מתכון לאוזני המן במילוי ריבה וקוקוס
- יונית צוקרמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 223.3 קק״ל 6698.0 קק״לפחמימות 26.4 גרם 793.4 גרםשומן 8.3 גרם 250.1 גרםנתרן 113.5 מ״ג 3405.1 מ״גחלבון 2.2 גרם 65.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 35.1 גרםשומן רווי 5.5 גרם 164.7 גרםכולסטרול 34.9 מ״ג 1048.5 מ״גסידן 11.7 מ״ג 349.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 54.6 מ״ג 1637.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות223
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 223.3 קק״ל 6698.0 קק״לפחמימות 26.4 גרם 793.4 גרםשומן 8.3 גרם 250.1 גרםנתרן 113.5 מ״ג 3405.1 מ״גחלבון 2.2 גרם 65.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 35.1 גרםשומן רווי 5.5 גרם 164.7 גרםכולסטרול 34.9 מ״ג 1048.5 מ״גסידן 11.7 מ״ג 349.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 54.6 מ״ג 1637.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.9 מ״גסגור
פורים הוא החג בו גוגל מוצף באינספור חיפושים של מתכון לאוזני המן. יש המון תוצאות, אבל מתכון לאוזני המן כזה לא תמצאו בשום מקום אחר. מתחשק לכם לנסות מילוי קצת אחר? רוצים מתכון עם בצק מושלם? הגעתם אל המקום הנכון.
יונית צוקרמן מלמדת איך להכין אוזני המן עם מילוי של ריבה וקוקוס. לוקח 20 דקות להכין אותן והן כל כך טעימות שלא תפסיקו לאכול אותן.
כדאי לשלב את הילדים בתהליך הכנת אוזני המן, הם תמיד יכולים ליהנות מזה.
כשמחפשים מתכון לאוזני המן בעצם מחפשים מתכון עם בצק טוב, זה בדיוק הבצק במתכון הזה: עדין, פריך ונהדר. כמובן שניתן למלא אותן במילוי אחר, אבל השילוב בין ריבה וקוקוס הוא משגע ומיוחד, אז כדאי לתת לו הזדמנות וקצת לגוון.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 223 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: שמים בתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח והחמאה ומערבלים 2-3 דקות. מוסיפים את אבקת הסוכר והמלח ומערבלים עוד דקה. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומערבלים עד שהבצק מתגבש. חשוב לא לערבל יותר מדי, רק עד שהבצק מתגבש סביב הוו.
- מאחדים את הבצק עם הידיים ושמים בשקית או עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
- מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
- למילוי: מערבבים בקערה את מעדן הפרי עם הקוקוס.
- מניחים בכל עיגול בצק כפית נדיבה מהמילוי ומהדקים את 3 הפינות ליצירת אוזן המן. חשוב להדק את הבצק היטב כדי שהמילוי לא יברח.
- אופים במשך 15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים מעט ומפזרים מעל את אבקת הסוכר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: שמים בתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח והחמאה ומערבלים 2-3 דקות. מוסיפים את אבקת הסוכר והמלח ומערבלים עוד דקה. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומערבלים עד שהבצק מתגבש. חשוב לא לערבל יותר מדי, רק עד שהבצק מתגבש סביב הוו.
- מאחדים את הבצק עם הידיים ושמים בשקית או עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
- מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
- למילוי: מערבבים בקערה את מעדן הפרי עם הקוקוס.
- מניחים בכל עיגול בצק כפית נדיבה מהמילוי ומהדקים את 3 הפינות ליצירת אוזן המן. חשוב להדק את הבצק היטב כדי שהמילוי לא יברח.
- אופים במשך 15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים מעט ומפזרים מעל את אבקת הסוכר.
הערות
- אפשר לקצר את התהליך ולהשתמש בבצק פריך קפוא מוכן מראש, מופשר לפי הוראות היצרן
הערות
- אפשר לקצר את התהליך ולהשתמש בבצק פריך קפוא מוכן מראש, מופשר לפי הוראות היצרן