ריזוטו פטריות קלאסי

למה שלא תכינו את אחת ממנות האורז האהובות ביותר? ריזוטו פטריות קלאסי עם גבינות וטימין, מנה מנחמת מהמטבח האיטלקי. תתכוננו להתאהב
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את פטריות השיטאקי בקערה עם כוס מים חמים למשך 15 דקות. מוציאים את הפטריות וחותכים לרצועות דקות מאוד.
  2. קולפים את הבצל והשום וקוצצים לקוביות קטנות, ואת הפטריות לפרוסות. מגררים דק את הגבינה.
  3. בסיר רחב ממיסים את החמאה ושמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד ריכוך. מוסיפים את הפטריות והטימין ומטגנים במשך 3-5 דקות. מוסיפים את היין ומבשלים כ-3 דקות, עד שהאלכוהול מתאדה.
    מוסיפים רוטב סויה ורוטב פטריות צמחוני ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
  5. מתחילים להוסיף את הציר, מצקת אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב, עד שהאורז מוכן.
  6. מוסיפים את הפרמז’ן, טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 306.6 קק״ל 1226.2 קק״ל
פחמימות 19.9 גרם 79.5 גרם
שומן 16.2 גרם 64.8 גרם
נתרן 543.0 מ״ג 2171.9 מ״ג
חלבון 13.8 גרם 55.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.7 גרם
שומן רווי 5.4 גרם 21.8 גרם
כולסטרול 18.8 מ״ג 75.1 מ״ג
סידן 132.4 מ״ג 529.6 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
אשלגן 479.1 מ״ג 1916.4 מ״ג
אבץ 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody