פשוט תולשים – בורקס קופים עם גבינות ושלל ירוקים
מאפה "פטנט" שמחבר בין בורקס למאפה שבוצעים עם הידיים (כי מי בכלל צריך סכין?), במלית גבינות בולגרית ותבור ובתוספת מנגולד וזעתר שמוסיפים צבע, טעם וריח משגעים!
מאפה "פטנט" שמחבר בין בורקס למאפה שבוצעים עם הידיים (כי מי בכלל צריך סכין?), במלית גבינות בולגרית ותבור ובתוספת מנגולד וזעתר שמוסיפים צבע, טעם וריח משגעים!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.4 קק״ל 2709.0 קק״לפחמימות 10.3 גרם 206.8 גרםשומן 8.2 גרם 164.2 גרםנתרן 529.3 מ״ג 10585.3 מ״גחלבון 4.7 גרם 94.1 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 12.9 גרםשומן רווי 4.5 גרם 90.0 גרםכולסטרול 33.7 מ״ג 674.8 מ״גסידן 56.7 מ״ג 1134.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 28.5 מ״גאשלגן 57.7 מ״ג 1153.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות135
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.4 קק״ל 2709.0 קק״לפחמימות 10.3 גרם 206.8 גרםשומן 8.2 גרם 164.2 גרםנתרן 529.3 מ״ג 10585.3 מ״גחלבון 4.7 גרם 94.1 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 12.9 גרםשומן רווי 4.5 גרם 90.0 גרםכולסטרול 33.7 מ״ג 674.8 מ״גסידן 56.7 מ״ג 1134.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 28.5 מ״גאשלגן 57.7 מ״ג 1153.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 135 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם בצק פילאס קפואמופשר לילה במקרר
מלית
-
1 צרור עלי מנגולדצרור גדול, ללא הגזע הלבן
-
6 גבעולי זעתראו אורגנו, עלים בלבד
-
200 גרם גבינה בולגרית
-
200 גרם גבינה לבנה 9%או גבינה כחושה
-
1 ביצה L
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את המלית: קוצצים את עלי המנגולד ומועכים בידיים עם מעט מלח עד שהם קמלים.
- מערבבים את המנגולד עם עלי הזעתר או האורגנו, הגבינות, הביצה והפלפל השחור. טועמים - רוב הסיכויים שלא צריך עוד מלח, אם חסר ממליחים.
- חותכים מהבצק יריעת בצק ברוחב 40 ס״מ. מניחים מלית לאורך רצועת הבצק, בחלק הקרוב אליכם. מגלגלים לגלילה ומהדקים את הקצוות. חותכים למקטעים של כ-5 ס”מ (שנראים כמו שבלולים קטנים).
- מניחים את השבלולים בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש זמן עד האפייה מעבירים למקרר.
- סמוך ככל הניתן להגשה: מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים זעתר ושומשום. אופים כחצי שעה או עד להזהבה. מתקבל מאפה שאפשר לתלוש ממנו מאפים אישיים.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: קוצצים את עלי המנגולד ומועכים בידיים עם מעט מלח עד שהם קמלים.
- מערבבים את המנגולד עם עלי הזעתר או האורגנו, הגבינות, הביצה והפלפל השחור. טועמים - רוב הסיכויים שלא צריך עוד מלח, אם חסר ממליחים.
- חותכים מהבצק יריעת בצק ברוחב 40 ס״מ. מניחים מלית לאורך רצועת הבצק, בחלק הקרוב אליכם. מגלגלים לגלילה ומהדקים את הקצוות. חותכים למקטעים של כ-5 ס”מ (שנראים כמו שבלולים קטנים).
- מניחים את השבלולים בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש זמן עד האפייה מעבירים למקרר.
- סמוך ככל הניתן להגשה: מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים זעתר ושומשום. אופים כחצי שעה או עד להזהבה. מתקבל מאפה שאפשר לתלוש ממנו מאפים אישיים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן