רותם ליברזון מתארחת ומכינה: עוגת שוקולד ללא גלוטן

רותם ליברזון משדרגת לנו את אוסף מתכוני עוגות השוקולד ומוסיפה לו עוגה עשירה ומפנקת בתוספת אגוזי לוז משובחים. והבונוס? מדובר בעוגה ללא גלוטן כלל
רותם ליברזון משדרגת לנו את אוסף מתכוני עוגות השוקולד ומוסיפה לו עוגה עשירה ומפנקת בתוספת אגוזי לוז משובחים. והבונוס? מדובר בעוגה ללא גלוטן כלל
  • רותם ליברזון
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5561
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5561.1 קק״ל 5561.1 קק״ל
    פחמימות 303.0 גרם 303.0 גרם
    שומן 435.2 גרם 435.2 גרם
    נתרן 1047.0 מ״ג 1047.0 מ״ג
    חלבון 91.5 גרם 91.5 גרם
    סיבים תזונתיים 29.3 גרם 29.3 גרם
    שומן רווי 164.1 גרם 164.1 גרם
    כולסטרול 2032.4 מ״ג 2032.4 מ״ג
    סידן 525.7 מ״ג 525.7 מ״ג
    ברזל 15.9 מ״ג 15.9 מ״ג
    אשלגן 2756.2 מ״ג 2756.2 מ״ג
    אבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5561
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5561.1 קק״ל 5561.1 קק״ל
    פחמימות 303.0 גרם 303.0 גרם
    שומן 435.2 גרם 435.2 גרם
    נתרן 1047.0 מ״ג 1047.0 מ״ג
    חלבון 91.5 גרם 91.5 גרם
    סיבים תזונתיים 29.3 גרם 29.3 גרם
    שומן רווי 164.1 גרם 164.1 גרם
    כולסטרול 2032.4 מ״ג 2032.4 מ״ג
    סידן 525.7 מ״ג 525.7 מ״ג
    ברזל 15.9 מ״ג 15.9 מ״ג
    אשלגן 2756.2 מ״ג 2756.2 מ״ג
    אבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  2. ממיסים בבאן מרי או במיקרו את השוקולד והחמאה עד שהופכים לתערובת הומוגנית ומצננים.
  3. מקציפים במיקסר את החלבונים עם רבע כוס סוכר עד שנוצר קצף יציב.
  4. את החלמונים מערבבים במקצפת ידנית כשלוש דקות עם חצי כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  5. מוסיפים את החלב, אגוזי הלוז ואת תערובת השוקולד ומערבבים לעיסה אחידה.
  6. מקפלים פנימה בעדינות ובשני סבבים את החלבונים המוקצפים ומוזגים לתבנית.
  7. מכניסים תנור ואופים 35 דקות בלי לפתוח את התנור. אחרי 20 דקות מסובבים את התבנית כדי להבטיח אפיה אחידה וממשיכים לאפות עוד 15 דקות. מצננים ומכניסים למקרר לשלוש שעות.
  8. להגשה: הופכים את העוגה על צלחת הגשה (כך שהחלק הפחות יפה מונח למטה) ולמעלה העוגה חלקה ויפה. מאבקים היטב באבקת סוכר ופורסים לפרוסות עם סכין חדה טבולה במים חמים. אפשר לקשט עם מעט תותים באמצע ושמנת חמוצה ליד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רותם ליברזון מתארחת ומכינה: עוגת שוקולד ללא גלוטן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    Janet Shimoni

    אני שואלת אם אפשר להחליף את החמאה בחמאת קקאו?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא ניתן להחליף את החמאה בחמאת קקאו, מכיוון שכל אחד מהם מעניק מרקם שונה לעוגה- חמאת הקקאו מייצבת ואילו החמאה מעדנת את המרקם. בנוסף, הם אינם מכילים את אותו הרכב שומנים.

    Avatar
    Sean Malka

    המתכון שכתבתם לא נכון! רותם לי רזון אומרת בסרטון 250 גר’ חמאה ו250 גר’ שוקולד, בנוסף, אפייה ב175 למשך 35 דק’ גג, ניסיתי לפי ההוראות בסרטון ויצא נהדר! תקנו בבקשה את המתכון, תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שון. תודה על העירנות, נתקן מיד.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות