דג מרוקאי מהסרטים – סיר דגים של ג’ולי
רון יוחננוב פשוט מתחנן שתנסו את הדג המרוקאי של ג'ולי. מנת דג מרוקאי שתתאים עם כל דג שתרצו - פשוט שמים את כל המרכיבים הנהדרים בסיר, נותנים להם להתבשל ביחד ויש לכם מנה מפנקת לשישי בערב או לחג
רון יוחננוב פשוט מתחנן שתנסו את הדג המרוקאי של ג'ולי. מנת דג מרוקאי שתתאים עם כל דג שתרצו - פשוט שמים את כל המרכיבים הנהדרים בסיר, נותנים להם להתבשל ביחד ויש לכם מנה מפנקת לשישי בערב או לחג
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 560.4 קק״ל 3362.2 קק״לפחמימות 41.8 גרם 251.1 גרםשומן 29.8 גרם 178.7 גרםנתרן 925.9 מ״ג 5555.5 מ״גחלבון 33.6 גרם 201.8 גרםסיבים תזונתיים 15.6 גרם 93.9 גרםשומן רווי 3.0 גרם 17.8 גרםכולסטרול 78.1 מ״ג 468.6 מ״גסידן 289.0 מ״ג 1733.8 מ״גברזל 4.1 מ״ג 24.8 מ״גאשלגן 4868.3 מ״ג 29209.6 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 62.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות560
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 560.4 קק״ל 3362.2 קק״לפחמימות 41.8 גרם 251.1 גרםשומן 29.8 גרם 178.7 גרםנתרן 925.9 מ״ג 5555.5 מ״גחלבון 33.6 גרם 201.8 גרםסיבים תזונתיים 15.6 גרם 93.9 גרםשומן רווי 3.0 גרם 17.8 גרםכולסטרול 78.1 מ״ג 468.6 מ״גסידן 289.0 מ״ג 1733.8 מ״גברזל 4.1 מ״ג 24.8 מ״גאשלגן 4868.3 מ״ג 29209.6 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 62.8 מ״גסגור
אין כמו דג מרוקאי בשישי, בחג או סתם כי מתחשק משהו טעים. מנת הדגים של ג’ולי, שכבר מזמן הפכה לחלק מהמשפחה, משלבת דג עם תפוחי אדמה, קוביות של גמבה והמון עשבי תיבול. אז אם אתם מחפשים רעיון למנה שתספיק לכל המשפחה ותהפוך כל ארוחה לחגיגית ומושקעת, כדאי לכם לנסות את המתכון הזה של דג מרוקאי ולא תתחרטו.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 560 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לרצועות דקות
-
15 שיני שום
-
1 תפוח אדמה גדוללא חובה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניאם רוצים חריף
-
2 גבעולי סלריועלים. לא חובה
-
1/4 כוס שמן קנולהאפשר יותר
-
1 1/2 כוסות ציר ירקות
-
1 כפית כמון טחון
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1 צרור כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- משרים את הדגים בתוך קערה עם מים ולימון לפחות חצי שעה (ככה ג’ולי עושה - אני לא מתווכח).
- מערבבים את המצרכים לרוטב בקערה קטנה.
- מחממים את השמן בסיר סוטאז’ רחב.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, את הפלפל האדום והחריף, את השום ומטגנים עד הזהבה מלאה. להפוך את תפוחי האדמה לצ’יפס!
- שופכים את גרגירי החומוס מעל ומניחים את הדגים בסיר.
- מערבבים היטב את הרוטב ושופכים אותו מעל הדגים.
- דואגים לכסות את כל הדגים היטב ברוטב ומנערים את הסיר בזהירות.
- מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה.
- מפזרים מעל את הכוסברה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
- מניחים את הסיר להתקרר למשך רבע שעה, ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את הדגים בתוך קערה עם מים ולימון לפחות חצי שעה (ככה ג’ולי עושה - אני לא מתווכח).
- מערבבים את המצרכים לרוטב בקערה קטנה.
- מחממים את השמן בסיר סוטאז’ רחב.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, את הפלפל האדום והחריף, את השום ומטגנים עד הזהבה מלאה. להפוך את תפוחי האדמה לצ’יפס!
- שופכים את גרגירי החומוס מעל ומניחים את הדגים בסיר.
- מערבבים היטב את הרוטב ושופכים אותו מעל הדגים.
- דואגים לכסות את כל הדגים היטב ברוטב ומנערים את הסיר בזהירות.
- מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה.
- מפזרים מעל את הכוסברה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
- מניחים את הסיר להתקרר למשך רבע שעה, ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן