שניצל יפני (טונקאצו) עם סלט כרוב ברוטב טחינה פונזו

ארוחה קלה בסגנון יפני לכל המשפחה: שניצל יפני (טונקאצו) עסיסי במרינדה של רוטב פונזו מוגש עם סלט כרוב ברוטב מתוק-מלוח-חמוץ שתרצו לאמץ בחום
ארוחה קלה בסגנון יפני לכל המשפחה: שניצל יפני (טונקאצו) עסיסי במרינדה של רוטב פונזו מוגש עם סלט כרוב ברוטב מתוק-מלוח-חמוץ שתרצו לאמץ בחום
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 9 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    776
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 776.2 קק״ל 3104.8 קק״ל
    פחמימות 135.4 גרם 541.6 גרם
    שומן 174.0 גרם 696.2 גרם
    נתרן 491.2 מ״ג 1965.0 מ״ג
    חלבון 120.0 גרם 480.2 גרם
    סיבים תזונתיים 114.1 גרם 456.3 גרם
    שומן רווי 118.0 גרם 471.9 גרם
    כולסטרול 186.4 מ״ג 745.4 מ״ג
    סידן 144.2 מ״ג 576.8 מ״ג
    ברזל 114.1 מ״ג 456.5 מ״ג
    אשלגן 234.1 מ״ג 936.3 מ״ג
    אבץ 113.4 מ״ג 453.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 9 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    776
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 776.2 קק״ל 3104.8 קק״ל
    פחמימות 135.4 גרם 541.6 גרם
    שומן 174.0 גרם 696.2 גרם
    נתרן 491.2 מ״ג 1965.0 מ״ג
    חלבון 120.0 גרם 480.2 גרם
    סיבים תזונתיים 114.1 גרם 456.3 גרם
    שומן רווי 118.0 גרם 471.9 גרם
    כולסטרול 186.4 מ״ג 745.4 מ״ג
    סידן 144.2 מ״ג 576.8 מ״ג
    ברזל 114.1 מ״ג 456.5 מ״ג
    אשלגן 234.1 מ״ג 936.3 מ״ג
    אבץ 113.4 מ״ג 453.6 מ״ג
    סגור

הטונקאצו הוא השניצל היפני, אשר לרוב עשוי מבשר חזיר, אבל פה בגרסה הכשרה והיהודית נכין אותו מחזה עוף. באחד ממעוזי הטונקאצו המובחרים בטוקיו, הגישו לנו את השניצל הזה עם רצועות כרוב ולצדו קערית שומשום קטנה, שהיינו צריכים לכתוש בעצמנו לכדי טחינה, בגרסת עשה זאת בעצמך. בהשראת אותו מאורע, קבלו מתכון לטונקאצו רך ועדין עם סלט כרוב ברוטב טחינה-פונזו

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
מלי זיידמן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

שניצלים

סלט

רוטב


אופן הכנה

  1. לילה קודם: משרים את השניצלים בקערה עם רוטב פונזו במקרר.
  2. מכינים שתי קערות רחבות שיכילו את השניצלים - אחת עם ביצה טרופה ואחת עם פירורי הפנקו. טובלים את השניצלים בביצה ואז בפנקו. מניחים במקרר עד להכנת הסלט.
  3. מכניסים את רצועות הכרוב לקערת הגשה וממליחים. בעזרת שתי הידיים מעסים את הכרוב במלח כדי שיתרכך.
  4. בינתיים מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את כל החומרים.
  5. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השניצלים עד להזהבה. לחילופין, אם מחליטים לאפות אותם, מרססים אותם בספריי שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות. אחרי 15 דקות, הופכים אותם, מרססים בשמן גם את הצד השני ואופים עוד 15 דקות.
  6. קולים את השומשום על מחבת קטנה בלהבה נמוכה, עד שמזהיב. מפזרים על הסלט.
  7. מגישים את השניצלים החמים לצד הסלט.

    טונקאצו עם שניצלים בצד
    שניצלים חמים וטעימים עם סלט כרוב, מה צריך יותר מזה? צילום: אלי סטרול

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שניצל יפני (טונקאצו) עם סלט כרוב ברוטב טחינה פונזו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף!

    Avatar
    שרה פורטמן

    אני מעדיפה את גרסת האפיה

      Avatar
      מערכת Foody

      גם טעים וגם בריא (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות