תפוחי אדמה שחומים עם רוזמרין

חצי שעה מעכשיו ויש לכם תפוחי אדמה זהובים וטעימים בטירוף שאפשר להגיש לצד סלט בארוחת ערב או לצד המנה העיקרית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומנקבים בכמה מקומות בעזרת מזלג.
  2. מעבירים את תפוחי האדמה לסלסלת cook and crisp, המונחת בתוך הסיר הקרמי ומוזגים מעל 1/2 כוס מים.
  3. סוגרים עם מכסה סיר הלחץ ומוודאים שהשסתום העליון על מצב Seal.
  4. לוחצים על מצב ‘סיר לחץ’ ומכוונים לעוצמה נמוכה.
  5. מכוונים ל-3 דקות ולוחצים על התחל.
  6. בינתיים מערבבים בקערה שמן זית, פפריקה, עלי רוזמרין, מלח ופלפל שחור.
  7. בתום 3 דקות משחררים את האוויר על ידי הזזה של השסתום העליון למצב Vent .
  8. מסירים את המכסה ומברישים את תפוחי האדמה בסיר בתערובת התבלינים ושמן הזית.
  9. סוגרים את מכסה ההשחמה, בוחרים ‘טיגון באוויר חם’ ומכוונים את הטמפרטורה ל-190 מעלות למשך 25 דקות.
  10. מומלץ לפתוח את המכסה כבר לאחר 15 דקות ולבדוק אם הגעתם לצבע ולמרקם שאוהבים. אפשר מדי פעם גם להפוך את תפוחי האדמה כדי לקבל הזהבה טובה מכל הצדדים.

הערות

  • כדי לקבל צ'יפס פריך חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ועובדים באותו האופן. מעלים את הטמפרטורה ל-210 ומטגנים באויר חם עוד 5 דקות. במקרה הזה אין צורך בתבלינים אם כי ניתן לשדרג עם אבקת שום בסיום
  • ניתן להוסיף בסיום בולגרית מפוררת או גרידת לימון ופלפל שחור
  • במקום תפוחי אדמה ניתן להשתמש בבטטות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 94.8 קק״ל 379.4 קק״ל
פחמימות 0.4 גרם 1.8 גרם
שומן 10.6 גרם 42.2 גרם
נתרן 2047.9 מ״ג 8191.7 מ״ג
חלבון 0.1 גרם 0.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 3.1 מ״ג 12.3 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
אשלגן 62.7 מ״ג 251.0 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody