רקע הנמל מעודכן

דונאטס מצופים אבקת סוכר

אין עוד בצק כזה! דונאטס מהמם בציפוי אבקת סוכר מבצק שמרים מופלא, מתאים לכל הדלקת נר או כשסתם רוצים ליהנות ממשהו מתוק וטעים
אין עוד בצק כזה! דונאטס מהמם בציפוי אבקת סוכר מבצק שמרים מופלא, מתאים לכל הדלקת נר או כשסתם רוצים ליהנות ממשהו מתוק וטעים
  • עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    1390
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1390.3 קק״ל 20854.5 קק״ל
    פחמימות 34.8 גרם 522.6 גרם
    שומן 137.5 גרם 2063.0 גרם
    נתרן 83.1 מ״ג 1246.3 מ״ג
    חלבון 5.6 גרם 83.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.5 גרם
    שומן רווי 11.2 גרם 167.8 גרם
    כולסטרול 41.8 מ״ג 627.3 מ״ג
    סידן 26.8 מ״ג 402.1 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 78.5 מ״ג 1178.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    1390
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1390.3 קק״ל 20854.5 קק״ל
    פחמימות 34.8 גרם 522.6 גרם
    שומן 137.5 גרם 2063.0 גרם
    נתרן 83.1 מ״ג 1246.3 מ״ג
    חלבון 5.6 גרם 83.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.5 גרם
    שומן רווי 11.2 גרם 167.8 גרם
    כולסטרול 41.8 מ״ג 627.3 מ״ג
    סידן 26.8 מ״ג 402.1 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 78.5 מ״ג 1178.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סופגניות
עדי קלינגהופר
X

7 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל את המיקסר.
  2. מוזגים את החלב ומוסיפים את החמאה אל קערת המיקסר, תוך כדי לישה מוסיפים את הביצים, הווניל ולבסוף את המלח.
  3. ממשיכים בלישה של הבצק לפחות עשר דקות עד קבלת בצק חלק, אך נוזלי ודביק! לא להיבהל מהבצק הדביק זה מה שיבטיח לנו דונאטס קלילים ואווריריים.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, משאירים לתפיחה שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר. 
  5. לאחר תפיחה מלאה מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק לחתיכות של 50-60 גרם. 
  6. מעצבים את הבצק לדונאטס על פי הסרטון או לחילופין את הבצק מרדדים למלבן וקורצים צורות של דונאטס. 
  7. מניחים את הדונאטס על חתיכות נייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה מלאה. 
  8. בזמן שהכדורים תופחים מסדרים בסיר נייר אפייה עגול ומחממים את השמן, מתחילים בלהבה קטנה כדי להימנע מלשרוף את השמן, טמפרטורת השמן הנכונה לטיגון צריכה לנוע בין 160-170 מעלות צלזיוס.
  9. לאחר תפיחה עד הכפלת הנפח של הבצק מניחים את הדונאטס בשמן, כך שהחלק התחתון נוגע בשמן, לאט לאט נייר האפייה יחליק וברגע הזה תוציאו אותו מהשמן בעזרת מלקחיים.
  10. ‎מטגנים את הדונאטס מכל צד 2 דקות או עד הזהבה, תזהרו שהוא לא ישרף. אם לא תטגנו אותו מספיק מכל צד הדונאטס לא יתפח וישאר בצקי. ‎מעבירים את הסופגניות לנייר סופג.
  11. מפדרים את הסופגניות באבקת סוכר ומגישים.
דונאטס מצופים אבקת סוכר
דונאטס מצופים אבקת סוכר. צילום: עדי קלינגהופר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות