כתף טלה עם ארטישוק ירושלמי

כוכב שולחן הסדר הוא תמיד נתח חגיגי וגדול שמונח במרכז השולחן. זו מנה מפוארת שכולה עונתיות; מנה שחוגגת את תחילת האביב. למרות פארה הרב היא אינה קשה להכנה. האורחים שלכם יחסלו אותה
כוכב שולחן הסדר הוא תמיד נתח חגיגי וגדול שמונח במרכז השולחן. זו מנה מפוארת שכולה עונתיות; מנה שחוגגת את תחילת האביב. למרות פארה הרב היא אינה קשה להכנה. האורחים שלכם יחסלו אותה
  • יונתן רושפלד
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    210
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 209.6 קק״ל 3144.1 קק״ל
    פחמימות 60.9 גרם 913.2 גרם
    שומן 41.2 גרם 617.3 גרם
    נתרן 230.5 מ״ג 3457.4 מ״ג
    חלבון 39.8 גרם 596.7 גרם
    סיבים תזונתיים 38.4 גרם 576.0 גרם
    שומן רווי 36.3 גרם 544.8 גרם
    כולסטרול 35.7 מ״ג 536.0 מ״ג
    סידן 72.2 מ״ג 1083.2 מ״ג
    ברזל 38.6 מ״ג 579.3 מ״ג
    אשלגן 498.2 מ״ג 7472.5 מ״ג
    אבץ 35.8 מ״ג 536.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    210
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 209.6 קק״ל 3144.1 קק״ל
    פחמימות 60.9 גרם 913.2 גרם
    שומן 41.2 גרם 617.3 גרם
    נתרן 230.5 מ״ג 3457.4 מ״ג
    חלבון 39.8 גרם 596.7 גרם
    סיבים תזונתיים 38.4 גרם 576.0 גרם
    שומן רווי 36.3 גרם 544.8 גרם
    כולסטרול 35.7 מ״ג 536.0 מ״ג
    סידן 72.2 מ״ג 1083.2 מ״ג
    ברזל 38.6 מ״ג 579.3 מ״ג
    אשלגן 498.2 מ״ג 7472.5 מ״ג
    אבץ 35.8 מ״ג 536.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים את הארטישוק הלא מקולף לאורכו לחצאים. מחממים היטב סיר גדול ורחב ומעבירים אליו את הארטישוק.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל האדום, ראשי השום (אין צורך לקלוף) והפלפלים החריפים. מערבבים בסיר לקלייה קלה במשך כמה דקות. סוחטים מעל את הלימונים, מוסיפים את הגרעינים ומניחים את קליפות הלימון בסיר.
  3. מפזרים על נייר אפייה את המלח הגס, עלי המרווה והפלפל השחור. מניחים את הכתפיים על נייר האפייה ומעסים אותן בתבלינים.
  4. מניחים את הבשר מעל הירקות בסיר, מוסיפים את שמן הזית ואת היין הלבן ומכסים הכול בנייר האפייה שהשתמשנו בו.
  5. מביאים לרתיחה ונותנים לתבשיל לרתוח כ־5 דקות עד לאידוי האלכוהול.
  6. מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מכניסים את סיר הבשר ללא מכסה ואופים 15 דקות.
  7. מנמיכים את חום התנור ל-110 מעלות, מכסים את הסיר במכסה ומכניסים לתנור לפחות ל־3 שעות.
  8. מוציאים את הסיר מהתנור ומסירים את נייר האפייה. אם יש הרבה נוזלים, נפטרים מחלק מהם ומוסיפים את הפול, האפונה והבצל הירוק. מכוונים את התנור למצב לגריל עליון על חום גבוה של 250 מעלות לעוד 10 דקות.
  9. מעבירים לצלחת הגשה גדולה: מעבירים את הבשר ומפרקים אותו מהעצם, מניחים לצידו את השום והארטישוק הירושלמי. מפזרים מעל את כל הירוקים סוחטים על הכול עוד מיץ מלימון שלם.
    שוק טלה של רושפלד
    המנה הכי חגיגית על השולחן
    כתף טלה רושפלד לפסח
    אנחנו יכולים להסתכל עליה שעות! כתף טלה של רושפלד. צילום: אפיק גבאי

     

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כתף טלה עם ארטישוק ירושלמי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    יעקב מוצא

    הי, ניתן להמיר בנתח של בקר?, אם כן איזה נתח מומחץ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי קובי, שאל את הקצב שלך! אנחנו ממליצים על שפונדרה או אסאדו

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות