ארוחת צהריים מושלמת: איך להכין קבב דגים כמו במסעדת ביצ’יקלטה

מסעדת ביצ'יקלטה היא קונצנזוס תל-אביבי. אוכל טרי, שירות מעולה ואווירה צעירה שעושה חשק לבלות. קבב הדגים שלהם הוא מנה פשוטה אך טעימה בטירוף שקל וכיף להכין!
מסעדת ביצ'יקלטה היא קונצנזוס תל-אביבי. אוכל טרי, שירות מעולה ואווירה צעירה שעושה חשק לבלות. קבב הדגים שלהם הוא מנה פשוטה אך טעימה בטירוף שקל וכיף להכין!
  • דניאל רגבי
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    1354
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1353.5 קק״ל 1353.5 קק״ל
    פחמימות 99.9 גרם 99.9 גרם
    שומן 91.2 גרם 91.2 גרם
    נתרן 7167.4 מ״ג 7167.4 מ״ג
    חלבון 36.2 גרם 36.2 גרם
    סיבים תזונתיים 20.6 גרם 20.6 גרם
    שומן רווי 17.9 גרם 17.9 גרם
    כולסטרול 322.4 מ״ג 322.4 מ״ג
    סידן 640.6 מ״ג 640.6 מ״ג
    ברזל 7.2 מ״ג 7.2 מ״ג
    אשלגן 2501.8 מ״ג 2501.8 מ״ג
    אבץ 4.8 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    1354
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1353.5 קק״ל 1353.5 קק״ל
    פחמימות 99.9 גרם 99.9 גרם
    שומן 91.2 גרם 91.2 גרם
    נתרן 7167.4 מ״ג 7167.4 מ״ג
    חלבון 36.2 גרם 36.2 גרם
    סיבים תזונתיים 20.6 גרם 20.6 גרם
    שומן רווי 17.9 גרם 17.9 גרם
    כולסטרול 322.4 מ״ג 322.4 מ״ג
    סידן 640.6 מ״ג 640.6 מ״ג
    ברזל 7.2 מ״ג 7.2 מ״ג
    אשלגן 2501.8 מ״ג 2501.8 מ״ג
    אבץ 4.8 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור

בכל פרק של ‘מנת הדגל’ דניאל רגבי מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלהן, ומנסה ללמד אתכם איך להכין את המנה במטבח הביתי. הפעם נבקר בביצ’יקילטה, בר-מסעדה בנחלת בנימין ונלמד לפלט ולטחון דג לקבב, איך להכין ציזיקי יוגורט ומלפפונים ואיך לצלות ירקות בתנור. מתכון מושלם לארוחת צהריים קלילה ובריאה.

הירשמו לערוץ היוטיוב – https://bit.ly/manat-hadegel

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
דניאל רגבי
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ירקות אפויים

צזיקי

קבב דגים


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכינים את הירקות האפויים: חוצים את הירקות ומניחים במגש אפייה מכוסה נייר אפייה.
  3. מתבלים בנדיבות בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
  4. מכניסים לאפייה של כ-20 דקות.
  5. מכינים את הציזיקי: מערבבים את כל המרכיבים למעט שמן הזית והפפריקה. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מזלפים מעל שמן זית ובוזקים מעט פפריקה/סומק ומגישים.
  7. מכינים את הקבב (מנה אחת): מפלטים את הדג ומסירים את העור.

    מפלטים את הדג ומסירים את העור. צילום: דניאל רגבי
    מפלטים את הדג ומסירים את העור. צילום: דניאל רגבי

  8. טוחנים פילה אחד במטחנת בשר.
  9. קוצצים דק את עשבי התבלין שבחרתם.
  10. מגרדים בפומפייה גזר שלם.
  11. מערבבים את הירקות ובשר הדגים הטחון בקערה יחד עם ביצה.

    מערבבים את הירקות ובשר הדגים הטחון בקערה יחד עם ביצה. צילום: דניאל רגבי
    מערבבים את הירקות ובשר הדגים הטחון בקערה יחד עם ביצה. צילום: דניאל רגבי

  12. מוסיפים פירורי לחם בהתאם לצורך (עד שהמרקם נח לעבודה).
  13. מתבלים בלימון, מלח ופלפל - ניתן לבדוק שמתובל כראוי בטיגון מעט מהמסה במחבת.
  14. מקבבים 4 קציצות עגולות ומניחים לקירור וייצוב לקראת טיגון.
  15. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  16. מגישים: מניחים את הקציצות והירקות על צלחת שבמרכזה הציזיקי.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארוחת צהריים מושלמת: איך להכין קבב דגים כמו במסעדת ביצ’יקלטה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      אכן חייבת ((: בהצלחה!!!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות