ארוחת צהריים מושלמת: איך להכין קבב דגים כמו במסעדת ביצ’יקלטה
מסעדת ביצ'יקלטה היא קונצנזוס תל-אביבי. אוכל טרי, שירות מעולה ואווירה צעירה שעושה חשק לבלות. קבב הדגים שלהם הוא מנה פשוטה אך טעימה בטירוף שקל וכיף להכין!
מסעדת ביצ'יקלטה היא קונצנזוס תל-אביבי. אוכל טרי, שירות מעולה ואווירה צעירה שעושה חשק לבלות. קבב הדגים שלהם הוא מנה פשוטה אך טעימה בטירוף שקל וכיף להכין!
- דניאל רגבי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1353.5 קק״ל 1353.5 קק״לפחמימות 99.9 גרם 99.9 גרםשומן 91.2 גרם 91.2 גרםנתרן 7167.4 מ״ג 7167.4 מ״גחלבון 36.2 גרם 36.2 גרםסיבים תזונתיים 20.6 גרם 20.6 גרםשומן רווי 17.9 גרם 17.9 גרםכולסטרול 322.4 מ״ג 322.4 מ״גסידן 640.6 מ״ג 640.6 מ״גברזל 7.2 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 2501.8 מ״ג 2501.8 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 35 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות1354
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1353.5 קק״ל 1353.5 קק״לפחמימות 99.9 גרם 99.9 גרםשומן 91.2 גרם 91.2 גרםנתרן 7167.4 מ״ג 7167.4 מ״גחלבון 36.2 גרם 36.2 גרםסיבים תזונתיים 20.6 גרם 20.6 גרםשומן רווי 17.9 גרם 17.9 גרםכולסטרול 322.4 מ״ג 322.4 מ״גסידן 640.6 מ״ג 640.6 מ״גברזל 7.2 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 2501.8 מ״ג 2501.8 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
בכל פרק של ‘מנת הדגל’ דניאל רגבי מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלהן, ומנסה ללמד אתכם איך להכין את המנה במטבח הביתי. הפעם נבקר בביצ’יקילטה, בר-מסעדה בנחלת בנימין ונלמד לפלט ולטחון דג לקבב, איך להכין ציזיקי יוגורט ומלפפונים ואיך לצלות ירקות בתנור. מתכון מושלם לארוחת צהריים קלילה ובריאה.
הירשמו לערוץ היוטיוב – https://bit.ly/manat-hadegel
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1354 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות אפויים
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
1 בצל סגול בינוניאו בצל לבן
-
1 חופן עגבניות תמר
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
צזיקי
-
1 שן שוםקצוצה דק
-
1 מלפפון ירוק בינוניפרוס דק מאוד
-
1 חופן פטרוזיליהאו כוסברה, בזיליקום, או כל עשב תיבול אחר שאוהבים, קצוצים דק מאוד
-
1 גביע יוגורט כבשיםמעורבב
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 לימון בינוניסחוט למיץ טרי
-
1 כף שמן זית
-
1 קורט פפריקה מתוקה
קבב דגים
-
1 דג מוסר ים בינוניאו פילה אחד טחון
-
1 ביצה L
-
1 גזר בינוני
-
1 חופן פטרוזיליהאו כוסברה, בזיליקום, או כל עשב תיבול אחר שאוהבים, קצוצים
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 לימון בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הירקות האפויים: חוצים את הירקות ומניחים במגש אפייה מכוסה נייר אפייה.
- מתבלים בנדיבות בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
- מכניסים לאפייה של כ-20 דקות.
- מכינים את הציזיקי: מערבבים את כל המרכיבים למעט שמן הזית והפפריקה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מזלפים מעל שמן זית ובוזקים מעט פפריקה/סומק ומגישים.
- מכינים את הקבב (מנה אחת): מפלטים את הדג ומסירים את העור.
- טוחנים פילה אחד במטחנת בשר.
- קוצצים דק את עשבי התבלין שבחרתם.
- מגרדים בפומפייה גזר שלם.
- מערבבים את הירקות ובשר הדגים הטחון בקערה יחד עם ביצה.
- מוסיפים פירורי לחם בהתאם לצורך (עד שהמרקם נח לעבודה).
- מתבלים בלימון, מלח ופלפל - ניתן לבדוק שמתובל כראוי בטיגון מעט מהמסה במחבת.
- מקבבים 4 קציצות עגולות ומניחים לקירור וייצוב לקראת טיגון.
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- מגישים: מניחים את הקציצות והירקות על צלחת שבמרכזה הציזיקי.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הירקות האפויים: חוצים את הירקות ומניחים במגש אפייה מכוסה נייר אפייה.
- מתבלים בנדיבות בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
- מכניסים לאפייה של כ-20 דקות.
- מכינים את הציזיקי: מערבבים את כל המרכיבים למעט שמן הזית והפפריקה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מזלפים מעל שמן זית ובוזקים מעט פפריקה/סומק ומגישים.
- מכינים את הקבב (מנה אחת): מפלטים את הדג ומסירים את העור.
- טוחנים פילה אחד במטחנת בשר.
- קוצצים דק את עשבי התבלין שבחרתם.
- מגרדים בפומפייה גזר שלם.
- מערבבים את הירקות ובשר הדגים הטחון בקערה יחד עם ביצה.
- מוסיפים פירורי לחם בהתאם לצורך (עד שהמרקם נח לעבודה).
- מתבלים בלימון, מלח ופלפל - ניתן לבדוק שמתובל כראוי בטיגון מעט מהמסה במחבת.
- מקבבים 4 קציצות עגולות ומניחים לקירור וייצוב לקראת טיגון.
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- מגישים: מניחים את הקציצות והירקות על צלחת שבמרכזה הציזיקי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן