שבוע טוב פותחים עם סלט נועה!
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 788.1 קק״ל 788.1 קק״לפחמימות 55.4 גרם 55.4 גרםשומן 60.9 גרם 60.9 גרםנתרן 942.4 מ״ג 942.4 מ״גחלבון 5.6 גרם 5.6 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 8.8 גרםשומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.6 מ״ג 39.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 327.7 מ״ג 327.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות788
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 788.1 קק״ל 788.1 קק״לפחמימות 55.4 גרם 55.4 גרםשומן 60.9 גרם 60.9 גרםנתרן 942.4 מ״ג 942.4 מ״גחלבון 5.6 גרם 5.6 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 8.8 גרםשומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.6 מ״ג 39.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 327.7 מ״ג 327.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״גסגור
הוויכוח הניצחי בנוגע לסלט הזה הוא האם סלט הוא תוספת למנה, או המנה עצמה?
אז בשבילי זו לגמרי המנה עצמה! ולא שאני צמחוני, אבל סלט ירקות וחסה מ”נתח חקלאים” שזה הטופ של הטופ של החסות, יחד עם גבינה כלשהי, נגיד גבינת מנצ’גו של יעקבס פשוט עושה בשבילי את העבודה לא פחות מכל מנה אחרת.
אז למה סלט נועה? כי נועה, החברה של בני הבכור עדי בן ה-25, ביקשה שאנסה לשחזר לה סלט שאכלה פעם במקום כלשהו, היא נתנה לי את רשימת המצרכים שחילצה “באיומים” מהמלצר ואני ישר נעניתי לאתגר.
אז מה היה שם?
1. חסה, אבל לא חסה רגילה אמר לה המלצר. נועה גיחכה ואמרה לו: אבא של חבר שלי מגדל את החסות הכי טעימות בארץ! אז עם זה אין בעיה.
2. רוטב ויניגרט פסיפלורה – שיניתי לתפוז טרי.
3. גבינת מנצ’גו איכותית – שוב גיחכה נועה, הוא קונה הכל ביעקבס, אז גם עם זה אין בעיה.
4. אגוזי לוז מסוכרים – נו את זה הוא כבר יעשה לבד.
5. נקטרינה או אפרסק – אנחנו בעונה.
עוד מילה או שניים על הנתח חקלאים: מי שמכיר את הסיפור על הנתח קצבים יודע שהאגדה מספרת, שזה החלק הכי טוב בפרה ולכן הקצבים היו שומרים אותו לעצמם.
לימים הוא התחיל להימכר ובהרבה כסף מתוך מהלך שיווקי מדהים שאם הקצבים שמרו אותו לעצמם אז כנראה שהוא הנתח הטוב ביותר ואם אנחנו זכינו לשים עליו יד, אז זכינו!
הנתח חקלאים הינו הלב של הלב של החסה מסוג ליטל ג’ם אדום שאנחנו בעלעלים רעננים מגדלים בשיטה הידרופונית נקייה ובחממות סגורות בטכנולוגיות חדשניות. “חקלאות הייטק”, מה שהופך אותה לכל כך טעימה וקריספית. אגב זו גם החסה היחידה שניתן לצלות על האש!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 788 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 חבילות חסה בייבי ג’םנתח חקלאים
-
1 חופן אגוזי לוזמסוכרים
-
1 חופן גבינת מנצ’גו
-
1 אפרסק בינוניאו נקטרינה
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב ויניגרט: במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הרוטב ומערבלים עד לקבל רוטב אחיד סמיך והומוגני.
- קוטמים את החלק התחתון של הנתח חקלאים ושמים בקערה.
- חותכים את האפרסק/נקטרינה לקוביות קטנות ושמים על העלים. מפזרים את הרוטב ומערבבים.
- מגרדים את הגבינה בפומפייה גסה ומוסיפים לקערה.
- מעל מפזרים את האגוזי הלוז המסוכרים (אם תרצו להכין לבד המתכון למטה). ומגישים.
- איך מכינים אגוזי לוז מסוכרים? שמים בסיר קטן 200 גרם אגוזי לוז, מים ו-2 כפות סוכר ומרתיחים.
- לאחר חמש דקות של רתיחה מכבים ומשאירים לפחות שעתיים במי סוכר.
- מסננים מהמים, שמים במגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור לחום בינוני עד להשחמה.
- מוציאים מהתנור ומפזרים מעט דבש כשהאגוזים עדיין חמים. מצננים ומכניסים למקפיא.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב ויניגרט: במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הרוטב ומערבלים עד לקבל רוטב אחיד סמיך והומוגני.
- קוטמים את החלק התחתון של הנתח חקלאים ושמים בקערה.
- חותכים את האפרסק/נקטרינה לקוביות קטנות ושמים על העלים. מפזרים את הרוטב ומערבבים.
- מגרדים את הגבינה בפומפייה גסה ומוסיפים לקערה.
- מעל מפזרים את האגוזי הלוז המסוכרים (אם תרצו להכין לבד המתכון למטה). ומגישים.
- איך מכינים אגוזי לוז מסוכרים? שמים בסיר קטן 200 גרם אגוזי לוז, מים ו-2 כפות סוכר ומרתיחים.
- לאחר חמש דקות של רתיחה מכבים ומשאירים לפחות שעתיים במי סוכר.
- מסננים מהמים, שמים במגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור לחום בינוני עד להשחמה.
- מוציאים מהתנור ומפזרים מעט דבש כשהאגוזים עדיין חמים. מצננים ומכניסים למקפיא.