ארנצ’יני תרד: כדורי אורז מטוגנים במילוי מוצרלה
ארנצ'יני תרד הם כדורי ריזוטו וגבינה מצופים בפירורי לחם. שרית נובק נותנת להם טוויסט מרענן עם תוספת תרד ובייבי מוצרלה, שנמתחת בחוטים דקים בכל ביס! מנה מטוגנת שווה במיוחד מהמטבח האיטלקי
ארנצ'יני תרד הם כדורי ריזוטו וגבינה מצופים בפירורי לחם. שרית נובק נותנת להם טוויסט מרענן עם תוספת תרד ובייבי מוצרלה, שנמתחת בחוטים דקים בכל ביס! מנה מטוגנת שווה במיוחד מהמטבח האיטלקי
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 111.3 קק״ל 2782.6 קק״לפחמימות 2.9 גרם 71.9 גרםשומן 7.9 גרם 198.0 גרםנתרן 76.7 מ״ג 1918.0 מ״גחלבון 7.2 גרם 179.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 10.2 גרםשומן רווי 3.0 גרם 75.9 גרםכולסטרול 32.1 מ״ג 801.3 מ״גסידן 48.5 מ״ג 1211.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 14.6 מ״גאשלגן 75.2 מ״ג 1879.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים28
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות111
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 111.3 קק״ל 2782.6 קק״לפחמימות 2.9 גרם 71.9 גרםשומן 7.9 גרם 198.0 גרםנתרן 76.7 מ״ג 1918.0 מ״גחלבון 7.2 גרם 179.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 10.2 גרםשומן רווי 3.0 גרם 75.9 גרםכולסטרול 32.1 מ״ג 801.3 מ״גסידן 48.5 מ״ג 1211.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 14.6 מ״גאשלגן 75.2 מ״ג 1879.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
כדורי ריזוטו וגבינה מטוגנים ומצופים בפירורי לחם מהמטבח האיטלקי, ששרית נובק נתנה להם טוויסט, עם תוספת של תרד לרעננות נפלאה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 28 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 111 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
ריזוטו
-
1 1/2 כוסות אורז ריזוטו
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
200 גרם עלי תרדקצוצים
-
50 גרם חמאהמחולקת לשני חלקים של 25 גרם
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
2 ליטר ציר ירקות
ארנצ'יני
-
2 ביצים L
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
50 גרם גבינת מוצרלהמגורדת
-
25 כדורי גבינת בייבי מוצרלה
-
2 כוסות פירורי לחם מוזהביםאו פירורי פנקו
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
טיגון
-
1/2 בקבוק שמן קנולהלטיגון עמוק
רוטב (לא חובה)
-
2 כפות שמן זית
-
20 גרם חמאה
-
1 כרישה בינוניתהחלק הלבן, חתוכה לטבעות דקות
-
2 שיני שוםכתושות
-
5 עלי עלי מנגולדהחלק הירוק בלבד, קצוצים
-
חופן עלי תרדקצוצים
-
2 כפות יין לבן יבש
-
250 מ"ל שמנת לבישול יטבתה 9%
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הריזוטו: מחממים את ציר הירקות בסיר עד רתיחה.
- בסיר נוסף עם שמן זית ו-25 גרם מהחמאה מטגנים את הבצל הקצוץ, עד שהוא הופך שקוף.
- קוצצים דק את התרד, מוסיפים ביחד האורז ומטגנים במשך דקה נוספת.
- מפעילים את הטיימר ל-27 דקות וממשיכים בהכנת הריזוטו.
- מוסיפים יין לבן לסיר האורז ומערבבים עד שהיין כולו נספג באורז. מתבלים במלח ובפלפל.
- כעת מוסיפים בכל פעם כחצי כוס מהציר לתוך סיר הריזוטו ומערבבים עד שכל הציר נספג. ממשיכים כך, חצי כוס בכל פעם, עד שהטיימר מצפצף.
- בודקים אם הריזוטו מוכן, נוגסים ומוודאים שהוא לא קשה מבפנים. מכבים את הלהבה, מערבבים פנימה את החמאה הנוספת ומצננים במקרר.
- מכינים את הארנצ’יני: מערבבים בקערה את הריזוטו המוכן עם הביצים, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פרמזן ומוצרלה מגורדת ומערבבים היטב.
- יוצרים מתערובת הריזוטו כדורים בקוטר של כ-5 ס”מ.
- יוצרים גומה קטנה בכדור ומכניסים פנימה בייבי מוצרלה. סוגרים ומגלגלים לכדור בין כפות הידיים.
- מגלגלים בפירורי לחם עד שהכדור מצופה היטב מכל הכיוונים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. שהשמן חם מכניסים את הכדורים ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהכדור מזהיב.
- מוציאים ומניחים על סנו סושי - מגבות הפלא כדי לספוג את עודפי השמן.
- מכינים את הרוטב (אופציונלי): ממיסים במחבת את החמאה עם שמן הזית.
- מוסיפים את הכרשה ומאדים עד שהיא מתרככת. מוסיפים גם את השום ומערבבים.
- מכניסים את התרד, המנגולד, ואת היין הלבן וממשיכים לבשל עד שהירוקים מתרככים.
- שופכים לסיר גם את השמנת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שהשמנת מצטמצמת. טועמים ומתקנים תיבול.
- הגשה: שמים מעט מהרוטב בצלחת, מניחים מעל כדור ארנצ’יני חם ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הריזוטו: מחממים את ציר הירקות בסיר עד רתיחה.
- בסיר נוסף עם שמן זית ו-25 גרם מהחמאה מטגנים את הבצל הקצוץ, עד שהוא הופך שקוף.
- קוצצים דק את התרד, מוסיפים ביחד האורז ומטגנים במשך דקה נוספת.
- מפעילים את הטיימר ל-27 דקות וממשיכים בהכנת הריזוטו.
- מוסיפים יין לבן לסיר האורז ומערבבים עד שהיין כולו נספג באורז. מתבלים במלח ובפלפל.
- כעת מוסיפים בכל פעם כחצי כוס מהציר לתוך סיר הריזוטו ומערבבים עד שכל הציר נספג. ממשיכים כך, חצי כוס בכל פעם, עד שהטיימר מצפצף.
- בודקים אם הריזוטו מוכן, נוגסים ומוודאים שהוא לא קשה מבפנים. מכבים את הלהבה, מערבבים פנימה את החמאה הנוספת ומצננים במקרר.
- מכינים את הארנצ’יני: מערבבים בקערה את הריזוטו המוכן עם הביצים, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פרמזן ומוצרלה מגורדת ומערבבים היטב.
- יוצרים מתערובת הריזוטו כדורים בקוטר של כ-5 ס”מ.
- יוצרים גומה קטנה בכדור ומכניסים פנימה בייבי מוצרלה. סוגרים ומגלגלים לכדור בין כפות הידיים.
- מגלגלים בפירורי לחם עד שהכדור מצופה היטב מכל הכיוונים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. שהשמן חם מכניסים את הכדורים ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהכדור מזהיב.
- מוציאים ומניחים על סנו סושי - מגבות הפלא כדי לספוג את עודפי השמן.
- מכינים את הרוטב (אופציונלי): ממיסים במחבת את החמאה עם שמן הזית.
- מוסיפים את הכרשה ומאדים עד שהיא מתרככת. מוסיפים גם את השום ומערבבים.
- מכניסים את התרד, המנגולד, ואת היין הלבן וממשיכים לבשל עד שהירוקים מתרככים.
- שופכים לסיר גם את השמנת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שהשמנת מצטמצמת. טועמים ומתקנים תיבול.
- הגשה: שמים מעט מהרוטב בצלחת, מניחים מעל כדור ארנצ’יני חם ומגישים מיד.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
וואו