רוטב ברביקיו ביתי בקלי קלות

לכבוד יום העצמאות, עז תלם מפנק אותנו במתכון מושלם של רוטב ברביקיו תוצרת בית שמכינים בקלי קלות. והבונוס? אתם שולטים בטעם ובריח ויוצרים רוטב בלי חומרים משמרים
לכבוד יום העצמאות, עז תלם מפנק אותנו במתכון מושלם של רוטב ברביקיו תוצרת בית שמכינים בקלי קלות. והבונוס? אתם שולטים בטעם ובריח ויוצרים רוטב בלי חומרים משמרים
  • עז תלם
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    103
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 103.3 קק״ל 826.1 קק״ל
    פחמימות 20.7 גרם 165.7 גרם
    שומן 1.6 גרם 12.7 גרם
    נתרן 426.8 מ״ג 3414.3 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 16.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.4 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 1.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 21.1 מ״ג 168.6 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 285.2 מ״ג 2282.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    103
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 103.3 קק״ל 826.1 קק״ל
    פחמימות 20.7 גרם 165.7 גרם
    שומן 1.6 גרם 12.7 גרם
    נתרן 426.8 מ״ג 3414.3 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 16.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.4 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 1.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 21.1 מ״ג 168.6 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 285.2 מ״ג 2282.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות (ואפשר גם לגרר בפומפייה ולהוסיף לסיר עם הנוזלים שניגרו ממנו).
  2. מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות, עד שנראה שקוף.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה נוספת.
  4. מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ואת המים (1/2 כוס).
  5. מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי) כ-15 דקות עד שהטעמים יתמזגו. מקפידים לערבב מדי פעם שלא יישרף בתחתית.
  6. אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות) מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
  7. טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים - אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
  8. מעבירים לצנצנת. הרוטב נשמר בקירור חודש בקלות.

 

הפקה מסחרית עבור חברת מזרח ומערב
מתכון וצילום: עז תלם

הערות

  • אפשר להשתמש בכל סוג חומץ שרוצים - בן יין אדום או לבן, חומץ תפוחים וכו'
  • חשוב לטעום את הרוטב ולהוסיף מלח או פלפל שחור לפי הטעם
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רוטב ברביקיו ביתי בקלי קלות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות