טיפ מקרר Hisense
חשוב לשמור בתוך המקרר באיזור הכי קר, "מגירת אפס"- את העוף עצמו, אבל ניתן גם להכין את בלילת הקציצות ולשמור אותה במגירה מבעוד מועד כדי להקל על ההכנה
כאמא צמחונית לילדים חובבי בשר, אני מבשלת מנות בשריות פעם-פעמיים בשבוע. אבל גם במנות האלו אני מנסה להכניס כמה שיותר ירקות, כדי שיהיו בריאות יותר בסטנדרטים שלי. הרווח הוא כפול – באותה מנה הם מקבלים אקסטרה ויטמינים ומינרלים, ומגדילים את נפח הירקות בארוחה שלהם, וגם המנות יוצאות יותר טעימות.
בכל סוג של קציצות שאני מכינה, אני תמיד מוסיפה ירקות מגורדים. הירקות הופכים את הקציצות לרכות ונימוחות יותר, צבעוניות יותר וטעימות יותר.
השבוע לא הייתי אצל החקלאי כמו בכל שבוע, ומלאי הירקות בבית התדלדל. מצאתי בטטה סגולה שנשארה מהשבוע שעבר והכנסתי אותה לקציצות שהכנתי. הצבע הסגול המהמם שלה צבע את כל התערובת והזכיר לי צבע של קבב, אז החלטתי להכין סוג של קבב מאולתר, אפוי בתנור, מעוף טחון וירקות במקום הקציצות המבושלות שתכננתי להכין. יצא סופר מוצלח, הילדים התלהבו וחיסלו. ועכשיו תורכם להכין.
אתם יכולים להשתמש בבקר טחון במקום העוף, או בשילוב של עוף ובקר. אפשר גם לגוון ולשנות את סוגי הירקות שמשתמשים בהם – בטטה רגילה במקום סגולה, להוסיף קישוא מגורר או דלעת מגוררת וכו’.
אפיתי חלק מהקבבים בתנור, וחלק במכשיר טיגון באוויר חם. שתי הגרסאות יצאו מוצלחות.
טיפ בריא:
כשהילדים שלי היו צעירים יותר, הם לא אהבו לאכול בצל ועשבי תיבול. לפחות לא כשהם היו רואים אותם בתוך הקציצות או התבשילים. לא ויתרתי ומצאתי דרך אחרת להכניס את הבצל והירוקים לאוכל שלנו: טוחנים את הבצל, השום ואת כל הירוקים במעבד מזון עד למחית אחידה שאפשר לערבב לתוך קציצות או להשתמש כבסיס לתבשילים. ככה לא מוותרים על הטעם ועל הבריאות, מבלי שהילדים יתקלו בחתיכה של בצל או בפיסת פטרוזיליה שנדבקת להם לחיך. זה עזר להם גם להתרגל וללמוד לאהוב את הטעם, ובהדרגה יכולתי לחזור ולהשתמש בבצל ובירוקים בכל מנה שאני מכינה.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 110 | כמות מנות 10 |
---|
חשוב לשמור בתוך המקרר באיזור הכי קר, "מגירת אפס"- את העוף עצמו, אבל ניתן גם להכין את בלילת הקציצות ולשמור אותה במגירה מבעוד מועד כדי להקל על ההכנה
הרעיון של העכברים ממש מקסים!! האם אופים את האוזניים של הגזר או שמים אחרי שהקבב מוכן?
את הקישוטים מוסיפים לקבב המוכן (אחרי האפייה). פרוסות הגזר הן טריות (ללא בישול או אפייה). בהצלחה ((: