
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
תבשיל מאש בריא, משביע ומאוד טעים שמכינים ממאש, קטנית שעוד לא מספיק מכירים במטבח הישראלי. המאש היא קטנית הנפוצה בעיקר במזרח הרחוק. טעמה עדין ונפלא ואם מנביטים אותה אפשר גם לאכול אותה ללא בישול. יש לה ערכים תזונתיים מדהימים, והיא קלה לעיכול. ועוד טיפ קטן - המאש הולכת מצוין בכל סלט ירקות שתכינו והיא מאד אוהבת טחינה.
מצרכים
-
1 כוס שעועית מאש
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 עגבניות בינוניות
-
2 שיני שום
-
50 גרם עלי תרד
-
3 כפות מיץ לימון
-
3 כפות טחינה גולמית
אופן הכנה
- מבשלים בסיר מים רותחים את המאש 30-45 דקות, עד שהיא רכה אבל נגיסה.
- חותכים את הבצל לפרוסות דקות, חותכים את העגבניות לקוביות ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות, הקוצץ הזה יעשה פה עבודה טובה.
- בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים את המאש המבושלת, עגבניות ושום, מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים תרד ולימון, מערבבים ומכבים את האש.
- מגישים בקערת סלט יפה עם שפע טחינה גולמית.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
654.3
קק״ל
1308.6
קק״ל
פחמימות
78.5
גרם
156.9
גרם
שומן
25.8
גרם
51.6
גרם
נתרן
1651.9
מ״ג
3303.9
מ״ג
חלבון
31.0
גרם
62.0
גרם
סיבים תזונתיים
22.2
גרם
44.4
גרם
שומן רווי
3.7
גרם
7.3
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
232.7
מ״ג
465.4
מ״ג
ברזל
10.7
מ״ג
21.5
מ״ג
אשלגן
1984.8
מ״ג
3969.6
מ״ג
אבץ
3.9
מ״ג
7.8
מ״ג
תגובות (6)