שילוב חלום: קציצות עדשים ובטטה עם תבשיל ירקות וקוסקוס

ארוחה שלמה בצלחת אחת! קציצות עדשים ובטטה עשירות בחלבון, מתקתקות וקריספיות עם קוסקוס ביתי שממלא את הבית בריח חלומי. ארוחה משפחתית שכולם ישמחו לזלול
ארוחה שלמה בצלחת אחת! קציצות עדשים ובטטה עשירות בחלבון, מתקתקות וקריספיות עם קוסקוס ביתי שממלא את הבית בריח חלומי. ארוחה משפחתית שכולם ישמחו לזלול
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1456
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1456.0 קק״ל 1456.0 קק״ל
    פחמימות 199.0 גרם 199.0 גרם
    שומן 41.9 גרם 41.9 גרם
    נתרן 5075.3 מ״ג 5075.3 מ״ג
    חלבון 38.3 גרם 38.3 גרם
    סיבים תזונתיים 46.2 גרם 46.2 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 349.6 מ״ג 349.6 מ״ג
    ברזל 15.5 מ״ג 15.5 מ״ג
    אשלגן 3134.4 מ״ג 3134.4 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1456
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1456.0 קק״ל 1456.0 קק״ל
    פחמימות 199.0 גרם 199.0 גרם
    שומן 41.9 גרם 41.9 גרם
    נתרן 5075.3 מ״ג 5075.3 מ״ג
    חלבון 38.3 גרם 38.3 גרם
    סיבים תזונתיים 46.2 גרם 46.2 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 349.6 מ״ג 349.6 מ״ג
    ברזל 15.5 מ״ג 15.5 מ״ג
    אשלגן 3134.4 מ״ג 3134.4 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קציצות
תמרה אהרוני ועומר מילר
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות, עוטפים את הבטטות בנייר כסף- סנו, אופים את הבטטות כ30-40 דקות עד שהן מתררכות, מנמיכים את חום התנור לחום של 180 מעלות.
  2. קציצות - בסיר קטן- פודי עם הרבה מים רותחים מבשלים את העדשים כ-20 דק’ עד שהן מתרככות, מסירים מהבטטות את נייר הכסף-סנו, קולפים אותן ומעבירים לקערה גדולה, בעזרת מזלג מועכים את הבטטות לפירה, מוסיפים את העדשים ויתרת המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה-סנו, בידיים משומנות במעט שמן זית מכדררים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג, מניחים את הכדורים על התבנית המרופדת ומשטחים אותם מעט, אופים כ-20 דק’ עד שהקציצות מתייצבות וזהובות משני הצדדים.
  4. מכינים את הקוסקוס: מניחים בתוך קערה, מוסיפים מעט מלח, וזולפים מעליו שמן זית. מוסיפים מים רותחים, עוטפים את הקערה בנייר כסף- סנו ונותנים לו לעמוד להתבשל בתוך עצמו כ-5 דק’ לפי הוראות היצרן.
  5. תבשיל ירקות - קוצצים את הבצל, שום גזר ומשמשים. במחבת גדולה מחממים שמן זית, כשהשמן חם מטגנים את הבצל והשום כ-3-4 דק’ עד שהוא מזהיב.
  6. מוסיפים גזר ומטגנים תוך ערבוב עוד כ-4-5 דק’ עד שהגזר מתחיל להתרכך.
  7. כשהירקות מתרככים, מוסיפים את המים\ ציר ירקות, מלח ופלפל ומבשלים כ-10 דק’.
  8. מגישים: עורמים קוסקוס על הצלחת, יוצקים עליו מהרוטב ומסדרים מעל הכל קציצות.

    קציצות עדשים ובטטה עם תבשיל ירקות וקוסקוס. צילום: שניר גואטה
    קציצות עדשים ובטטה עם תבשיל ירקות וקוסקוס. צילום: שניר גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שילוב חלום: קציצות עדשים ובטטה עם תבשיל ירקות וקוסקוס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות