שפטה ברנג’י – קיפודי עוף ואורז של אהרוני

כמעט בכל שולחן חג יש מנת קציצות, ובדרך כלל גם תוספת של אורז. למה שלא תנסו לשלב בין השניים? אהרוני מלמד איך מכינים קיפודי עוף ואורז שיככבו על השולחן שלכם
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    23

מצרכים

רוטב

אופן הכנה

  1. משרים את האורז הבסמטי במים קרים כחצי שעה. מסננים ושומרים בצד.
  2. טוחנים במעבד מזון כוסברה, שמיר, נענע, בצל, שום ופלפל ירוק.
  3. מעבירים לקערה עם הפרגיות הטחונות, מוסיפים אורז, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
  4. יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
  5. מכינים את הרוטב: פורסים לפרוסות את השום, חותכים לפלחים את הבצל וקוצצים את גבעולי הסלרי ואת שורש הסלרי.
  6. יוצקים שמן זית לסיר ומחממים. מטגנים שום, בצל וסלרי עד שהם מתרככים.
  7. מוסיפים מרק עוף, מיץ לימון, לימונים פרסיים, סילאן, כורכום, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
  8. מכניסים את הכדורים בעדינות לרוטב, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30­-45 דקות.

הערות

  • אם אין ציר עוף, אפשר להשתמש במים או בציר ירקות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 659.0 קק״ל 2636.0 קק״ל
פחמימות 65.2 גרם 261.0 גרם
שומן 21.6 גרם 86.3 גרם
נתרן 2486.1 מ״ג 9944.4 מ״ג
חלבון 39.1 גרם 156.4 גרם
סיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.8 גרם
שומן רווי 4.8 גרם 19.1 גרם
כולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״ג
סידן 145.3 מ״ג 581.3 מ״ג
ברזל 5.6 מ״ג 22.3 מ״ג
אשלגן 1267.8 מ״ג 5071.2 מ״ג
אבץ 2.1 מ״ג 8.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Adi Cohen Tadmor

    טעיםםםםםםם

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody