ארוחה בתבנית אחת! תבשיל עוף ואורז בקלי קלות
הכי ביתי שיש - תבשיל אורז וכרעי עוף בתנור, בחמש דקות עבודה בתבנית אחת בלבד, עם סלרי, בצל ותבלינים שלכולם יש בבית! ארוחת צהריים או ערב מזינה וטעימה
הכי ביתי שיש - תבשיל אורז וכרעי עוף בתנור, בחמש דקות עבודה בתבנית אחת בלבד, עם סלרי, בצל ותבלינים שלכולם יש בבית! ארוחת צהריים או ערב מזינה וטעימה
- שני אליאס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 744.8 קק״ל 4469.1 קק״לפחמימות 54.0 גרם 324.3 גרםשומן 13.9 גרם 83.3 גרםנתרן 1144.7 מ״ג 6868.0 מ״גחלבון 68.1 גרם 408.6 גרםסיבים תזונתיים 32.1 גרם 192.5 גרםשומן רווי 3.8 גרם 23.0 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 1155.0 מ״גסידן 784.2 מ״ג 4705.3 מ״גברזל 6.7 מ״ג 40.4 מ״גאשלגן 5485.1 מ״ג 32910.3 מ״גאבץ 7.8 מ״ג 46.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 5 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות745
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 744.8 קק״ל 4469.1 קק״לפחמימות 54.0 גרם 324.3 גרםשומן 13.9 גרם 83.3 גרםנתרן 1144.7 מ״ג 6868.0 מ״גחלבון 68.1 גרם 408.6 גרםסיבים תזונתיים 32.1 גרם 192.5 גרםשומן רווי 3.8 גרם 23.0 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 1155.0 מ״גסידן 784.2 מ״ג 4705.3 מ״גברזל 6.7 מ״ג 40.4 מ״גאשלגן 5485.1 מ״ג 32910.3 מ״גאבץ 7.8 מ״ג 46.7 מ״גסגור
שני שבבידוד או לא, היא אותה שני – אוהבת מאוד אוכל וכל מה שקשור בו.
אוהבת מאוד לבשל למשפחתה וללקוחותייה – אוכל שגדלה עליו וגם הרבה מהראש, כך שלא משעמם אף פעם 🙂
לתבשיל קוראים “פרסי”
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 745 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג כרעי עוף
-
2 כוסות אורז בסמטי
-
6 גבעולי סלריעם העלים
-
3 כוסות מים רותחים
-
4 בצלים גדולים
-
3 כפות שמן זיתאפשר להחליף בכל שמן אחר
-
2 כפיות מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- בסיר מתאים לתנור- שמים 4 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים, בוזקים עליהם כף שמן זית קורט מלח, פלפל שחור וכורכום - מערבבים טוב עם הידיים ומסדרים באופן שווה על כל תחתית הסיר.
- בקערה נפרדת מערבבים אורז עם כף וחצי שמן זית וכמעט שתי כפיות מלח (משאירים בצד קורט וחצי מלח לתיבול העוף) - מסדרים את האורז מעל הבצל באופן אחיד.
- מתבלים את העוף בפפריקה מתוקה מלח שהשארנו בצד,תבלין צ’ילי וחצי כף שמן זית ומסדרים את העוף מעל האורז .
- שופכים (בעיקר מעל האורז) את המים הרותחים.
- מכסים בנייר אפייה את כל התבשיל, מכסים במכסה מתאים ומכניסים לתנור שחומם מראש לשעתיים.
- מומלץ להגיש ליד סלט עלים רענן, בתיאבון!
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- בסיר מתאים לתנור- שמים 4 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים, בוזקים עליהם כף שמן זית קורט מלח, פלפל שחור וכורכום - מערבבים טוב עם הידיים ומסדרים באופן שווה על כל תחתית הסיר.
- בקערה נפרדת מערבבים אורז עם כף וחצי שמן זית וכמעט שתי כפיות מלח (משאירים בצד קורט וחצי מלח לתיבול העוף) - מסדרים את האורז מעל הבצל באופן אחיד.
- מתבלים את העוף בפפריקה מתוקה מלח שהשארנו בצד,תבלין צ’ילי וחצי כף שמן זית ומסדרים את העוף מעל האורז .
- שופכים (בעיקר מעל האורז) את המים הרותחים.
- מכסים בנייר אפייה את כל התבשיל, מכסים במכסה מתאים ומכניסים לתנור שחומם מראש לשעתיים.
- מומלץ להגיש ליד סלט עלים רענן, בתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אלופה! נראה טיל❤
אליפות ….טעים למות , ומצליח בידיוק כפי שכתוב ?