רקע הנמל מעודכן

איך מכינים מרק אפונה טבעוני מושלם לחורף חם

נטע לויה אוהבת מרקי קטניות סמיכים ועשירים, על הגבול שבין מרק לנזיד, ומכינה מרק אפונה טבעוני, עשיר ומשביע ללא כל צורך בתוספת של מוצרים מהחי
נטע לויה אוהבת מרקי קטניות סמיכים ועשירים, על הגבול שבין מרק לנזיד, ומכינה מרק אפונה טבעוני, עשיר ומשביע ללא כל צורך בתוספת של מוצרים מהחי
  • נטע לויה
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    277
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 277.4 קק״ל 1109.6 קק״ל
    פחמימות 27.2 גרם 108.7 גרם
    שומן 15.9 גרם 63.7 גרם
    נתרן 2360.0 מ״ג 9440.0 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 32.9 גרם
    סיבים תזונתיים 8.2 גרם 32.8 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 8.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 74.7 מ״ג 298.7 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 482.0 מ״ג 1927.8 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    277
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 277.4 קק״ל 1109.6 קק״ל
    פחמימות 27.2 גרם 108.7 גרם
    שומן 15.9 גרם 63.7 גרם
    נתרן 2360.0 מ״ג 9440.0 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 32.9 גרם
    סיבים תזונתיים 8.2 גרם 32.8 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 8.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 74.7 מ״ג 298.7 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 482.0 מ״ג 1927.8 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור

השבוע מתקיים שבוע הטבעונות וכמה מתאים שהוא הגיע אלינו בשילוב עם מזג אוויר מעט חורפי שמבשר על כך שעונת המרקים בפתח! ברגע שהשמיים נהפכים למעט אפרוריים וכמה טיפות גשם מתחילות לרדת זה התירוץ המושלם להיכנס למטבח, להוציא את סיר המרק ולהתחיל בעבודה. אני אוהבת את כל סוגי המרקים אבל החביבים עליי במיוחד הם מרקי קטניות. את האהבה למרקים למדתי מאבא שלי, שאוהב את כל מרקי הקטניות למיניהם והעיקר “שיהיה סמיך סמיך ממל’ה, כמו שאני אוהב”.

אבא שלי, ובעקבותיו גם אני, אוהבים את מרקי הקטניות סמיכים ועשירים, ממש על הגבול בין מרק לנזיד. מרקי קטניות מושלמים לטבעונים מכיוון שהם מאוד עשירים ומשביעים ללא צורך בתוספות של חמאה, שמנת או בשר.

אחד המתכונים שאני הכי אוהבת להכין הוא מרק אפונה. אז מה הופך את מרק האפונה למושלם? ראשית, המרקם שלו. אני משתמשת באפונה יבשה כי היא נותנת למרק טעם עשיר ועמוק ולאחר בישול האפונה מתפרקת לחלוטין ונהפכת לקרם סמיך.

דבר נוסף שמחמיא מאוד למרקי קטניות בכלל ולמרק אפונה בפרט הוא תוספת של כמון וכורכום. השימוש בתבלינים הוא דרך נהדרת להוסיף טעמים בקלות ובמהירות. ההוספה של התבלינים לשמן בהתחלה ולא לנוזל עצמו “פותחת” את הארומה שלהם ומוסיפה המון טעם ועומק. חשוב לעשות זאת בזהירות שלא לשרוף את התבלינים, מה שיהפוך את כל המרק למריר.

מה שהופך את כל העניין לאפילו יותר אטרקטיבי הוא שהמרק כל כך פשוט ומהיר הכנה. מעט מרכיבים שכמעט תמיד יש בבית, חיתוך של כמה ירקות ואפילו אין צורך לטחון אותו בסוף. לאחר בישול של שעה בערך על להבה נמוכה האפונה מתפרקת לחלוטין והופכת את המרק לחלק וקרמי – וכל זה ללא שימוש במוצרים מן החי. המרק המושלם לפתוח איתו את החורף!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
נטע לויה
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בסיר עמוק שמים את שמן הזית, הבצל והגזר ומדליקים את הלהבה. (כן זו לא טעות- קודם שמים ולאחר מכן מדליקים את האש. פעולה זו עוזרת לבצל ולגזר להתאדות באיטיות ולא להיטגן ולהשחים). ֿ
  2. מוסיפים קורט מלח (שיעזור לבצל ולגזר לשחרר את הנוזלים) ומטגנים את הבצל והגזר על להבה בינונית במשך רבע שעה בערך עד שהם “מזיעים” ומתרככים.
  3. מוסיפים שום, כמון וכורכום. מערבבים ומטגנים דקה-שתיים תוך כדי ערבוב ונזהרים לא לשרוף את התבלינים.
  4. מוסיפים אפונה, מים, מלח פלפל ועלי דפנה. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה-שעה ורבע, עד שהאפונה מתפרקת לחלוטין.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך מכינים מרק אפונה טבעוני מושלם לחורף חם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    נופר

    הכנתי עכשיו וממש התאכזבתי. יצא מאוד דליל וממש מלוח, אפילו ששמתי חצי כף מלח פחות. גם יותר מדי פלפל שחור. ניסיתי לתקן את זה, הכנסתי עוד כל מני ירקות בתקווה שיספחו את הכמות המטורפת של המלח וגם קצת יסמיכו את המרק. זה לא עזר. בסופו של דבר מלא זמן במטבח וסיר מלא מרק שכנראה ילך לפח.

    Avatar
    צביה גרבר

    השריתי כל הלילה ועד עכשיו, שעתיים מתחילת הבישול, האפונה קשה…

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, מומלץ להשרות מינימום 12 שעות במים. לצערינו אפונה שאיננה טרייה, למרות שהיא יבשה, לא תתרכך גם אחרי שעות של בישול. יתכן והאפונה שרכשת עמדה על מדף החנות למשך זמן רב ואיבדה מטריותה לכן איננה מתרככת.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות