בוש קאבר דסקטופ

שוקי עוף ממולאות מג’דרה של עדשים שחורות, אורז ופריקה

אפשר גם להכין עוף ממולא משוקיים! קבלו מתכון להכנת שוקי עוף ממולאות מג'דרה מופלאה שמכינים מעדשים שחורות, אורז ופריקי
אפשר גם להכין עוף ממולא משוקיים! קבלו מתכון להכנת שוקי עוף ממולאות מג'דרה מופלאה שמכינים מעדשים שחורות, אורז ופריקי
  • קובי אדרי
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-59 דק׳
  • קלוריות
    135
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 135.3 קק״ל 1623.5 קק״ל
    פחמימות 19.2 גרם 230.9 גרם
    שומן 4.3 גרם 52.1 גרם
    נתרן 590.4 מ״ג 7085.2 מ״ג
    חלבון 4.2 גרם 50.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 34.3 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.8 מ״ג 142.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 88.9 מ״ג 1066.6 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-59 דק׳
  • קלוריות
    135
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 135.3 קק״ל 1623.5 קק״ל
    פחמימות 19.2 גרם 230.9 גרם
    שומן 4.3 גרם 52.1 גרם
    נתרן 590.4 מ״ג 7085.2 מ״ג
    חלבון 4.2 גרם 50.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 34.3 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.8 מ״ג 142.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 88.9 מ״ג 1066.6 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור

תראו איזה סיר מהמם אפשר להכין משוקי עוף ממולאות במג’דרה מתערובת עדשים שחורות, אורז ופריקה מעושנת! את שאריות המילוי מניחים במרכז התבנית, את השוקיים מסדרים מסביב, ונהנים מארוחה ססגונית וטעימה בתבנית אחת!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שוקיים

מג'דרה


אופן הכנה

  1. מכינים את השוקיים: חותכים את הבשר מסביב לעצם בעזרת סכין קטנה וחדה. ברגע שמרגישים שנכנסים פנימה מתחילים לגלף, שוברים מעט את קצה השוק ושולפים את העצם (אל תיבהלו זה לא קשה בכלל).
  2. שמים את השוקיים בקערה ומתבלים במעט מלח, פלפל ושמן זית.
  3. מכינים את המג’דרה: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את העדשים השחורות. מוסיפים את האורז והפריקי, מערבבים וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל וקינמון, מערבבים ומעבירים לקערה.
  4. מטגנים באותה מחבת את הבצל תוך כדי ערבוב להזהבה. מעבירים רבע מהכמות למחבת קטנה (לשימוש בהמשך) ואת היתר מערבבים עם תערובת האורז.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות בתכנית עוף.
  6. ממלאים כל שוק בכף מהתערובת ודוחסים מעט. מניחים בצד את התערובת שנשארה.
  7. מסדרים את השוקיים בסיר עם מעט שמן והבצל ששמרנו בצד. מוסיפים את הסילאן ומעט מלח ומערבבים היטב את השוקיים. מסדרים באמצע את התערובת שנשארה ומוסיפים את המים.
  8. מכסים את הסיר עם נייר אפייה ומכסה ואופים כשעה ו-10 דקות. מורידים את המכסה וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות עד שהעוף משחים יפה.
שוקי עוף במילוי מג'דרה
שוקי עוף במילוי מג’דרה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שוקי עוף ממולאות מג’דרה של עדשים שחורות, אורז ופריקה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות