רותם ליברזון מתארחת ומכינה: עוגת שוקולד הפוכה ללא גלוטן

רותם ליברזון משדרגת לנו את אוסף מתכוני עוגות השוקולד ומוסיפה לו עוגה עשירה ומפנקת בתוספת אגוזי לוז משובחים. והבונוס? מדובר בעוגה ללא גלוטן כלל
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

עוגה

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים את התנור לחום של 150 מעלות ומשמנים היטבה את התבנית.
  2. ממיסים בבאן מרי או במיקרו את השוקולד והחמאה עד שהופכים לתערובת הומוגנית ומצננים.
  3. מקציפים במיקסר את החלבונים עם רבע כוס סוכר עד שנוצר קצף יציב.
  4. את החלמונים מערבבים במקצפת ידנית כשלוש דקות עם חצי כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  5. מוסיפים את החלב, אגוזי הלוז ואת תערובת השוקולד ומערבבים לעיסה אחידה.
  6. מקפלים פנימה בעדינות ובשני סבבים את החלבונים המוקצפים ומוזגים לתבנית.
  7. מכניסים תנור ואופים 45 דקות בלי לפתוח את התנור. אחרי 45 דקות מסובבים את התבנית כדי להבטיח אפיה אחידה וממשיכים לאפות עוד כרבע שעה. מצננים ומכניסים למקרר לשלוש שעות.
  8. להגשה: הופכים את העוגה על צלחת הגשה (כך שהחלק הפחות יפה מונח למטה) ולמעלה העוגה חלקה ויפה. מאבקים היטב באבקת סוכר ופורסים לפרוסות עם סכין חדה טבולה במים חמים. אפשר לקשט עם מעט תותים באמצע ושמנת חמוצה ליד.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5230.7 קק״ל 5230.7 קק״ל
פחמימות 330.9 גרם 330.9 גרם
שומן 385.9 גרם 385.9 גרם
נתרן 700.3 מ״ג 700.3 מ״ג
חלבון 87.0 גרם 87.0 גרם
סיבים תזונתיים 32.6 גרם 32.6 גרם
שומן רווי 125.3 גרם 125.3 גרם
כולסטרול 1756.4 מ״ג 1756.4 מ״ג
סידן 687.9 מ״ג 687.9 מ״ג
ברזל 18.3 מ״ג 18.3 מ״ג
אשלגן 7417.4 מ״ג 7417.4 מ״ג
אבץ 11.3 מ״ג 11.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

    Avatar
    יעל

    למה המתכון בסרטון לא דומה בכלל למתכון הכתוב?

    Avatar
    אורית

    הכנתי לחברה צליאקית, ממש לא מורגש! יצא פצצה

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody