רולדת קפה משגעת ללא גלוטן

רולדת קפה משגעת ורכה, ללא גלוטן, ממולאת בקצפת עשירה בטעם קפה ומצופה בגנאש שוקולד מפנק. קינוח מרשים ביופיו לכל יום, ובייחוד לפסח
רולדת קפה משגעת ורכה, ללא גלוטן, ממולאת בקצפת עשירה בטעם קפה ומצופה בגנאש שוקולד מפנק. קינוח מרשים ביופיו לכל יום, ובייחוד לפסח
  • קרין גורן
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    256
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.3 קק״ל 2563.2 קק״ל
    פחמימות 45.9 גרם 459.0 גרם
    שומן 6.5 גרם 65.2 גרם
    נתרן 85.6 מ״ג 856.5 מ״ג
    חלבון 5.1 גרם 50.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 16.4 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 30.4 גרם
    כולסטרול 126.8 מ״ג 1268.4 מ״ג
    סידן 25.9 מ״ג 259.1 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 14.9 מ״ג
    אשלגן 143.5 מ״ג 1435.1 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    256
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.3 קק״ל 2563.2 קק״ל
    פחמימות 45.9 גרם 459.0 גרם
    שומן 6.5 גרם 65.2 גרם
    נתרן 85.6 מ״ג 856.5 מ״ג
    חלבון 5.1 גרם 50.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 16.4 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 30.4 גרם
    כולסטרול 126.8 מ״ג 1268.4 מ״ג
    סידן 25.9 מ״ג 259.1 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 14.9 מ״ג
    אשלגן 143.5 מ״ג 1435.1 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עודת שוקולד

קצפת קפה

ציפוי גנאש


אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, משמנים את הנייר ומפזרים מעט קקאו מעל.
  2. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה (כף בכל 10 שניות) וממשיכים להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי.
  3. מוסיפים חלמונים וסוכר וניל ומקציפים לאט לאיחוד. מנפים מעל קקאו וקורנפלור ומקציפים לאט עד שהתערובת אחידה.
  4. משטחים את התערובת בתבנית ואופים 15 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  5. מכינים נייר אפייה חדש על משטח העבודה ומפזרים עליו מעט קקאו. מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה (יחד עם הנייר שעליו נאפתה) על נייר האפייה החדש עם הקקאו (אם שולי העוגה נדבקו לתבנית משחררים אותם קודם בסכין). מכסים במגבת מטבח עבה ומניחים כך לצינון.
  6. מכינים את קצפת הקפה, מרכיבים ומקפיאים להתייצבות: במיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה, אבקת נס קפה ו-1/4 כוס סוכר לקצפת קרמית.
  7. מקלפים מהעוגה את הנייר המקורי. מורחים את הקצפת על העוגה ומשאירים שוליים של 2 ס”מ מכל הכיוונים, לגלגול נוח ונקי. מגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה). אל תיבהלו אם העוגה נסדקת מעט במהלך הגלגול - היא עדיין תצא מקסימה.
  8. מעבירים את הרולדה למקפיא לשעה-שעתיים, להתייצבות.
  9. מכינים את גנאש השוקולד: במיקרוגל מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה ושוקולד להמסה. טורפים לרוטב חלק ואחיד.
  10. מוזגים את ציפוי השוקולד מעל הרולדה ומניחים לו לזלוג על שוליה ולצפות את כולה (מומלץ לרפד את צלחת ההגשה ברצועות נייר אפייה ששולפים החוצה אחרי הציפוי - כך הצלחת נשארת נקייה).
  11. ניתן כמובן להשתולל עם הציפוי ולקשט את הרולדה עם קרם הקפה ועם שברי שקדים קלויים.
  12. שומרים במקרר עד ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

    רולדת קפה קרין גורן
    רולדת קפה קרין גורן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רולדת קפה משגעת ללא גלוטן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    eidan keter

    יצא משגע

    Avatar
    מרגו אקריש

    עוגה טעימה

    Avatar
    מרגו אקריש

    זו רולדת שוקולד טעימה מאוד

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Foody Foody

    מרגלית! איזה יופי של רולדה! שיחקת אותה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות