שטרודל שזיפים מהיר

לא רק מתפוחים. שטרודל שזיפים מהיר שמכינים מבצק עלים, עם מלית קיצית קלילה וטעימה של שזיפים טריים. מגישים עם כדור גלידת וניל
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    6

מצרכים

שטרודל שזיפים

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את המלית: מעבירים סכין במרכז כל שזיף, מסביב לגלעין, מחזיקים משני צידי החתך ומסובבים לכיוונים נגדיים - זו הדרך הקלה ביותר לגלען את השזיפים. ממשיכים עם יתר הפירות. חותכים את חצאי השזיפים לקוביות בינוניות.
  3. שמים את השזיפים בקערה גדולה, מוסיפים את פירורי הפנקו, הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.
  4. פורשים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים קלות לצורת מלבן. במרכז המלבן מניחים בעזרת כף את המלית. מרימים בזהירות את שני צידי הבצק, מניחים זה על זה לסגירה ומהדקים את התפר. הופכים בזהירות ומניחים בתבנית, כשצד התפר כלפי מטה. מכניסים פנימה את קצוות המאפה.
  5. בעזרת סכין חדה חורצים חריצים לא עמוקים על גבי החלק העליון של המאפה. מחוררים חור קטן במרכז המאפה ומכניסים ארובה קטנה שמגולגלת מנייר כסף.
  6. זורים על הבצק מעט אבקת סוכר ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהמאפה משחים.
  7. מפזרים עוד אבקת סוכר ומגישים.
מכינים את המלית
מכינים את המלית

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 175.9 קק״ל 1758.7 קק״ל
פחמימות 38.2 גרם 381.6 גרם
שומן 0.6 גרם 6.1 גרם
נתרן 107.8 מ״ג 1078.2 מ״ג
חלבון 2.9 גרם 29.3 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 11.2 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 5.0 מ״ג 49.8 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 1.8 מ״ג
אשלגן 126.0 מ״ג 1259.6 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody