רקע ראש השנה
קאבר דסקטופ ראש השנה

כתף טלה עם ארטישוק ירושלמי של יונתן רושפלד

שוק טלה עם ארטישוק ירושלמי (מירי קוראת לו בטטה קסבייה), פול ואפונה. מנה מפוארת שכולה עונתיות, ולמרות פארה הרב היא כלל לא קשה להכנה. האורחים שלכם יחסלו אותה
שוק טלה עם ארטישוק ירושלמי (מירי קוראת לו בטטה קסבייה), פול ואפונה. מנה מפוארת שכולה עונתיות, ולמרות פארה הרב היא כלל לא קשה להכנה. האורחים שלכם יחסלו אותה
  • יונתן רושפלד
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    210
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 209.6 קק״ל 3144.1 קק״ל
    פחמימות 60.9 גרם 913.2 גרם
    שומן 41.2 גרם 617.3 גרם
    נתרן 230.5 מ״ג 3457.4 מ״ג
    חלבון 39.8 גרם 596.7 גרם
    סיבים תזונתיים 39.0 גרם 585.1 גרם
    שומן רווי 36.3 גרם 544.8 גרם
    כולסטרול 35.7 מ״ג 536.0 מ״ג
    סידן 124.3 מ״ג 1865.1 מ״ג
    ברזל 39.1 מ״ג 586.6 מ״ג
    אשלגן 613.7 מ״ג 9204.8 מ״ג
    אבץ 36.1 מ״ג 541.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    210
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 209.6 קק״ל 3144.1 קק״ל
    פחמימות 60.9 גרם 913.2 גרם
    שומן 41.2 גרם 617.3 גרם
    נתרן 230.5 מ״ג 3457.4 מ״ג
    חלבון 39.8 גרם 596.7 גרם
    סיבים תזונתיים 39.0 גרם 585.1 גרם
    שומן רווי 36.3 גרם 544.8 גרם
    כולסטרול 35.7 מ״ג 536.0 מ״ג
    סידן 124.3 מ״ג 1865.1 מ״ג
    ברזל 39.1 מ״ג 586.6 מ״ג
    אשלגן 613.7 מ״ג 9204.8 מ״ג
    אבץ 36.1 מ״ג 541.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים את הארטישוק הלא מקולף לאורכו לחצאים. מחממים היטב סיר גדול ורחב ומעבירים אליו את הארטישוק.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל האדום, ראשי השום (אין צורך לקלוף) והפלפלים החריפים. מערבבים בסיר לקלייה קלה במשך כמה דקות. סוחטים מעל את הלימונים, מוסיפים את הגרעינים ומניחים את קליפות הלימון בסיר.
  3. מפזרים על נייר אפייה את המלח הגס, עלי המרווה והפלפל השחור. מניחים את הכתפיים על נייר האפייה ומעסים אותן בתבלינים.
  4. מניחים את הבשר מעל הירקות בסיר, מוסיפים את שמן הזית ואת היין הלבן ומכסים הכול בנייר האפייה שהשתמשנו בו.
  5. מביאים לרתיחה ונותנים לתבשיל לרתוח כ־5 דקות עד לאידוי האלכוהול.
  6. מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מכניסים את סיר הבשר ללא מכסה ואופים 15 דקות.
  7. מנמיכים את חום התנור ל-110 מעלות, מכסים את הסיר במכסה ומכניסים לתנור לפחות ל־3 שעות.
  8. מוציאים את הסיר מהתנור ומסירים את נייר האפייה. אם יש הרבה נוזלים, נפטרים מחלק מהם ומוסיפים את הפול, האפונה והבצל הירוק. מכוונים את התנור למצב לגריל עליון על חום גבוה של 250 מעלות לעוד 10 דקות.
  9. מעבירים לצלחת הגשה גדולה: מעבירים את הבשר ומפרקים אותו מהעצם, מניחים לצידו את השום והארטישוק הירושלמי. מפזרים מעל את כל הירוקים סוחטים על הכול עוד מיץ מלימון שלם.
    שוק טלה של רושפלד
    המנה הכי חגיגית על השולחן
    כתף טלה רושפלד לפסח
    אנחנו יכולים להסתכל עליה שעות! כתף טלה של רושפלד. צילום: אפיק גבאי

     

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כתף טלה עם ארטישוק ירושלמי של יונתן רושפלד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    חני

    יצא מצויין!!! מתכון ממש ללקק את האצבעות

    Avatar
    ענת קנת

    כתוב שהמתכון הוא של שוק טלה (גם התמונה של שוק) אבל במצרכים כתוב 2 כתף טלה. מה נכון?

      Avatar
      Foody Foody

      יונתן השתמש בכתף טלה שנוסרה, מדובר בנתח זול יותר וטעים מאוד מאוד.
      צריך לבקש מהקצב לנסר את העצם המחברת את הרגל.
      המתכון מומלץ בחום!
      בהצלחה, חג שמח!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות