![שיפודי במונדי ישראלי. צילום: שניר גואטה](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/04/27105231/09-2243-Small.jpg)
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.1 קק״ל 1620.6 קק״לפחמימות 5.2 גרם 62.5 גרםשומן 7.9 גרם 94.6 גרםנתרן 426.1 מ״ג 5113.7 מ״גחלבון 11.5 גרם 137.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.5 גרםשומן רווי 3.3 גרם 39.0 גרםכולסטרול 19.0 מ״ג 228.5 מ״גסידן 52.4 מ״ג 629.1 מ״גברזל 1.2 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 323.9 מ״ג 3886.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות135
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.1 קק״ל 1620.6 קק״לפחמימות 5.2 גרם 62.5 גרםשומן 7.9 גרם 94.6 גרםנתרן 426.1 מ״ג 5113.7 מ״גחלבון 11.5 גרם 137.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.5 גרםשומן רווי 3.3 גרם 39.0 גרםכולסטרול 19.0 מ״ג 228.5 מ״גסידן 52.4 מ״ג 629.1 מ״גברזל 1.2 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 323.9 מ״ג 3886.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 8.0 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 135 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
![plus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/plus.png)
![minus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/minus.png)
-
500 גרם דג לבןנקי מעור ועצמות
-
2 כפיות כורכום
-
2 כפיות שורש ג’ינג’רקצוץ
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 גביע יוגורט 3%
-
1 כפית מלח דק
-
3 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
-
1/2 כוס קרם קוקוס
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית תבלין כוסברה טחון
-
1 כוס כוסברה
-
1 כוס נענע
-
1/2 כוס בזיליקום
-
3 כפות רוטב סויה
-
3 כפות מיץ לימון
-
1 כפית סוכר לבן
![](https://foody-media.s3.eu-west-1.amazonaws.com/w_images/loader.gif)
אופן הכנה
- חותכים את הדג לקוביות גסות בגודל אחיד ומערבבים בקערה עם כורכום, שום, ג’ינג’ר, יוגורט ומלח. משרים לשעה.
חותכים את הדג לקוביות גסות. צילום: שניר גואטה מערבבים בקערה עם תבלינים ויוגורט ומשרים למשך שעה. צילום: שניר גואטה - בקלחת מטגנים מעט את החמאת בוטנים, הכמון והכוסברה הטחונה אחרי שחמאת הבוטנים מעט מתרככת מוסיפים עליהם את הקרם קוקוס והצ’ילי הגרוס, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
בקלחת מכינים את רוטב חמאת הבוטנים. צילום: שניר גואטה - את הדגים משפדים וצורבים במחבת גריל כ-3-4 דקות מכל צד.
משפדים את הדגים. צילום: שניר גואטה צורבים את השיפודים על מחבת גריל. צילום: שניר גואטה - בקערה מערבבים את הסויה, לימון וסוכר עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.
- בקערה מערבבים את כל עשבי התיבול והרוטב של הסויה.
- מסדרים יפה על הצלחת ובתאבון!
שיפודי דגים. צילום: שניר גואטה
אופן הכנה
- חותכים את הדג לקוביות גסות בגודל אחיד ומערבבים בקערה עם כורכום, שום, ג’ינג’ר, יוגורט ומלח. משרים לשעה.
- בקלחת מטגנים מעט את החמאת בוטנים, הכמון והכוסברה הטחונה אחרי שחמאת הבוטנים מעט מתרככת מוסיפים עליהם את הקרם קוקוס והצ’ילי הגרוס, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
- את הדגים משפדים וצורבים במחבת גריל כ-3-4 דקות מכל צד.
- בקערה מערבבים את הסויה, לימון וסוכר עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.
- בקערה מערבבים את כל עשבי התיבול והרוטב של הסויה.
- מסדרים יפה על הצלחת ובתאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
![שיפודי דגים ברוטב חמאת בוטנים](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/04/27105231/09-2243-Small.jpg)
הכנתם את המתכון?
כן