גראטן כרובית וגבינות של ישראל אהרוני
אהרוני מכין גראטן כרובית - פרחי כרובית אפויים ברוטב בשמל עשיר עם גבינה וציפוי פירורי פריך שמזהיב באפייה ומוסיף מרקם קראנצ'י משגע
אהרוני מכין גראטן כרובית - פרחי כרובית אפויים ברוטב בשמל עשיר עם גבינה וציפוי פירורי פריך שמזהיב באפייה ומוסיף מרקם קראנצ'י משגע
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 608.2 קק״ל 2432.8 קק״לפחמימות 41.2 גרם 164.9 גרםשומן 36.1 גרם 144.6 גרםנתרן 788.0 מ״ג 3152.1 מ״גחלבון 29.4 גרם 117.5 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.3 גרםשומן רווי 18.9 גרם 75.8 גרםכולסטרול 82.2 מ״ג 328.8 מ״גסידן 532.1 מ״ג 2128.6 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 1597.2 מ״ג 6388.8 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 15.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות608
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 608.2 קק״ל 2432.8 קק״לפחמימות 41.2 גרם 164.9 גרםשומן 36.1 גרם 144.6 גרםנתרן 788.0 מ״ג 3152.1 מ״גחלבון 29.4 גרם 117.5 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.3 גרםשומן רווי 18.9 גרם 75.8 גרםכולסטרול 82.2 מ״ג 328.8 מ״גסידן 532.1 מ״ג 2128.6 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 1597.2 מ״ג 6388.8 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 15.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 608 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כרובית גדולה
-
60 גרם חמאה
-
1 כף זרעי קימל
-
1 כפית קליפת לימון
-
5 עלי מרווה
-
3 כפות קמח לבן
-
3 כוסות חלב 3%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
150 גרם גבינת גאודה
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית חרדל דיז’ון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מפרקים את הכרובית לפרחים.
- מרתיחים מים עם כף מלח בסיר גדול ומבשלים את הכרובית 10 דקות. מסננים.
- מכינים את הבשמל: ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את הקימל, גרד הלימון ועלי המרווה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה. מוסיפים את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים תוך ערבוב מטרפה עד שהוא מסמיך. מוסיפים 100 גרם גבינה ומערבבים. מוסיפים את החרדל ומערבבים.
- מסננים את הכרוביות ושמים בתבנית. יוצקים מעל את הבשמל.
- מערבבים בקערית את פירורי הלחם עם שמן הזית.
- מפזרים מעל הכרובית את יתרת הגבינה ואת הפירורים בשמן ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
- מגישים עם סלט ירוק בצד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מפרקים את הכרובית לפרחים.
- מרתיחים מים עם כף מלח בסיר גדול ומבשלים את הכרובית 10 דקות. מסננים.
- מכינים את הבשמל: ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את הקימל, גרד הלימון ועלי המרווה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה. מוסיפים את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים תוך ערבוב מטרפה עד שהוא מסמיך. מוסיפים 100 גרם גבינה ומערבבים. מוסיפים את החרדל ומערבבים.
- מסננים את הכרוביות ושמים בתבנית. יוצקים מעל את הבשמל.
- מערבבים בקערית את פירורי הלחם עם שמן הזית.
- מפזרים מעל הכרובית את יתרת הגבינה ואת הפירורים בשמן ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
- מגישים עם סלט ירוק בצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
לא הבנתי מתי ולמה מוסיפים את החרדל?
מוסיפים את החרדל לבשמל כדי לתת לו טעם – תיקנו את המתכון.
טוב גם עם קמח כוסמין