שירו איתנו! “צריך לאפות פעמיים” – תפוחי אדמה אפויים פעמיים

מה יותר טעים מתפוחי אדמה אפויים? תפוחי אדמה אפויים פעמיים. עידית נרקיס כ״ץ מכינה תפוח אדמה אפוי בתנור במלית של גבינה, תפוח אדמה ובצל ירוק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

כל שנה, מתישהו באזור סוף חנוכה קורה המצב הבא: נמאס לכולם מאוכל מטוגן אבל גם ככה מסתובבים במטבח כמה תפוחי אדמה שלא נכנסו ללביבות כלשהן, שבסופו של דבר הופכים לתפוחי אדמה ממולאים. באנגלית קוראים למתכון הזה Twice baked potatoes שדי מצביע על מה שעושים איתם - אופים, ואז אופים שוב. בין האפייה הראשונה לשנייה מרוקנים את התפודים מתוכנם, מערבבים עם דברים טעימים כמו חמאה, גבינה וירקות, מחזירים לתוך הקליפה הריקה ואופים שוב. כולה תפוח אדמה ממולא, אבל זה מרגיש כל כך מושחת שאני מרשה לעצמי לאפות אותם אך ורק בחורף ובעיקר בסוף חנוכה.

המתכון הזה הוא מהזן המעצבן מכולם: מתכון בלי כמויות! אני נותנת כאן כמויות כלליות, אבל הכל מאוד גמיש ונתון לשינויים. הרעיון הוא למעוך את ה”בשר” של התפודים, לערבב אותם למעין פירה עם חמאה/יוגורט/שמנת מתוקה/חלב/גבינה לבנה/שמנת חמוצה (או שילוב של כמה מהם), להוסיף מלח, קצת גבינה מגוררת ואיזה ירק או שניים שאתם אוהבים- הפעם הכנתי עם תירס ובצל ירוק, את התערובת הזאת מחזירים לתפוד המרוקן, מפזרים מעל עוד קצת גבינה צהובה ואופים שוב עד שהיא משחימה. לא נורא אם התערובת קצת סמיכה מדי או דלילה מדי, שימו כמה שאתם מרגישים לנכון - זה ייצא טעים בכל מקרה, סמכו עלי.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה. 
  2. מקרצפים תחת מים את תפוח האדמה, מייבשים ומניחים על תבנית האפייה. יוצקים עליו מעט שמן זית, מתבלים במלח ומורחים בשמן ובמלח מכל הצדדים. 
  3. אופים כשעה, או עד שסכין ננעצת בו בקלות (זמן האפייה תלוי בגודל התפוד). 
  4. מוציאים את תפוח האדמה מהתנור ובזהירות מסירים את השליש העליון שלו עם סכין. מרוקנים אל תוך קערה את “בשר” התפוד משני החלקים שחתכנו, הכי קל לעשות את זה כשמחזיקים את התפוד החם ביד על מגבת מטבח מקופלת. עדיף להשתמש בכפית ולא בכף, כך שלא תפגעו בטעות בקליפה. מרוקנים את רוב הבשר מהחלק התחתון, אך משאירים שוליים שיחזיקו את התפוד במקום. 
  5. מועכים את בשר התפוד שבקערה, מתבלים במלח ומוסיפים מעט חמאה ויוגורט (או אחד מהתחליפים האחרים או שילוב ביניהם). מגיעים למרקם שיהיה נוח למלא איתו את התפוד המרוקן, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים חופן של גבינה צהובה מגוררת וירק קצוץ ומערבבים. 
  6. ממלאים את התפוד המרוקן: מהדקים פנימה את המלית ויוצרים גבעה קטנה. מפזרים מעל עוד קצת גבינה צהובה מגוררת ואופים עוד כ-20 דקות, עד שהחלק העליון משחים.
  7. מגישים מיד. 

הערות

  • ניתן להחליף את התירס או להוסיף כל ירק שאוהבים: זיתים, פטריות, בצל הכל הולך!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 438.8 קק״ל 438.8 קק״ל
פחמימות 0.9 גרם 0.9 גרם
שומן 48.9 גרם 48.9 גרם
נתרן 3114.0 מ״ג 3114.0 מ״ג
חלבון 1.2 גרם 1.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 17.0 גרם 17.0 גרם
כולסטרול 55.6 מ״ג 55.6 מ״ג
סידן 26.3 מ״ג 26.3 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 0.1 מ״ג
אשלגן 32.5 מ״ג 32.5 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    דיקלה פוקס

    נראה מעולה!! הולך עם טימין במקום בצל ירוק?

    Avatar
    מאיה

    רעיון מעולה ללג בעומר של הקורונה כשאין מדורות! אכין הערב לילדים 🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody