ריזוטו פטריות ואפונה חורפי ומחמם

ריזוטו פטריות ואפונה מנחם ועשיר בטעמים אדמתיים וניחוח איטלקי קלאסי. מנה לארוחת צהריים או ערב שתשדרג לכם את היום!
ריזוטו פטריות ואפונה מנחם ועשיר בטעמים אדמתיים וניחוח איטלקי קלאסי. מנה לארוחת צהריים או ערב שתשדרג לכם את היום!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    413
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 413.4 קק״ל 2480.3 קק״ל
    פחמימות 32.5 גרם 194.7 גרם
    שומן 22.8 גרם 136.9 גרם
    נתרן 414.5 מ״ג 2486.8 מ״ג
    חלבון 10.7 גרם 64.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 10.7 גרם 64.0 גרם
    כולסטרול 28.1 מ״ג 168.5 מ״ג
    סידן 158.9 מ״ג 953.3 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 8.0 מ״ג
    אשלגן 287.2 מ״ג 1722.9 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    413
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 413.4 קק״ל 2480.3 קק״ל
    פחמימות 32.5 גרם 194.7 גרם
    שומן 22.8 גרם 136.9 גרם
    נתרן 414.5 מ״ג 2486.8 מ״ג
    חלבון 10.7 גרם 64.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 10.7 גרם 64.0 גרם
    כולסטרול 28.1 מ״ג 168.5 מ״ג
    סידן 158.9 מ״ג 953.3 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 8.0 מ״ג
    אשלגן 287.2 מ״ג 1722.9 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור

ריזוטו פטריות ואפונה- שידוך מושלם בין אורז, גבינת פרמזן ושני ירקות עם טעמים אדמתיים. המנה הזו שנחשבת מפונקת בגלל טכניקת הערבוב, יוצאת טעימה ויפהפיה ושווה את הסבלנות שלכם!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ריזוטו


אופן הכנה

  1. מרתיחים בסיר קטן מים, וחולטים את האפונה 2-3 דקות עד שצבעה משתנה לירוק עז.
  2. עם כף מחוררת מעבירים את האפונה למי קרח להפסקת הבישול, מסננים ושומרים בצד.
  3. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל ומערבבים.

    ריזוטו
    בדרך להיות ריזוטו

  4. מטגנים במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים שום ופטריות ומטגנים במשך של עוד 5 דקות.
  6. מוסיפים את האורז ומערבבים.

    ריזוטו פטריות. צילום: נמרוד סונדרס סטיילינג: ענת לובל.
    מנה מנחמת בהתהוות

  7. יוצקים אל התערובת את היין הלבן ומביאים לבעבוע קל תוך כדי ערבוב, עד שכל היין נספג באורז ולא נשאר נוזל בסיר.
  8. מוסיפים רבע כוס, (או מצקת), מים או ציר תוך כדי ערבוב, ברגע שהנוזלים נספגים באורז, מוסיפים עוד רבע כוס.
  9. חוזרים על הפעולה, עד שלא נותרו יותר נוזלים להוסיף והאורז רך.
  10. מוסיפים את האפונה החלוטה, את החמאה והשמנת, חצי מכמות הפרמזן ומערבבים.
  11. מתבלים בפלפל שחור ומעט מלח ממשיכים לערבב עד שהשמנת כולה נספגת לתוך האורז, בשלב זה האורז אמור להיות מוכן ואל דנטה בדיוק.
  12. מגישים: מעבירים מנת ריזוטו לצלחת מרכזית או למנות אישיות, מפזרים מעל את שארית הפרמזן ומגישים מיד.

    ריזוטו פטריות. צילום: נמרוד סונדרס סטיילינג: ענת לובל.
    ריזוטו פטריות. צילום: נמרוד סונדרס סטיילינג: ענת לובל.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ריזוטו פטריות ואפונה חורפי ומחמם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות