רוטב ברביקיו ביתי בקלי קלות

לכבוד יום העצמאות, עז תלם מפנק אותנו במתכון מושלם של רוטב ברביקיו תוצרת בית שמכינים בקלי קלות. והבונוס? אתם שולטים בטעם ובריח ויוצרים רוטב בלי חומרים משמרים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות (ואפשר גם לגרר בפומפייה ולהוסיף לסיר עם הנוזלים שניגרו ממנו).
  2. מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות, עד שנראה שקוף.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה נוספת.
  4. מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ואת המים (1/2 כוס).
  5. מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי) כ-15 דקות עד שהטעמים יתמזגו. מקפידים לערבב מדי פעם שלא יישרף בתחתית.
  6. אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות) מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
  7. טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים - אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
  8. מעבירים לצנצנת. הרוטב נשמר בקירור חודש בקלות.

 

הפקה מסחרית עבור חברת מזרח ומערב
מתכון וצילום: עז תלם

הערות

  • אפשר להשתמש בכל סוג חומץ שרוצים - בן יין אדום או לבן, חומץ תפוחים וכו'
  • חשוב לטעום את הרוטב ולהוסיף מלח או פלפל שחור לפי הטעם

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 106.4 קק״ל 851.3 קק״ל
פחמימות 20.0 גרם 160.4 גרם
שומן 2.1 גרם 16.7 גרם
נתרן 1139.8 מ״ג 9118.5 מ״ג
חלבון 2.1 גרם 16.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.6 גרם
שומן רווי 0.3 גרם 2.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 23.5 מ״ג 187.7 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 7.9 מ״ג
אשלגן 357.7 מ״ג 2861.6 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody