בטטות במילוי רטטוי: תוספת מושלמת ובריאה
מחפשים תוספת מקורית ועמוסת בריאות? נסו להכין בטטות במילוי רטטוי מושלם וקל להכנה. תוספת אולטימטיבית לארוחת שבת, עמוסת רושם ומלאה ביתרונות בריאותיים
מחפשים תוספת מקורית ועמוסת בריאות? נסו להכין בטטות במילוי רטטוי מושלם וקל להכנה. תוספת אולטימטיבית לארוחת שבת, עמוסת רושם ומלאה ביתרונות בריאותיים
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.3 קק״ל 2114.4 קק״לפחמימות 32.5 גרם 260.1 גרםשומן 10.6 גרם 84.7 גרםנתרן 488.6 מ״ג 3908.8 מ״גחלבון 6.4 גרם 50.9 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 55.1 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 67.7 מ״ג 541.3 מ״גברזל 2.0 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 693.2 מ״ג 5545.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות264
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.3 קק״ל 2114.4 קק״לפחמימות 32.5 גרם 260.1 גרםשומן 10.6 גרם 84.7 גרםנתרן 488.6 מ״ג 3908.8 מ״גחלבון 6.4 גרם 50.9 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 55.1 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 67.7 מ״ג 541.3 מ״גברזל 2.0 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 693.2 מ״ג 5545.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 264 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מניחים את הבטטות על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים אותן 40 דקות.
- אחרי 20 דקות הופכים אותן לצידן השני.
- מוציאים מהתנור ומניחים לבטטות להצטנן מעט.
- חוצים אותן לאורכן ובעזרת כף מוציאים ממרכזן כשלוש כפות מחית בטטה כדי לפנות מקום לרטטוי.
- מכינים את הרטטוי: קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות בעזרת אופציית חיתוך הקוביות במעבד המזון.
- מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את שאר הירקות לעוד כ-2 דקות, לערבוב-טיגון.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-20 דקות, עד שהטעמים מתמזגים והירקות רכים.
- מתבלים במלח ופלפל.
- קולים את השקדים: במחבת ללא שמן ועל אש נמוכה, קולים את שבבי השקדים כ-5 דקות עד להזהבה קלה.
- מעבירים את חצאי הבטטות לצלחת הגשה יפה.
- במרכזה של כל חצי בטטה מניחים 2-3 כפות מהרטטוי החם.
- מפזרים שקדים קלויים בנדיבות ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מניחים את הבטטות על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים אותן 40 דקות.
- אחרי 20 דקות הופכים אותן לצידן השני.
- מוציאים מהתנור ומניחים לבטטות להצטנן מעט.
- חוצים אותן לאורכן ובעזרת כף מוציאים ממרכזן כשלוש כפות מחית בטטה כדי לפנות מקום לרטטוי.
- מכינים את הרטטוי: קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות בעזרת אופציית חיתוך הקוביות במעבד המזון.
- מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את שאר הירקות לעוד כ-2 דקות, לערבוב-טיגון.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-20 דקות, עד שהטעמים מתמזגים והירקות רכים.
- מתבלים במלח ופלפל.
- קולים את השקדים: במחבת ללא שמן ועל אש נמוכה, קולים את שבבי השקדים כ-5 דקות עד להזהבה קלה.
- מעבירים את חצאי הבטטות לצלחת הגשה יפה.
- במרכזה של כל חצי בטטה מניחים 2-3 כפות מהרטטוי החם.
- מפזרים שקדים קלויים בנדיבות ומגישים.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הכנתי מדלורית והוספתי גבינה צהובה מגוררת ואפיתי בתנור לעוד 10 דקות עד להמסת הגבינה
נשמע מעולה דבורה!
קטגוריות
- ארוחה בריאה
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- מארחים
- מנות ראשונות
- מנות ראשונות לראש השנה
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתארחים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים טבעוניים לראש השנה
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- סוכות
- פיקניק
- קסם של שבת
- שישי טעים
- תוספות