-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 366.3 קק״ל 2197.8 קק״לפחמימות 30.6 גרם 183.7 גרםשומן 19.1 גרם 114.4 גרםנתרן 314.9 מ״ג 1889.3 מ״גחלבון 9.4 גרם 56.2 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.3 גרםשומן רווי 8.3 גרם 49.5 גרםכולסטרול 28.1 מ״ג 168.5 מ״גסידן 158.9 מ״ג 953.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 139.7 מ״ג 837.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 35 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות366
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 366.3 קק״ל 2197.8 קק״לפחמימות 30.6 גרם 183.7 גרםשומן 19.1 גרם 114.4 גרםנתרן 314.9 מ״ג 1889.3 מ״גחלבון 9.4 גרם 56.2 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.3 גרםשומן רווי 8.3 גרם 49.5 גרםכולסטרול 28.1 מ״ג 168.5 מ״גסידן 158.9 מ״ג 953.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 139.7 מ״ג 837.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.8 מ״גסגור
ריזוטו פטריות ואפונה- שידוך מושלם בין אורז, גבינת פרמזן ושני ירקות עם טעמים אדמתיים. המנה הזו שנחשבת מפונקת בגלל טכניקת הערבוב, יוצאת טעימה ויפהפיה ושווה את הסבלנות שלכם!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 366 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
ריזוטו
-
1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
1/4 כוס שמן קנולהאו לחלופין שמן זית
-
1 בצל בינוניקלוף וחתוך לקוביות
-
3 שיני שוםקצוצות דק
-
200 גרם פטריות יערקצוצות
-
250 גרם פטריות שמפיניוןקצוצות
-
500 גרם אורז ריזוטומזרח מערבאורז עגול או ארבוריו
-
1 כוס יין לבן יבש
-
5 כוסות מיםאו לחלופין ציר ירקות
-
50 גרם חמאה
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
100 גרם גבינת פרמזןמגורדת בפומפיה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר קטן מים, וחולטים את האפונה 2-3 דקות עד שצבעה משתנה לירוק עז.
- עם כף מחוררת מעבירים את האפונה למי קרח להפסקת הבישול, מסננים ושומרים בצד.
- מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל ומערבבים.
- מטגנים במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים שום ופטריות ומטגנים במשך של עוד 5 דקות.
- מוסיפים את האורז ומערבבים.
- יוצקים אל התערובת את היין הלבן ומביאים לבעבוע קל תוך כדי ערבוב, עד שכל היין נספג באורז ולא נשאר נוזל בסיר.
- מוסיפים רבע כוס, (או מצקת), מים או ציר תוך כדי ערבוב, ברגע שהנוזלים נספגים באורז, מוסיפים עוד רבע כוס.
- חוזרים על הפעולה, עד שלא נותרו יותר נוזלים להוסיף והאורז רך.
- מוסיפים את האפונה החלוטה, את החמאה והשמנת, חצי מכמות הפרמזן ומערבבים.
- מתבלים בפלפל שחור ומעט מלח ממשיכים לערבב עד שהשמנת כולה נספגת לתוך האורז, בשלב זה האורז אמור להיות מוכן ואל דנטה בדיוק.
- מגישים: מעבירים מנת ריזוטו לצלחת מרכזית או למנות אישיות, מפזרים מעל את שארית הפרמזן ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר קטן מים, וחולטים את האפונה 2-3 דקות עד שצבעה משתנה לירוק עז.
- עם כף מחוררת מעבירים את האפונה למי קרח להפסקת הבישול, מסננים ושומרים בצד.
- מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל ומערבבים.
- מטגנים במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים שום ופטריות ומטגנים במשך של עוד 5 דקות.
- מוסיפים את האורז ומערבבים.
- יוצקים אל התערובת את היין הלבן ומביאים לבעבוע קל תוך כדי ערבוב, עד שכל היין נספג באורז ולא נשאר נוזל בסיר.
- מוסיפים רבע כוס, (או מצקת), מים או ציר תוך כדי ערבוב, ברגע שהנוזלים נספגים באורז, מוסיפים עוד רבע כוס.
- חוזרים על הפעולה, עד שלא נותרו יותר נוזלים להוסיף והאורז רך.
- מוסיפים את האפונה החלוטה, את החמאה והשמנת, חצי מכמות הפרמזן ומערבבים.
- מתבלים בפלפל שחור ומעט מלח ממשיכים לערבב עד שהשמנת כולה נספגת לתוך האורז, בשלב זה האורז אמור להיות מוכן ואל דנטה בדיוק.
- מגישים: מעבירים מנת ריזוטו לצלחת מרכזית או למנות אישיות, מפזרים מעל את שארית הפרמזן ומגישים מיד.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן