הכי ישראלי וטבעוני: פלאפל טופו חומוס אפוי!
איך מכינים את המנה הכי ישראלית בגרסה הטבעונית? המתכון המושלם לפניכם! אריאל בן-חמו מגלה לנו איך מכינים כדורי פלאפל אפויים וטעימים שהכי כיף לאכול בצהריים או לארוחת ערב
איך מכינים את המנה הכי ישראלית בגרסה הטבעונית? המתכון המושלם לפניכם! אריאל בן-חמו מגלה לנו איך מכינים כדורי פלאפל אפויים וטעימים שהכי כיף לאכול בצהריים או לארוחת ערב
- אריאל בן-חמו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 298.8 קק״ל 1195.1 קק״לפחמימות 18.3 גרם 73.2 גרםשומן 21.1 גרם 84.4 גרםנתרן 923.8 מ״ג 3695.0 מ״גחלבון 7.9 גרם 31.8 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 25.5 גרםשומן רווי 2.9 גרם 11.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 77.4 מ״ג 309.5 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.7 מ״גאשלגן 271.7 מ״ג 1086.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות299
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 298.8 קק״ל 1195.1 קק״לפחמימות 18.3 גרם 73.2 גרםשומן 21.1 גרם 84.4 גרםנתרן 923.8 מ״ג 3695.0 מ״גחלבון 7.9 גרם 31.8 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 25.5 גרםשומן רווי 2.9 גרם 11.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 77.4 מ״ג 309.5 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.7 מ״גאשלגן 271.7 מ״ג 1086.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 299 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם טופו חומוס בטעם טבעי משק ויילר
-
3 שיני שום
-
1/2 בצל בינוני
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
2 כפות טחינה גולמית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף כמון טחון
שימון
-
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות בתכנית טורבו.
- במעבד מזון מניחים את כל חומרי הגלם וטוחנים עד למרקם גרגירי אך ללא גושי ירק גדולים.
- מעבירים את התערובת למקרר ל כ-½ שעה.
- מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ובעזרת מברשת מברישים את הנייר בשמן זית.
- יוצרים מבלילת הפלאפל כדורים ומניחים על התבנית.
- מורחים עם המברשת כל כדור פלאפל בשמן זית על מנת לדמות את מרקם הטיגון.
- מעבירים לאפייה ל כ-20-25 דקות או עד שהפלאפל משחים מכל צדדיו.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות בתכנית טורבו.
- במעבד מזון מניחים את כל חומרי הגלם וטוחנים עד למרקם גרגירי אך ללא גושי ירק גדולים.
- מעבירים את התערובת למקרר ל כ-½ שעה.
- מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ובעזרת מברשת מברישים את הנייר בשמן זית.
- יוצרים מבלילת הפלאפל כדורים ומניחים על התבנית.
- מורחים עם המברשת כל כדור פלאפל בשמן זית על מנת לדמות את מרקם הטיגון.
- מעבירים לאפייה ל כ-20-25 דקות או עד שהפלאפל משחים מכל צדדיו.
הערות
- את פירורי הלחם אפשר להחליף בפרוסת לחם רטובה מכל סוג שיש לכם או בקמח חומוס.
- אפשר להחליף את הפטרוזיליה באותה כמות של כוסברה.
- לממהרים אפשר לוותר על הזמן במקרר.
הערות
- את פירורי הלחם אפשר להחליף בפרוסת לחם רטובה מכל סוג שיש לכם או בקמח חומוס.
- אפשר להחליף את הפטרוזיליה באותה כמות של כוסברה.
- לממהרים אפשר לוותר על הזמן במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
טעים,
לא ידעתי שניצן להכין פלאפל מטופו… חדש לי
מתכון מעולההה , עשיתי ויצא מוצלח מאד!