סנו רקע

ארנצ’יני תרד: כדורי אורז מטוגנים במילוי מוצרלה

ארנצ'יני תרד הם כדורי ריזוטו וגבינה מצופים בפירורי לחם. שרית נובק נותנת להם טוויסט מרענן עם תוספת תרד ובייבי מוצרלה, שנמתחת בחוטים דקים בכל ביס! מנה מטוגנת שווה במיוחד מהמטבח האיטלקי
ארנצ'יני תרד הם כדורי ריזוטו וגבינה מצופים בפירורי לחם. שרית נובק נותנת להם טוויסט מרענן עם תוספת תרד ובייבי מוצרלה, שנמתחת בחוטים דקים בכל ביס! מנה מטוגנת שווה במיוחד מהמטבח האיטלקי
  • שרית נובק
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    28
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    111
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 111.3 קק״ל 2782.6 קק״ל
    פחמימות 2.9 גרם 71.9 גרם
    שומן 7.9 גרם 198.0 גרם
    נתרן 76.7 מ״ג 1918.0 מ״ג
    חלבון 7.2 גרם 179.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 75.9 גרם
    כולסטרול 32.1 מ״ג 801.3 מ״ג
    סידן 48.5 מ״ג 1211.3 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 14.6 מ״ג
    אשלגן 75.2 מ״ג 1879.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    28
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    111
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 111.3 קק״ל 2782.6 קק״ל
    פחמימות 2.9 גרם 71.9 גרם
    שומן 7.9 גרם 198.0 גרם
    נתרן 76.7 מ״ג 1918.0 מ״ג
    חלבון 7.2 גרם 179.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 75.9 גרם
    כולסטרול 32.1 מ״ג 801.3 מ״ג
    סידן 48.5 מ״ג 1211.3 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 14.6 מ״ג
    אשלגן 75.2 מ״ג 1879.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור

כדורי ריזוטו וגבינה מטוגנים ומצופים בפירורי לחם מהמטבח האיטלקי, ששרית נובק נתנה להם טוויסט, עם תוספת של תרד לרעננות נפלאה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מנות ראשונות
שרית נובק
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ריזוטו

ארנצ'יני

טיגון

רוטב (לא חובה)


אופן הכנה

  1. מכינים את הריזוטו: מחממים את ציר הירקות  בסיר עד רתיחה.
  2. בסיר נוסף עם שמן זית ו-25 גרם מהחמאה מטגנים את הבצל הקצוץ, עד שהוא הופך שקוף.
  3. קוצצים דק את התרד, מוסיפים ביחד האורז ומטגנים במשך דקה נוספת.
  4. מפעילים את הטיימר ל-27 דקות וממשיכים בהכנת הריזוטו.
  5. מוסיפים יין לבן לסיר האורז ומערבבים עד שהיין כולו נספג באורז. מתבלים במלח ובפלפל.
  6. כעת מוסיפים בכל פעם כחצי כוס מהציר לתוך סיר הריזוטו ומערבבים עד שכל הציר נספג. ממשיכים כך, חצי כוס בכל פעם, עד שהטיימר מצפצף.
  7. בודקים אם הריזוטו מוכן, נוגסים ומוודאים שהוא לא קשה מבפנים. מכבים את הלהבה, מערבבים פנימה את החמאה הנוספת ומצננים במקרר.
  8. מכינים את הארנצ’יני: מערבבים בקערה את הריזוטו המוכן עם הביצים, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פרמזן ומוצרלה מגורדת ומערבבים היטב.
  9. יוצרים מתערובת הריזוטו כדורים בקוטר של כ-5 ס”מ.
  10.   יוצרים גומה קטנה בכדור ומכניסים פנימה בייבי מוצרלה. סוגרים ומגלגלים לכדור בין כפות הידיים.

    ארנצ'יני 2
    מכניסים לכל כדור בייבי מוצרלה. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

  11. מגלגלים בפירורי לחם עד שהכדור מצופה היטב מכל הכיוונים.
  12. מחממים שמן לטיגון עמוק. שהשמן חם מכניסים את הכדורים ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהכדור מזהיב.
  13. מוציאים ומניחים על סנו סושי - מגבות הפלא כדי לספוג את עודפי השמן.

    ארנצ'יני 3
    מוציאים מהטיגון אל נייר סופג. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

  14. מכינים את הרוטב (אופציונלי): ממיסים במחבת את החמאה עם שמן הזית.
  15. מוסיפים את הכרשה ומאדים עד שהיא מתרככת. מוסיפים גם את השום ומערבבים.
  16. מכניסים את התרד, המנגולד, ואת היין הלבן וממשיכים לבשל עד שהירוקים מתרככים.
  17. שופכים לסיר גם את השמנת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שהשמנת מצטמצמת. טועמים ומתקנים תיבול.
  18. הגשה: שמים מעט מהרוטב בצלחת, מניחים מעל כדור ארנצ’יני חם ומגישים מיד.

    ארנצ'יני 1
    ארנצ’יני תרד משגעים. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארנצ’יני תרד: כדורי אורז מטוגנים במילוי מוצרלה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות