אש לגולש: גולש נקניקיות ותפוחי אדמה
בא לכם ארוחת צהריים בסיר אחד בלי הרבה עניינים ועם המון התלהבות מצד בני הבית? גולש נקניקיות ותפוחי אדמה שילדים וגדולים מאוד אוהבים, שיהפוך למתכון קבוע במשפחה
בא לכם ארוחת צהריים בסיר אחד בלי הרבה עניינים ועם המון התלהבות מצד בני הבית? גולש נקניקיות ותפוחי אדמה שילדים וגדולים מאוד אוהבים, שיהפוך למתכון קבוע במשפחה
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 639.0 קק״ל 2555.9 קק״לפחמימות 59.2 גרם 237.0 גרםשומן 35.3 גרם 141.1 גרםנתרן 1656.7 מ״ג 6626.9 מ״גחלבון 18.8 גרם 75.1 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.9 גרםשומן רווי 11.4 גרם 45.7 גרםכולסטרול 68.8 מ״ג 275.0 מ״גסידן 42.6 מ״ג 170.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 270.1 מ״ג 1080.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות639
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 639.0 קק״ל 2555.9 קק״לפחמימות 59.2 גרם 237.0 גרםשומן 35.3 גרם 141.1 גרםנתרן 1656.7 מ״ג 6626.9 מ״גחלבון 18.8 גרם 75.1 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.9 גרםשומן רווי 11.4 גרם 45.7 גרםכולסטרול 68.8 מ״ג 275.0 מ״גסידן 42.6 מ״ג 170.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 270.1 מ״ג 1080.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 639 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה נקניקיות עוףמעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
-
4 כפות שמן זית
-
3 בצלים גדולים
-
2 שיני שוםכתושות
-
4 תפוחי אדמה בינונייםשטופים וקלופים
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כוס מים
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- חותכים את הבצלים ואת תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
- מטגנים בסיר כבד את הבצל ותפוחי האדמה בשמן, עד שהבצל מזהיב ותפוחי האדמה נצרבים קלות.
- מוסיפים את השום הכתוש לעוד דקת טיגון.
- פורסים את הנקניקיות לפרוסות בעובי 4 ס”מ (אם רוצים להתאים את המתכון לילדים אפשר לחתוך לאורך) ומוסיפים לסיר, מוסיפים את התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים עוד 15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. במהלך הבישול, אם רואים שחסרים נוזלים, אפשר להוסיף מים.
אופן הכנה
- חותכים את הבצלים ואת תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
- מטגנים בסיר כבד את הבצל ותפוחי האדמה בשמן, עד שהבצל מזהיב ותפוחי האדמה נצרבים קלות.
- מוסיפים את השום הכתוש לעוד דקת טיגון.
- פורסים את הנקניקיות לפרוסות בעובי 4 ס”מ (אם רוצים להתאים את המתכון לילדים אפשר לחתוך לאורך) ומוסיפים לסיר, מוסיפים את התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים עוד 15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. במהלך הבישול, אם רואים שחסרים נוזלים, אפשר להוסיף מים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
רשום במתכון שאלו נקניקיות עם סימון ירוק ובתמונה פה רואים סימון אדום. האמת שלעוף טוב לא ראיתי שיש אף חבילת נקניקיות עם סימון ירוק, אז חבל להטעות.
היי אושרית, הסרנו את נושא הסימון הירוק. בכל מקרה, לעוף טוב יש נקניקיות במליחות מעודנת שהן ללא הסימון האדום