תבשיל חורפי קל להכנה: צלי כתף ברוטב פטריות וערמונים
קדירת בשר חורפית, טעימה ומחממת: צלי כתף ברוטב פטריות וערמונים. מנה חגיגית, אבל פשוטה וקלה להכנה עם ניחוח משגע שימלא את כל הבית
קדירת בשר חורפית, טעימה ומחממת: צלי כתף ברוטב פטריות וערמונים. מנה חגיגית, אבל פשוטה וקלה להכנה עם ניחוח משגע שימלא את כל הבית
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 459.7 קק״ל 2758.0 קק״לפחמימות 21.8 גרם 130.8 גרםסוכר 4.1 גרם 24.4 גרםשומן 17.6 גרם 105.6 גרםנתרן 404.4 מ״ג 2426.5 מ״גחלבון 45.8 גרם 274.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרםשומן רווי 5.1 גרם 30.7 גרםכולסטרול 312.0 מ״ג 1872.0 מ״גסידן 24.8 מ״ג 148.7 מ״גברזל 3.6 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 295.8 מ״ג 1775.0 מ״גאבץ 8.1 מ״ג 48.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות460
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 459.7 קק״ל 2758.0 קק״לפחמימות 21.8 גרם 130.8 גרםסוכר 4.1 גרם 24.4 גרםשומן 17.6 גרם 105.6 גרםנתרן 404.4 מ״ג 2426.5 מ״גחלבון 45.8 גרם 274.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרםשומן רווי 5.1 גרם 30.7 גרםכולסטרול 312.0 מ״ג 1872.0 מ״גסידן 24.8 מ״ג 148.7 מ״גברזל 3.6 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 295.8 מ״ג 1775.0 מ״גאבץ 8.1 מ״ג 48.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 460 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
צלי כתף
-
4 כפות שמן זית
-
800 גרם בשר כתףאו פילה מדומה (מספר 6), חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןאו פטריות יער, פרוסות לעובי 1 ס"מ
-
6 שיני שוםפרוסות דק
-
1 כוס יין לבן יבש
-
1 כף סוכר חום
-
1 כפית גדושה קורנפלור
-
1 כף גדושה אבקת מרק פטריותלחצו על שם המצרך לרכישה
-
2 חבילות ערמונים בוואקום
-
2 כוסות מיםועוד כוס נוספת במידת הצורך
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
3 כפות פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- מחממים שמן זית בסיר גדול.
- צורבים את פרוסות הבשר כ-2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה, מוציאים מהסיר ומניחים בצד (אם הסיר לא גדול מספיק עושים זאת בשני סבבים).
- יוצקים עוד מעט שמן לסיר, מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת השום. מטגנים כ-3-4 דקות עד להזהבה.
- מוסיפים יין וסוכר חום ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מוסיפים קורנפלור ואבקת מרק פטריות ומערבבים היטב.
- מוסיפים ערמונים ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- מחזירים את פרוסות הבשר לסיר ומבשלים יחד עם הרוטב במשך שעה וחצי או עד שהבשר רך ונימוח. אם אין מספיק רוטב, מוסיפים מים לפי הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.
- מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים שמן זית בסיר גדול.
- צורבים את פרוסות הבשר כ-2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה, מוציאים מהסיר ומניחים בצד (אם הסיר לא גדול מספיק עושים זאת בשני סבבים).
- יוצקים עוד מעט שמן לסיר, מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת השום. מטגנים כ-3-4 דקות עד להזהבה.
- מוסיפים יין וסוכר חום ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מוסיפים קורנפלור ואבקת מרק פטריות ומערבבים היטב.
- מוסיפים ערמונים ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- מחזירים את פרוסות הבשר לסיר ומבשלים יחד עם הרוטב במשך שעה וחצי או עד שהבשר רך ונימוח. אם אין מספיק רוטב, מוסיפים מים לפי הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.
- מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מנה קלאסית לחורף ❤️❤️❤️