שניצל יפני (טונקאצו) עם סלט כרוב ברוטב טחינה פונזו
ארוחה קלה בסגנון יפני לכל המשפחה: שניצל יפני (טונקאצו) עסיסי במרינדה של רוטב פונזו מוגש עם סלט כרוב ברוטב מתוק-מלוח-חמוץ שתרצו לאמץ בחום
ארוחה קלה בסגנון יפני לכל המשפחה: שניצל יפני (טונקאצו) עסיסי במרינדה של רוטב פונזו מוגש עם סלט כרוב ברוטב מתוק-מלוח-חמוץ שתרצו לאמץ בחום
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 776.2 קק״ל 3104.8 קק״לפחמימות 135.4 גרם 541.6 גרםשומן 174.0 גרם 696.2 גרםנתרן 491.2 מ״ג 1965.0 מ״גחלבון 120.0 גרם 480.2 גרםסיבים תזונתיים 114.1 גרם 456.3 גרםשומן רווי 118.0 גרם 471.9 גרםכולסטרול 186.4 מ״ג 745.4 מ״גסידן 144.2 מ״ג 576.8 מ״גברזל 114.1 מ״ג 456.5 מ״גאשלגן 234.1 מ״ג 936.3 מ״גאבץ 113.4 מ״ג 453.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 35 דק׳כולל 9 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות776
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 776.2 קק״ל 3104.8 קק״לפחמימות 135.4 גרם 541.6 גרםשומן 174.0 גרם 696.2 גרםנתרן 491.2 מ״ג 1965.0 מ״גחלבון 120.0 גרם 480.2 גרםסיבים תזונתיים 114.1 גרם 456.3 גרםשומן רווי 118.0 גרם 471.9 גרםכולסטרול 186.4 מ״ג 745.4 מ״גסידן 144.2 מ״ג 576.8 מ״גברזל 114.1 מ״ג 456.5 מ״גאשלגן 234.1 מ״ג 936.3 מ״גאבץ 113.4 מ״ג 453.6 מ״גסגור
הטונקאצו הוא השניצל היפני, אשר לרוב עשוי מבשר חזיר, אבל פה בגרסה הכשרה והיהודית נכין אותו מחזה עוף. באחד ממעוזי הטונקאצו המובחרים בטוקיו, הגישו לנו את השניצל הזה עם רצועות כרוב ולצדו קערית שומשום קטנה, שהיינו צריכים לכתוש בעצמנו לכדי טחינה, בגרסת עשה זאת בעצמך. בהשראת אותו מאורע, קבלו מתכון לטונקאצו רך ועדין עם סלט כרוב ברוטב טחינה-פונזו
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 9 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 776 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
שניצלים
-
1 כוס פירורי פנקומזרח מערב
-
1 ביצה L
-
1/4 כוס רוטב פונזומזרח מערבשל מזרח ומערב
-
1 כוס שמן קנולהלטיגון
-
לאפייה
רוטב
-
3 כפות טחינה גולמית
-
2 כפות רוטב פונזומזרח מערבשל מזרח ומערב
-
1 כף סילאן
-
1 כף מים
-
1 כף שומשוםמזרח מערב
אופן הכנה
- לילה קודם: משרים את השניצלים בקערה עם רוטב פונזו במקרר.
- מכינים שתי קערות רחבות שיכילו את השניצלים - אחת עם ביצה טרופה ואחת עם פירורי הפנקו. טובלים את השניצלים בביצה ואז בפנקו. מניחים במקרר עד להכנת הסלט.
- מכניסים את רצועות הכרוב לקערת הגשה וממליחים. בעזרת שתי הידיים מעסים את הכרוב במלח כדי שיתרכך.
- בינתיים מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את כל החומרים.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השניצלים עד להזהבה. לחילופין, אם מחליטים לאפות אותם, מרססים אותם בספריי שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות. אחרי 15 דקות, הופכים אותם, מרססים בשמן גם את הצד השני ואופים עוד 15 דקות.
- קולים את השומשום על מחבת קטנה בלהבה נמוכה, עד שמזהיב. מפזרים על הסלט.
- מגישים את השניצלים החמים לצד הסלט.
אופן הכנה
- לילה קודם: משרים את השניצלים בקערה עם רוטב פונזו במקרר.
- מכינים שתי קערות רחבות שיכילו את השניצלים - אחת עם ביצה טרופה ואחת עם פירורי הפנקו. טובלים את השניצלים בביצה ואז בפנקו. מניחים במקרר עד להכנת הסלט.
- מכניסים את רצועות הכרוב לקערת הגשה וממליחים. בעזרת שתי הידיים מעסים את הכרוב במלח כדי שיתרכך.
- בינתיים מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את כל החומרים.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השניצלים עד להזהבה. לחילופין, אם מחליטים לאפות אותם, מרססים אותם בספריי שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות. אחרי 15 דקות, הופכים אותם, מרססים בשמן גם את הצד השני ואופים עוד 15 דקות.
- קולים את השומשום על מחבת קטנה בלהבה נמוכה, עד שמזהיב. מפזרים על הסלט.
- מגישים את השניצלים החמים לצד הסלט.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
נראה ממש טוב וטעים
שניצל מצוין ממש אהבנו
איזה כיף!
אני מעדיפה את גרסת האפיה
גם טעים וגם בריא (: