אורז צבעוני בתחפושת
מי אמר שבפורים רק בני אדם יכולים להתחפש? קבלו מתכון להכנת אורז ב4 טעמים, עשבי תיבול ושום, סלק, כורכום ולבן על כל מקרה שיהיה לילדים
מי אמר שבפורים רק בני אדם יכולים להתחפש? קבלו מתכון להכנת אורז ב4 טעמים, עשבי תיבול ושום, סלק, כורכום ולבן על כל מקרה שיהיה לילדים
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 184.7 קק״ל 1477.4 קק״לפחמימות 22.4 גרם 179.5 גרםשומן 6.7 גרם 53.7 גרםנתרן 801.1 מ״ג 6408.9 מ״גחלבון 3.1 גרם 24.5 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.9 גרםשומן רווי 0.5 גרם 3.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.5 מ״ג 323.7 מ״גברזל 1.8 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 152.7 מ״ג 1222.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות185
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 184.7 קק״ל 1477.4 קק״לפחמימות 22.4 גרם 179.5 גרםשומן 6.7 גרם 53.7 גרםנתרן 801.1 מ״ג 6408.9 מ״גחלבון 3.1 גרם 24.5 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.9 גרםשומן רווי 0.5 גרם 3.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.5 מ״ג 323.7 מ״גברזל 1.8 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 152.7 מ״ג 1222.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 185 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
4 כוסות אורז בסמטי
-
2 כפיות מלח דק
-
8 כוסות מים רותחים
-
2 יחידות סלק מבושל בוואקוםמגורד
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 צרור שמירקצוץ
-
1 כף פטרוזיליה יבשה
-
1 כף שמיר יבש
-
2 שיני שוםכתוש
-
1 כף כורכום
אופן הכנה
- בסיר עמוק שמים את השמן ומטגנים קלות את האורז, מוסיפים את המלח והמים הרותחים. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
- מחלקים את האורז ל4 קערות שוות.
- בקערה הראשונה מוסיפים את עשבי התיבול ושן שום כתושה ומערבבים.
- בקערה השנייה מוסיפים את הסלק המגורד ושן שום כתושה ומערבבים.
- בקערה השלישית מוסיפים את הכורכום ומערבבים.
- בקערה הרביעית משאירים את האורז לבן.
- בעזרת רדיד האלומיניום יוצרים חוצץ כגודל הסיר כאשר חותכים באמצע חתך קטן ואז מכניסים אחד בשני.
- מוזגים כל אורז בצד של הרבע שלו ומהדקים מעט.
- מכסים בנייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 150 מעלות 35-40 דקות. מגישים ובתאבון.
אופן הכנה
- בסיר עמוק שמים את השמן ומטגנים קלות את האורז, מוסיפים את המלח והמים הרותחים. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
- מחלקים את האורז ל4 קערות שוות.
- בקערה הראשונה מוסיפים את עשבי התיבול ושן שום כתושה ומערבבים.
- בקערה השנייה מוסיפים את הסלק המגורד ושן שום כתושה ומערבבים.
- בקערה השלישית מוסיפים את הכורכום ומערבבים.
- בקערה הרביעית משאירים את האורז לבן.
- בעזרת רדיד האלומיניום יוצרים חוצץ כגודל הסיר כאשר חותכים באמצע חתך קטן ואז מכניסים אחד בשני.
- מוזגים כל אורז בצד של הרבע שלו ומהדקים מעט.
- מכסים בנייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 150 מעלות 35-40 דקות. מגישים ובתאבון.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן