שילוב חלום: קציצות עדשים ובטטה עם תבשיל ירקות וקוסקוס

ארוחה שלמה בצלחת אחת! קציצות עדשים ובטטה עשירות בחלבון, מתקתקות וקריספיות עם קוסקוס ביתי שממלא את הבית בריח חלומי. ארוחה משפחתית שכולם ישמחו לזלול
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות, עוטפים את הבטטות בנייר כסף- סנו, אופים את הבטטות כ30-40 דקות עד שהן מתררכות, מנמיכים את חום התנור לחום של 180 מעלות.
  2. קציצות - בסיר קטן- פודי עם הרבה מים רותחים מבשלים את העדשים כ-20 דק’ עד שהן מתרככות, מסירים מהבטטות את נייר הכסף-סנו, קולפים אותן ומעבירים לקערה גדולה, בעזרת מזלג מועכים את הבטטות לפירה, מוסיפים את העדשים ויתרת המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה-סנו, בידיים משומנות במעט שמן זית מכדררים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג, מניחים את הכדורים על התבנית המרופדת ומשטחים אותם מעט, אופים כ-20 דק’ עד שהקציצות מתייצבות וזהובות משני הצדדים.
  4. מכינים את הקוסקוס: מניחים בתוך קערה, מוסיפים מעט מלח, וזולפים מעליו שמן זית. מוסיפים מים רותחים, עוטפים את הקערה בנייר כסף- סנו ונותנים לו לעמוד להתבשל בתוך עצמו כ-5 דק’ לפי הוראות היצרן.
  5. תבשיל ירקות - קוצצים את הבצל, שום גזר ומשמשים. במחבת גדולה מחממים שמן זית, כשהשמן חם מטגנים את הבצל והשום כ-3-4 דק’ עד שהוא מזהיב.
  6. מוסיפים גזר ומטגנים תוך ערבוב עוד כ-4-5 דק’ עד שהגזר מתחיל להתרכך.
  7. כשהירקות מתרככים, מוסיפים את המים\ ציר ירקות, מלח ופלפל ומבשלים כ-10 דק’.
  8. מגישים: עורמים קוסקוס על הצלחת, יוצקים עליו מהרוטב ומסדרים מעל הכל קציצות.

    קציצות עדשים ובטטה עם תבשיל ירקות וקוסקוס. צילום: שניר גואטה
    קציצות עדשים ובטטה עם תבשיל ירקות וקוסקוס. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2204.0 קק״ל 2204.0 קק״ל
פחמימות 317.2 גרם 317.2 גרם
שומן 60.3 גרם 60.3 גרם
נתרן 4439.5 מ״ג 4439.5 מ״ג
חלבון 81.1 גרם 81.1 גרם
סיבים תזונתיים 102.5 גרם 102.5 גרם
שומן רווי 7.8 גרם 7.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 423.1 מ״ג 423.1 מ״ג
ברזל 25.7 מ״ג 25.7 מ״ג
אשלגן 3154.7 מ״ג 3154.7 מ״ג
אבץ 2.3 מ״ג 2.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody