סנו רקע

דג שלם בתנור במעטפה

דג שלם בתנור שצולים במעטפת נייר אפייה ורדיד אלומיניום עם רוטב עגבניות משגע - מנה עיקרית נהדרת וחגיגית לערב שבת ולחג
דג שלם בתנור שצולים במעטפת נייר אפייה ורדיד אלומיניום עם רוטב עגבניות משגע - מנה עיקרית נהדרת וחגיגית לערב שבת ולחג
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    588
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 587.5 קק״ל 3524.7 קק״ל
    פחמימות 18.6 גרם 111.6 גרם
    שומן 33.7 גרם 202.1 גרם
    נתרן 1880.0 מ״ג 11280.0 מ״ג
    חלבון 55.6 גרם 333.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.4 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 27.1 גרם
    כולסטרול 125.4 מ״ג 752.5 מ״ג
    סידן 109.6 מ״ג 657.5 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 21.4 מ״ג
    אשלגן 1734.1 מ״ג 10404.8 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 10.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    588
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 587.5 קק״ל 3524.7 קק״ל
    פחמימות 18.6 גרם 111.6 גרם
    שומן 33.7 גרם 202.1 גרם
    נתרן 1880.0 מ״ג 11280.0 מ״ג
    חלבון 55.6 גרם 333.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.4 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 27.1 גרם
    כולסטרול 125.4 מ״ג 752.5 מ״ג
    סידן 109.6 מ״ג 657.5 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 21.4 מ״ג
    אשלגן 1734.1 מ״ג 10404.8 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 10.6 מ״ג
    סגור

מנה קלאסית לאירוח. הדג מוגש בשלמותו לשולחן, אחרי שניצלה ברוטב עגבניות ארומטי ובמיצים של עצמו. שיטת העיטוף הצרפתית מכונה ״אום פפיוט״. למראה יפה במיוחד, מומלץ לעשות דוגמה לאורכו של הדג: בעזרת סכין מאוד מאוד חדה, יוצרים 2-3 חתכים לא עמוקים (חצי ס״מ) לאורכו ואז גם לרוחבו; בעת הצלייה, בשר הדג יציץ מבין החתכים וזה גם מאוד נוח לאכול ישירות מהתבנית במרכז שולחן.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
גיל אטלן
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דג

רוטב עגבניות


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מחממים סוטאז׳ (סיר רחב ונמוך) עם שמן זית, מוסיפים את השום והצ’ילי, מטגנים רק עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות שרי ועגבניות מרוסקות ומטגנים 4-5 דקות עד שהנוזלים שלהן מתאדים.
  2. מביאים לרתיחה, מתבלים, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים למשך כ-20 דקות עד שהרוטב סמיך אבל עגבניות השרי שומרות על צורתן.
  3. פורסים יריעת רדיד אלומיניום סנו סושי בגודל של תבנית תנור בערך ומעליה מניחים נייר אפייה טבעי סנו סושי.
  4. מכינים את הדג לצלייה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מניחים את הדג (או הדגים) במרכז. אם רוצים חורצים בו חריצים משני צדי הדג ומורחים בשמן זית בנדיבות. מתבלים במלח ופלפל ומניחים פרוסות לימון, שום ובצל ירוק בחלל של בטן הדג.
  6. יוצקים את כל רוטב העגבניות בנדיבות משני צדדיו של הדג. תופסים את קצוות רדיד האלומיניום יחד עם נייר האפייה ומהדקים כמו סוכריה משני הצדדים, אבל משאירים ״עין״ פתוחה במרכז; כלומר שהעיטוף בנוסח פפיוט משמש ככלי אבל הכוונה לצלות את הדג ולא לאפות אותו סגור.
  7. אופים 20 דקות בדיוק - בודקים עם סכין - הבשר צריך להיות לבן ועסיסי ומשוחרר מהאדרה.
  8. אפשר להגיש עם שומר, בצל ירוק ובצל סגול צלויים. חג שמח!
דג שלם בתנור
דג שלם בתנור ברוטב עגבניות צלויות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות