שיפודי עוף ברוטב טריאקי עם אורז

יוצאים למנגל ביום העצמאות ורוצים להכין שיפודים? ישראל אהרוני עם מתכון מנצח של שיפודי עוף ברוטב טריאקי שילדים ממש אוהבים (וגם מבוגרים)
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את המשרה: קולפים את הג’ינג’ר ומגררים במיקרופליין (או קוצצים דק בסכין).
  2. מערבבים את כל חומרי המשרה.
  3. מפרידים את החלק הלבן של הבצל הירוק מהחלק הירוק, וחותכים את החלק הלבן למקטעים באורך 1 ס”מ.
  4. חותכים את העוף לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  5. מוסיפים את העוף והבצל החתוך למשרה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
  6. מכינים את האורז: מחממים שמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את האורז והמלח ומטגנים כדקה.
  7. מוסיפים מים רותחים ומערבבים, מכסים את הסיר ומעבירים לאש הקטנה ביותר בכיריים. מבשלים 18 דקות. בסיום הבישול משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
  8. משפדים את העוף והבצל הירוק על שיפודי עץ (לסירוגין).
  9. מעבירים את המרינדה שנותרה למחבת ומבשלים כ-5 דקות, עד לצמצום הרוטב.
  10. משמנים מחבת פסים או מנגל במעט תרסיס שמן, צולים כשלוש דקות מכל צד, מפזרים מלמעלה שומשום קלוי ומגישים עם אורז לבן ורוטב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 140.2 קק״ל 2803.4 קק״ל
פחמימות 8.4 גרם 169.0 גרם
שומן 5.9 גרם 118.7 גרם
נתרן 471.0 מ״ג 9420.8 מ״ג
חלבון 12.8 גרם 255.2 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 22.4 גרם
שומן רווי 0.9 גרם 18.0 גרם
כולסטרול 28.5 מ״ג 570.0 מ״ג
סידן 71.1 מ״ג 1422.9 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 29.6 מ״ג
אשלגן 132.1 מ״ג 2642.1 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 17.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody