 מ״ג 509.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 8.1 מ״ג
    אשלגן 482.4 מ״ג 9647.4 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 15.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    217
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.5 קק״ל 4329.6 קק״ל
    פחמימות 29.5 גרם 589.6 גרם
    שומן 9.2 גרם 184.4 גרם
    נתרן 118.2 מ״ג 2363.5 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 82.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.5 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 47.2 גרם
    כולסטרול 37.5 מ״ג 750.8 מ״ג
    סידן 25.5 מ״ג 509.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 8.1 מ״ג
    אשלגן 482.4 מ״ג 9647.4 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 15.9 מ״ג
    סגור

הרוגלך של אלין נקרא על שמה, כי היא ידועה כאלופת הבצקים בבית שלנו. יחד, יצרנו מתכון טעים, פשוט ומגרה במיוחד, שמאפשר לנו לפנק את כל בני הבית ועכשיו גם אתכם. הרוגלך מתאימים כנשנוש לצד הקפה של הבוקר, כחטיף בהפסקת העשר של הילדים בבית הספר וגם כקינוח להגיש לאורחים שקופצים אלינו למשהו טעים באמצע היום. כמה שהמתכון הזה פשוט, ככה הוא גם טעים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
47 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר במשך כחצי דקה ולאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים.
  2. לשים במשך כ-6 דקות, עד לקבלת בצק גמיש.
  3. מניחים את הבצק להתפחה למשך שעה בקערה מכוסה במקום חמים. ניתן גם להשאיר להתפחה לילה שלם במקרר, בקערה מכוסה בניילון נצמד.
  4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים על משטח מקומח מעט ומרדדים לעלה מלבני דק בעובי של חצי ס”מ.
  5. מורחים על הבצק את ממרח השוקולד או אגוזי הלוז וחותכים באמצעות גלגלת פיצה למשולשים. מגלגלים כל משולש מהחלק העבה אל הקצה לצורת רוגלך ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  6. מתפיחים במשך כ-20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות.
  7. לציפוי: בקלחת קטנה, מחממים על הכיריים, בחום בינוני, את המים והסוכר לציפוי ומערבבים עד המסת הסוכר.
  8. מיד לאחר האפייה, כשהרוגלך עוד חמים, מברישים במי סוכר.
רוגלך של אלין 2
רוגלך של אלין, פינוק מושלם. צילום: אלון מסיקה. סטיילינג: חן סבח
tip

טיפ מיוחד:

לאחר הצינון, ניתן להקפיא בשקיות ולארוז כל רוגלך בנפרד כמאפה לבית הספר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רוגלך של אלין: הפינוק האולטימטיבי לצד כוס הקפה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    מלי ש

    יש טעות בכמות השמנת יצא בצק דביק ,2 שמנת זה הרבה .

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מלי, ניתן להוסיף קמח אם יוצא נוזלי (לא אמור לצאת נוזלי), זה לא פוגע בבצק.

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן להחליף בגבינת שמנת, יוגורט, חלב קוקוס. בהצלחה !

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות