
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים6
מצרכים
-
250גרם או 1 כוס חמאת בוטנים חלקה
-
70 גרם סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית תמצית וניל
מילוי
-
1 כוס נוטלהאולי תצטרכו יותר, אולי פחות - תלוי בכם
אופן הכנה
- בעזרת 2 כפיות יוצרים “תלוליות” מממרח הנוטלה ומכניסים למקפיא עד לשימוש.
“תלוליות” מממרח הנוטלה. צילום: ספיר דהן - בקערה רחבה מניחים יחד את כל מצרכי העוגיות, מערבבים היטב עד לקבלת כדור בצק אחיד ומעט דביק.
מערבבים היטב עד לקבלת כדור בצק אחיד ומעט דביק. צילום: ספיר דהן - לוקחים מעט מהבצק בכל פעם, משטחים לצורת “פיתה” ומניחים תלולית נוטלה במרכז.
משטחים לצורת “פיתה” ומניחים תלולית נוטלה במרכז. צילום: ספיר דהן - מגלגלים לכדורים, ומסדרים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים את התבנית למקפיא למשך כ- 20 דק’. בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכניסים את העוגיות לאפייה למשך כ-10 דק’. חשוב למצן אותן לחלוטין לפני שמרימים אותן.
עוגיות חמאת בוטנים ונוטלה. צילום: ספיר דהן בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה!
בבלוג הטעים שלה או באינסטגרם של ספיר דהן!
הערות
- אם תבנית התנור לא נכנסת לכם למקפיא, תוכלו להניח את העוגיות בתבנית קטנה ללא מרווחים, להקפיא ואז לסדר אותן בתבנית התנור.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
15
מנות
קלוריות
234.1
קק״ל
3511.4
קק״ל
פחמימות
19.0
גרם
284.5
גרם
שומן
15.3
גרם
229.6
גרם
נתרן
97.0
מ״ג
1454.7
מ״ג
חלבון
5.9
גרם
88.9
גרם
סיבים תזונתיים
1.6
גרם
23.4
גרם
שומן רווי
4.1
גרם
60.9
גרם
כולסטרול
17.7
מ״ג
265.6
מ״ג
סידן
55.0
מ״ג
825.1
מ״ג
ברזל
1.1
מ״ג
16.1
מ״ג
אשלגן
184.8
מ״ג
2772.7
מ״ג
אבץ
0.7
מ״ג
11.1
מ״ג
תגובות (4)
אפשר במקום הנוטלה לשים קצת פצפוצי שוקולד?
במקום הנוטלה לא כדאי לשים פצפוצי שוקולד. אפשר בנוסף. במקום הנוטלה אפשר להמיס שוקולד עם מעט חלב או שמנת או להשתמש בממרח אחר. בהצלחה!
אין קמח במתכון?
ללא קמח במתכון (: