שקשוקה מטבוחה

כולם יודעים מה זה שקשוקה, אבל שקשוקה מטבוחה כבר טעמתם? מכינים סלט מטבוחה כבסיס לשקשוקה מהחלומות. נשאר רק לדאוג ללחם טרי כדי לנגב את הרוטב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

שקשוקה מטבוחה

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את המטבוחה: חותכים את העגבניות יחד עם הקליפה לקוביות בינוניות. מוציאים את הליבה של הפלפל וחותכים אותו לקוביות קטנות. חותכים את הפלפל החריף לטבעות.
  2. שמים את העגבניות, השום, הפלפל והפלפל החריף והשמן והתבלינים במחבת, מכסים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם, כ-25 דקות.
  3. מתבלים, מוסיפים את השמן, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  4. מרסקים את המטבוחה בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל רוטב במרקם יחסית חלק. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
  5. עושים במטבוחה 4 גומחות ושוברים פנימה ביצים.
  6. מבשלים עד שהביצים מוכנות.
  7. מפזרים את הבצל הירוק ומגישים עם לחמניות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 518.5 קק״ל 1036.9 קק״ל
פחמימות 16.7 גרם 33.4 גרם
שומן 41.5 גרם 83.0 גרם
נתרן 966.5 מ״ג 1933.1 מ״ג
חלבון 20.3 גרם 40.6 גרם
סיבים תזונתיים 6.4 גרם 12.8 גרם
שומן רווי 6.5 גרם 13.0 גרם
כולסטרול 507.6 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 142.6 מ״ג 285.2 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 8.0 מ״ג
אשלגן 1416.4 מ״ג 2832.9 מ״ג
אבץ 2.0 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody