פשוט תולשים – בורקס קופים עם גבינות ושלל ירוקים

מאפה "פטנט" שמחבר בין בורקס למאפה שבוצעים עם הידיים (כי מי בכלל צריך סכין?), במלית גבינות בולגרית ותבור ובתוספת מנגולד וזעתר שמוסיפים צבע, טעם וריח משגעים!
מאפה "פטנט" שמחבר בין בורקס למאפה שבוצעים עם הידיים (כי מי בכלל צריך סכין?), במלית גבינות בולגרית ותבור ובתוספת מנגולד וזעתר שמוסיפים צבע, טעם וריח משגעים!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    135
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 135.4 קק״ל 2709.0 קק״ל
    פחמימות 10.3 גרם 206.8 גרם
    שומן 8.2 גרם 164.2 גרם
    נתרן 529.3 מ״ג 10585.3 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 94.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 12.9 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 90.0 גרם
    כולסטרול 33.7 מ״ג 674.8 מ״ג
    סידן 56.7 מ״ג 1134.8 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 28.5 מ״ג
    אשלגן 57.7 מ״ג 1153.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    135
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 135.4 קק״ל 2709.0 קק״ל
    פחמימות 10.3 גרם 206.8 גרם
    שומן 8.2 גרם 164.2 גרם
    נתרן 529.3 מ״ג 10585.3 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 94.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 12.9 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 90.0 גרם
    כולסטרול 33.7 מ״ג 674.8 מ״ג
    סידן 56.7 מ״ג 1134.8 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 28.5 מ״ג
    אשלגן 57.7 מ״ג 1153.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
מערכת Foody
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

ציפוי

  • טרופה
  • 4 כפות זעתר
    תערובת זעתר ושומשום (תערובת תבלינים מצרית מחנויות מתמחות)

אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: קוצצים את עלי המנגולד ומועכים בידיים עם מעט מלח עד שהם קמלים.
  2. מערבבים את המנגולד עם עלי הזעתר או האורגנו, הגבינות, הביצה והפלפל השחור. טועמים - רוב הסיכויים שלא צריך עוד מלח, אם חסר ממליחים.
  3. חותכים מהבצק יריעת בצק ברוחב 40 ס״מ. מניחים מלית לאורך רצועת הבצק, בחלק הקרוב אליכם. מגלגלים לגלילה ומהדקים את הקצוות. חותכים למקטעים של כ-5 ס”מ (שנראים כמו שבלולים קטנים).
  4. מניחים את השבלולים בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש זמן עד האפייה מעבירים למקרר.
  5. סמוך ככל הניתן להגשה: מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים זעתר ושומשום. אופים כחצי שעה או עד להזהבה. מתקבל מאפה שאפשר לתלוש ממנו מאפים אישיים.

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פשוט תולשים – בורקס קופים עם גבינות ושלל ירוקים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות