אוזני המן עוגת גבינה ולוטוס
אוזני המן בגרסה חגיגית במיוחד לפורים, המוקדשת לחובבי הלוטוס המושבעים: אוזני המן במלית קרם גבינה ועוגיות לוטוס קצוצות, שמצפים בציפויים משמחים
אוזני המן בגרסה חגיגית במיוחד לפורים, המוקדשת לחובבי הלוטוס המושבעים: אוזני המן במלית קרם גבינה ועוגיות לוטוס קצוצות, שמצפים בציפויים משמחים
- ענבל לביא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 176.8 קק״ל 7070.2 קק״לפחמימות 14.2 גרם 569.0 גרםשומן 10.3 גרם 410.4 גרםנתרן 40.1 מ״ג 1605.7 מ״גחלבון 1.7 גרם 66.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 12.8 גרםשומן רווי 2.5 גרם 101.1 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 43.0 מ״גסידן 13.8 מ״ג 552.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 29.4 מ״ג 1175.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 5.4 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות ו-5 דק׳
-
קלוריות177
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 176.8 קק״ל 7070.2 קק״לפחמימות 14.2 גרם 569.0 גרםשומן 10.3 גרם 410.4 גרםנתרן 40.1 מ״ג 1605.7 מ״גחלבון 1.7 גרם 66.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 12.8 גרםשומן רווי 2.5 גרם 101.1 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 43.0 מ״גסידן 13.8 מ״ג 552.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 29.4 מ״ג 1175.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 5.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-5 דק׳ | קלוריות 177 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
260 גרם קמח לבן
-
1/4 כוס שקדים טחונים
-
1/2 כוס קורנפלור
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
1 כוס אבקת סוכר
-
1 קורט מלח דק
-
200 גרם חמאה קרה
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
1/4 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
מלית עוגת גבינה ולוטוס
-
50 גרם עוגיות לוטוס
-
225 גרם גבינת שמנת
-
50 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית קורנפלור
-
1/2 כפית תמצית וניל
ציפוי
-
1/2 צנצנת ממרח לוטוס
-
200 גרם שוקולד לבןקצוץ
-
3 כפיות שמן חמניותאו קנולה. אפשר עד 5 כפיות
-
25 גרם עוגיות לוטוסטחונות, לעיטור
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה קמח, שקדים טחונים, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח.
- מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים לבצק פירורי.
- מוסיפים תמצית וניל ואת השמנת בהדרגה תוך עירבול רק עד לקבלת בצק ומעבירים למקרר לשעה או יותר.
- מכינים את המלית: קוצצים דק את עוגיות הלוטוס בעזרת סכין חדה.
- מערבבים בקערה קטנה את גבינת השמנת עם אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, קורנפלור ותמצית וניל לתערובת אחידה.
- מוסיפים את עוגיות הלוטוס הקצוצות ומערבבים קלות להטמעה.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט לעלה בעובי של כ-3-4 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס”מ בעזרת חותכן. אוספים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה.
- מזלפים במרכז כל עיגול כפית של מלית, סוגרים את האוזניים כלפי המרכז לצורת משולש ומהדקים מעט את הקצוות כך שהאוזן לא תיפתח.
- מעבירים את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים לשעה.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מפזרים את אוזני ההמן במרווחים בין 2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ואופים 14-18 דקות עד שאוזני ההמן מזהיבות. מצננים.
- מכינים את הציפוי: מחממים מעט את ממרח הלוטוס במיקרוגל או על בן מארי לקבלת ציפוי נוזלי.
- ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי לקבלת ציפוי נוזלי, מוסיפים שמן לדילול לפי הצורך ומערבבים.
- טובלים את חלקה העליון של כל אוזן המן באחד מהציפויים לסירוגין, מנערים קלות כך שציפוי עודף יטפטף מטה (הקפידו ליצור ציפוי דקיק ככל הניתן לרמת מתיקות מאוזנת).
- מפזרים מעט פירורי עוגיות לוטוס לעיטור.
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור קצר להתייצבות הציפוי.
- שומרים בקופסה אטומה במקרר, מוציאים לטמפרטורת החדר קצת לפני שאוכלים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה קמח, שקדים טחונים, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח.
- מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים לבצק פירורי.
- מוסיפים תמצית וניל ואת השמנת בהדרגה תוך עירבול רק עד לקבלת בצק ומעבירים למקרר לשעה או יותר.
- מכינים את המלית: קוצצים דק את עוגיות הלוטוס בעזרת סכין חדה.
- מערבבים בקערה קטנה את גבינת השמנת עם אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, קורנפלור ותמצית וניל לתערובת אחידה.
- מוסיפים את עוגיות הלוטוס הקצוצות ומערבבים קלות להטמעה.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט לעלה בעובי של כ-3-4 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס”מ בעזרת חותכן. אוספים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה.
- מזלפים במרכז כל עיגול כפית של מלית, סוגרים את האוזניים כלפי המרכז לצורת משולש ומהדקים מעט את הקצוות כך שהאוזן לא תיפתח.
- מעבירים את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים לשעה.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מפזרים את אוזני ההמן במרווחים בין 2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ואופים 14-18 דקות עד שאוזני ההמן מזהיבות. מצננים.
- מכינים את הציפוי: מחממים מעט את ממרח הלוטוס במיקרוגל או על בן מארי לקבלת ציפוי נוזלי.
- ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי לקבלת ציפוי נוזלי, מוסיפים שמן לדילול לפי הצורך ומערבבים.
- טובלים את חלקה העליון של כל אוזן המן באחד מהציפויים לסירוגין, מנערים קלות כך שציפוי עודף יטפטף מטה (הקפידו ליצור ציפוי דקיק ככל הניתן לרמת מתיקות מאוזנת).
- מפזרים מעט פירורי עוגיות לוטוס לעיטור.
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור קצר להתייצבות הציפוי.
- שומרים בקופסה אטומה במקרר, מוציאים לטמפרטורת החדר קצת לפני שאוכלים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
האם אפשר להחליף את התמצית וניל במשהו אחר או לא להשים בכלל
אפשר לא לשים תמצית וניל…
היי הבצק אמור לצאת דביק?
היי, לא. הבצק אמור לצאת אחיד ונוח לעבודה. האם החמאה היתה קרה? כדאי לחתוך אותה לקוביות ואז לעבד עם שאר החומרים. בהצלחה!