שבוע טוב פותחים עם סלט נועה!

פלג בכור מכין סלט עשיר ופריך לארוחה קלילה וטעימה! חסת "נתח קצבים" מובחרת, אפרסק, גבינת מנצ'גו ואגוזי לוז מסוכרים, ברוטב ויניגרט הדרים רענן ומתקתק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

הוויכוח הניצחי בנוגע לסלט הזה הוא האם סלט הוא תוספת למנה, או המנה עצמה?

אז בשבילי זו לגמרי המנה עצמה! ולא שאני צמחוני, אבל סלט ירקות וחסה מ”נתח חקלאים” שזה הטופ של הטופ של החסות, יחד עם גבינה כלשהי, נגיד גבינת מנצ’גו של יעקבס פשוט עושה בשבילי את העבודה לא פחות מכל מנה אחרת.

אז למה סלט נועה? כי נועה, החברה של בני הבכור עדי בן ה-25, ביקשה שאנסה לשחזר לה סלט שאכלה פעם במקום כלשהו, היא נתנה לי את רשימת המצרכים שחילצה “באיומים” מהמלצר ואני ישר נעניתי לאתגר.

אז מה היה שם?

1. חסה, אבל לא חסה רגילה אמר לה המלצר. נועה גיחכה ואמרה לו: אבא של חבר שלי מגדל את החסות הכי טעימות בארץ! אז עם זה אין בעיה.

2. רוטב ויניגרט פסיפלורה - שיניתי לתפוז טרי.

3. גבינת מנצ’גו איכותית - שוב גיחכה נועה, הוא קונה הכל ביעקבס, אז גם עם זה אין בעיה.

4. אגוזי לוז מסוכרים - נו את זה הוא כבר יעשה לבד.

5. נקטרינה או אפרסק - אנחנו בעונה.

עוד מילה או שניים על הנתח חקלאים: מי שמכיר את הסיפור על הנתח קצבים יודע שהאגדה מספרת, שזה החלק הכי טוב בפרה ולכן הקצבים היו שומרים אותו לעצמם.

לימים הוא התחיל להימכר ובהרבה כסף מתוך מהלך שיווקי מדהים שאם הקצבים שמרו אותו לעצמם אז כנראה שהוא הנתח הטוב ביותר ואם אנחנו זכינו לשים עליו יד, אז זכינו!

הנתח חקלאים הינו הלב של הלב של החסה מסוג ליטל ג’ם אדום שאנחנו בעלעלים רעננים מגדלים בשיטה הידרופונית נקייה ובחממות סגורות בטכנולוגיות חדשניות. “חקלאות הייטק”, מה שהופך אותה לכל כך טעימה וקריספית. אגב זו גם החסה היחידה שניתן לצלות על האש!

מצרכים

ויניגרט

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב ויניגרט: במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הרוטב ומערבלים עד לקבל רוטב אחיד סמיך והומוגני.
  2. קוטמים את החלק התחתון של הנתח חקלאים ושמים בקערה.
  3. חותכים את האפרסק/נקטרינה לקוביות קטנות ושמים על העלים. מפזרים את הרוטב ומערבבים.
  4. מגרדים את הגבינה בפומפייה גסה ומוסיפים לקערה.
  5. מעל מפזרים את האגוזי הלוז המסוכרים (אם תרצו להכין לבד המתכון למטה). ומגישים.

    מפזרים את אגוזי הלוז המסוכרים ומגישים. צילום: פלג בכור
    מפזרים את אגוזי הלוז המסוכרים ומגישים. צילום: פלג בכור

  6. איך מכינים אגוזי לוז מסוכרים? שמים בסיר קטן 200 גרם אגוזי לוז, מים ו-2 כפות סוכר ומרתיחים.
  7. לאחר חמש דקות של רתיחה מכבים ומשאירים לפחות שעתיים במי סוכר.
  8. מסננים מהמים, שמים במגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור לחום בינוני עד להשחמה.
  9. מוציאים מהתנור ומפזרים מעט דבש כשהאגוזים עדיין חמים. מצננים ומכניסים למקפיא.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 788.1 קק״ל 788.1 קק״ל
פחמימות 55.4 גרם 55.4 גרם
שומן 60.9 גרם 60.9 גרם
נתרן 943.3 מ״ג 943.3 מ״ג
חלבון 5.6 גרם 5.6 גרם
סיבים תזונתיים 9.2 גרם 9.2 גרם
שומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 79.0 מ״ג 79.0 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 1.9 מ״ג
אשלגן 423.3 מ״ג 423.3 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 0.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    רונית

    סלט מרענן ומאוד מוצלח. מומלץ בחום

    Avatar
    עדי ריזלי

    קליל וטעים. לא הכרתי את הגבינה הזו קודם

    Avatar
    יערית טייכר-מנור

    נראה סלט מעניין