הכי ישראלי וטבעוני: פלאפל טופו חומוס אפוי!

איך מכינים את המנה הכי ישראלית בגרסה הטבעונית? המתכון המושלם לפניכם! אריאל בן-חמו מגלה לנו איך מכינים כדורי פלאפל אפויים וטעימים שהכי כיף לאכול בצהריים או לארוחת ערב
איך מכינים את המנה הכי ישראלית בגרסה הטבעונית? המתכון המושלם לפניכם! אריאל בן-חמו מגלה לנו איך מכינים כדורי פלאפל אפויים וטעימים שהכי כיף לאכול בצהריים או לארוחת ערב
  • אריאל בן-חמו
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    299
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 298.8 קק״ל 1195.1 קק״ל
    פחמימות 18.3 גרם 73.2 גרם
    שומן 21.1 גרם 84.4 גרם
    נתרן 923.8 מ״ג 3695.0 מ״ג
    חלבון 7.9 גרם 31.8 גרם
    סיבים תזונתיים 6.4 גרם 25.5 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 11.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 77.4 מ״ג 309.5 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 16.7 מ״ג
    אשלגן 271.7 מ״ג 1086.7 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    299
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 298.8 קק״ל 1195.1 קק״ל
    פחמימות 18.3 גרם 73.2 גרם
    שומן 21.1 גרם 84.4 גרם
    נתרן 923.8 מ״ג 3695.0 מ״ג
    חלבון 7.9 גרם 31.8 גרם
    סיבים תזונתיים 6.4 גרם 25.5 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 11.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 77.4 מ״ג 309.5 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 16.7 מ״ג
    אשלגן 271.7 מ״ג 1086.7 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קטניות וחיטה
אריאל בן-חמו
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שימון


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות בתכנית טורבו.
  2. במעבד מזון מניחים את כל חומרי הגלם וטוחנים עד למרקם גרגירי אך ללא גושי ירק גדולים.
  3. מעבירים את התערובת למקרר ל כ-½ שעה.
  4. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ובעזרת מברשת מברישים את הנייר בשמן זית.
  5. יוצרים מבלילת הפלאפל כדורים ומניחים על התבנית.
  6. מורחים עם המברשת כל כדור פלאפל בשמן זית על מנת לדמות את מרקם הטיגון.
  7. מעבירים לאפייה ל כ-20-25 דקות או עד שהפלאפל משחים מכל צדדיו.

הערות

  • את פירורי הלחם אפשר להחליף בפרוסת לחם רטובה מכל סוג שיש לכם או בקמח חומוס.
  • אפשר להחליף את הפטרוזיליה באותה כמות של כוסברה.
  • לממהרים אפשר לוותר על הזמן במקרר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכי ישראלי וטבעוני: פלאפל טופו חומוס אפוי!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    שני בר גבע

    לא ידעתי שניצן להכין פלאפל מטופו… חדש לי

    Avatar
    נויה

    מתכון מעולההה , עשיתי ויצא מוצלח מאד!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות