< רקע נינג'ה

שגב עושה שמח בעיניים ובבטן: סלט עשבים צבעוני על טחינה סגולה

לפעמים לא צריך להתאמץ בשביל להכין מנה ראשונה ממש כמו במסעדה! סלט מרענן משלל עלים ירוקים על טחינה סגולה, וכל זה בהכנה במעבד מזון עם שייקר שיעשה לכם את החיים קלים יותר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    19

מצרכים

טחינה סגולה

סלט צבעוני

אופן הכנה

  1. מכינים את הטחינה: בשייקר, טוחנים את כל המצרכים מלבד הטחינה למרקם חלק ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים ½ כוס טחינה גולמית ומערבבים עד לקבלת טחינה סגולה - במידה ורוצים טחינה יותר סמיכה מוסיפים עוד טחינה גולמית.
  3. מכינים את הסלט: מכניסים למעבד המזון את כל עשבי התיבול והירקות.
  4. טוחנים עד לקבלת סלט עשבים קצוץ (כמו בתמונה).
  5. מתבלים ומערבבים היטב.
  6. מפזרים מעל ענבים ושקדים, לא טחונים, מעטרים עם מעט עלי שמיר ומעט שמן זית, מגישים מעל או לצד הטחינה הסגולה.
    מפזרים מעל ענבים ושקדים, מעטרים בעלי שמיר ומעט שמן זית ומגישים מעל הטחינה. צילום: משה שגב
    מפזרים מעל ענבים ושקדים, מעטרים בעלי שמיר ומעט שמן זית ומגישים מעל הטחינה. צילום: משה שגב

    סלט עשבים צבעוני על טחינה סגולה וענבים. צילום: משה שגב
    סלט עשבים צבעוני על טחינה סגולה וענבים. צילום: משה שגב

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1883.6 קק״ל 1883.6 קק״ל
פחמימות 31.8 גרם 31.8 גרם
שומן 185.2 גרם 185.2 גרם
נתרן 3220.7 מ״ג 3220.7 מ״ג
חלבון 24.4 גרם 24.4 גרם
סיבים תזונתיים 24.1 גרם 24.1 גרם
שומן רווי 25.4 גרם 25.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 404.2 מ״ג 404.2 מ״ג
ברזל 15.1 מ״ג 15.1 מ״ג
אשלגן 1776.3 מ״ג 1776.3 מ״ג
אבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar