
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
בצק
-
3 1/2 כוסות קמח לבן
-
4 כפות יוגורט 3%
-
2 כפות גבינה לבנה 5%
-
1 כפית גדושה אבקת אפייה
-
40 גרם חמאהמומסת
-
1 כף מים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית אורגנו יבש
מילוי
-
1 כף שמן זית
-
1 שן שוםכתושה
-
100 גרם עלי תרד
-
3/4 כוס גבינת ריקוטה פרסקה
-
2 כפות גבינת פרמזןמומלץ, לא חובה
אופן הכנה
- קוצצים את עלי התרד. מחממים מחבת עם כף שמן ומבשלים את עלי התרד במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהם מגירים נוזלים ומצטמצמים. מסירים מהכיריים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה- סנו.
- מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לריבוע דק. סוחטים את עלי התרד משאריות נוזלים. מפזרים על הבצק גבינת ריקוטה, את עלי התרד, מוסיפים מעל מעט שום, מזליפים שמן זית ומוסיפים פרמזן.
- מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של עד ס”מ וחצי. מניחים במרווחים על נייר האפיה- סנו.
- אופים בתנור במשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
שבלולי תרד וריקוטה (צילום: שניר גוואטה)
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
15
מנות
קלוריות
140.7
קק״ל
2110.1
קק״ל
פחמימות
22.4
גרם
335.4
גרם
שומן
3.8
גרם
56.8
גרם
נתרן
167.0
מ״ג
2505.6
מ״ג
חלבון
4.0
גרם
59.4
גרם
סיבים תזונתיים
1.0
גרם
14.6
גרם
שומן רווי
1.7
גרם
25.6
גרם
כולסטרול
6.9
מ״ג
103.0
מ״ג
סידן
39.3
מ״ג
590.1
מ״ג
ברזל
0.6
מ״ג
9.5
מ״ג
אשלגן
65.8
מ״ג
986.5
מ״ג
אבץ
0.4
מ״ג
5.5
מ״ג
תגובות (0)