לפני שהעונה נגמרת – גאלט שזיפים מהיר הכנה
שרית נובק מסרבת להפרד מהקיץ ומכינה גאלט שזיפים מהיר הכנה. טארט פתוח במראה מעט מרושל ויפהפה המשלב שקדים טחונים ופרוסות של שזיפים טריים
שרית נובק מסרבת להפרד מהקיץ ומכינה גאלט שזיפים מהיר הכנה. טארט פתוח במראה מעט מרושל ויפהפה המשלב שקדים טחונים ופרוסות של שזיפים טריים
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 778.4 קק״ל 4670.6 קק״לפחמימות 91.2 גרם 547.0 גרםשומן 41.9 גרם 251.3 גרםנתרן 360.5 מ״ג 2163.3 מ״גחלבון 10.1 גרם 60.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 8.8 גרםשומן רווי 21.4 גרם 128.1 גרםכולסטרול 34.4 מ״ג 206.2 מ״גסידן 21.2 מ״ג 127.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 134.4 מ״ג 806.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות778
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 778.4 קק״ל 4670.6 קק״לפחמימות 91.2 גרם 547.0 גרםשומן 41.9 גרם 251.3 גרםנתרן 360.5 מ״ג 2163.3 מ״גחלבון 10.1 גרם 60.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 8.8 גרםשומן רווי 21.4 גרם 128.1 גרםכולסטרול 34.4 מ״ג 206.2 מ״גסידן 21.2 מ״ג 127.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 134.4 מ״ג 806.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 778 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק פריך מתוקשמרית
-
30 גרם שקדים טחונים
-
3 כפות סוכר לבן
-
5 שזיפים בינוניים
-
1 חלמון Lטרוף
-
1/4 כוס שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- פותחים את הבצק. מסמנים שוליים בעובי 5-6 ס”מ בחלק החיצוני של עיגול הבצק.
- מערבבים שקדים טחונים עם 2 כפות סוכר ומפזרים במרכז עיגול הבצק, מלבד השוליים שסימנו.
- חותכים את השזיפים לחצי, מגלענים ופורסים לפרוסות דקות.
- מסדרים את השזיפים מעל תערובת השקדים שבבצק.
- מפזרים כף סוכר נוספת מעל השזיפים.
- מרימים בעדינות את שולי הבצק ומניחים אותם מעל השזיפים שבאמצע, כך שהבצק יכסה את הצדדים והמרכז ישאר חשוף.
- מברישים את שולי הבצק בחלמון טרוף, מפזרים שקדים פרוסים בנדיבות ומכניסים לתנור לכ-45 דקות, עד שהשוליים מזהיבים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- פותחים את הבצק. מסמנים שוליים בעובי 5-6 ס”מ בחלק החיצוני של עיגול הבצק.
- מערבבים שקדים טחונים עם 2 כפות סוכר ומפזרים במרכז עיגול הבצק, מלבד השוליים שסימנו.
- חותכים את השזיפים לחצי, מגלענים ופורסים לפרוסות דקות.
- מסדרים את השזיפים מעל תערובת השקדים שבבצק.
- מפזרים כף סוכר נוספת מעל השזיפים.
- מרימים בעדינות את שולי הבצק ומניחים אותם מעל השזיפים שבאמצע, כך שהבצק יכסה את הצדדים והמרכז ישאר חשוף.
- מברישים את שולי הבצק בחלמון טרוף, מפזרים שקדים פרוסים בנדיבות ומכניסים לתנור לכ-45 דקות, עד שהשוליים מזהיבים.
בשיתוף עם שמרית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן