-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 221.4 קק״ל 2213.5 קק״לפחמימות 25.5 גרם 254.7 גרםשומן 10.6 גרם 106.3 גרםנתרן 5469.5 מ״ג 54695.5 מ״גחלבון 7.3 גרם 72.7 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 44.5 גרםשומן רווי 1.5 גרם 14.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.4 מ״ג 234.2 מ״גברזל 1.6 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 62.7 מ״ג 626.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות221
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 221.4 קק״ל 2213.5 קק״לפחמימות 25.5 גרם 254.7 גרםשומן 10.6 גרם 106.3 גרםנתרן 5469.5 מ״ג 54695.5 מ״גחלבון 7.3 גרם 72.7 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 44.5 גרםשומן רווי 1.5 גרם 14.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.4 מ״ג 234.2 מ״גברזל 1.6 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 62.7 מ״ג 626.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
מנה שהיא הברקה מדליקה! במקום סיר מג’דרה ענק במרכז השולחן – סירות בטטות מתוקות ואישיות במילוי מג’דרה מתובלת לשלמות ועמוסה בבצלים מקורמלים נפלאים.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 221 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
מג'דרה
-
2 כוסות אורז יסמיןסוגת
-
1 1/2 כוסות עדשים שחורותסוגת
-
10 כפות שמן זית
-
2 יחידות בצליםחתוך לרצועות דקות
-
2 כפיות כמון טחון
-
1 1/2 כפיות כורכום
-
1 כפית בהרט
-
1 1/2 כפיות מלח ועשבי תיבולמלח הארץ
הגשה
-
1/2 צרור פטרוזיליהעלים, קצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שופכים את המלח על תבנית תנור ומניחים מעל את הבטטות. אופים 45 דקות או עד שהבטטות רכות.
- שוטפים היטב את האורז ומסננים.
- מבשלים את העדשים בסיר בינוני עם מים עד 3/4 ריכוך ומסננים.
- מחממים 6 כפות שמן זית בסיר רחב ונמוך ומטגנים את התבלינים (הכמון, הכורכום והבהרט) כדקה. מוסיפים את האורז והעדשים ומערבבים.
- מוסיפים 2.5 כוסות מים ומלח, מנמיכים את הלהבה ללהבה הכי נמוכה, סוגרים את המכסה ומבשלים 20 דקות.
- מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים להזהבה יפה (סבלנות, זה לוקח קצת זמן).
- מערבבים את הבצל עם האורז והעדשים.
- חוצים את הבטטות הרכות באמצע, מועכים פנימה את פנים הבטטה וממלאים במג’דרה. מגישים חם.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שופכים את המלח על תבנית תנור ומניחים מעל את הבטטות. אופים 45 דקות או עד שהבטטות רכות.
- שוטפים היטב את האורז ומסננים.
- מבשלים את העדשים בסיר בינוני עם מים עד 3/4 ריכוך ומסננים.
- מחממים 6 כפות שמן זית בסיר רחב ונמוך ומטגנים את התבלינים (הכמון, הכורכום והבהרט) כדקה. מוסיפים את האורז והעדשים ומערבבים.
- מוסיפים 2.5 כוסות מים ומלח, מנמיכים את הלהבה ללהבה הכי נמוכה, סוגרים את המכסה ומבשלים 20 דקות.
- מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים להזהבה יפה (סבלנות, זה לוקח קצת זמן).
- מערבבים את הבצל עם האורז והעדשים.
- חוצים את הבטטות הרכות באמצע, מועכים פנימה את פנים הבטטה וממלאים במג’דרה. מגישים חם.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן