סלט חם עם מאש, עגבניות, תרד וטחינה

שעועית מאש היא קטנית בריאה עם המון ערכים תזונתיים. אפרת ליכטנשטט מכינה תבשיל מאש עם עגבניות ותרד שיהווה תוספת צמחונית נהדרת לכל ארוחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

תבשיל מאש בריא, משביע ומאוד טעים שמכינים ממאש, קטנית שעוד לא מספיק מכירים במטבח הישראלי. המאש היא קטנית הנפוצה בעיקר במזרח הרחוק. טעמה עדין ונפלא ואם מנביטים אותה אפשר גם לאכול אותה ללא בישול. יש לה ערכים תזונתיים מדהימים, והיא קלה לעיכול. ועוד טיפ קטן - המאש הולכת מצוין בכל סלט ירקות שתכינו והיא מאד אוהבת טחינה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מבשלים בסיר מים רותחים את המאש 30-45 דקות, עד שהיא רכה אבל נגיסה.
  2. חותכים את הבצל לפרוסות דקות, חותכים את העגבניות לקוביות ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
  3. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
  4. מוסיפים את המאש המבושלת, עגבניות ושום, מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות.
  5. מוסיפים תרד ולימון, מערבבים ומכבים את האש.
  6. מגישים עם שפע טחינה גולמית.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 681.1 קק״ל 1362.3 קק״ל
פחמימות 75.7 גרם 151.4 גרם
שומן 30.1 גרם 60.3 גרם
נתרן 1650.9 מ״ג 3301.7 מ״ג
חלבון 30.5 גרם 61.0 גרם
סיבים תזונתיים 21.9 גרם 43.8 גרם
שומן רווי 4.2 גרם 8.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 228.7 מ״ג 457.3 מ״ג
ברזל 10.7 מ״ג 21.4 מ״ג
אשלגן 1935.2 מ״ג 3870.5 מ״ג
אבץ 4.2 מ״ג 8.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    אסיף בניש

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody