המדריך להכנת ירקות מוחמצים בבית בקלי קלות
בא לכם חמוצים טעימים שמשתלבים מושלם עם בשר או דגים? קבלו ירקות מוחמצים בקלי קלות שתכינו בבית ולא תפסיקו לנשנש גם בלי שום מנה ליד
בא לכם חמוצים טעימים שמשתלבים מושלם עם בשר או דגים? קבלו ירקות מוחמצים בקלי קלות שתכינו בבית ולא תפסיקו לנשנש גם בלי שום מנה ליד
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 94.4 קק״ל 472.1 קק״לפחמימות 21.9 גרם 109.5 גרםשומן 0.2 גרם 1.0 גרםנתרן 718.2 מ״ג 3590.8 מ״גחלבון 2.9 גרם 14.5 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 29.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 46.0 מ״ג 230.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 622.2 מ״ג 3111.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 2 ימים
-
קלוריות94
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 94.4 קק״ל 472.1 קק״לפחמימות 21.9 גרם 109.5 גרםשומן 0.2 גרם 1.0 גרםנתרן 718.2 מ״ג 3590.8 מ״גחלבון 2.9 גרם 14.5 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 29.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 46.0 מ״ג 230.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 622.2 מ״ג 3111.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 2 ימים | קלוריות 94 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחמיץ
-
1 בקבוק סאקהמזרח מערב
-
2 כפות חומץ אורזמזרח מערב
-
1 כף פלפל שחור שלם
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות דבש
כבושים
-
200 גרם דלעתחתוכה לקוביות
-
1 חבילה נבטים סיניים
-
2 קולורבי בינונייםחתוכים לחצי ירח
-
2 בצלים סגולים בינונייםפרוסים לרצועות
-
1/2 חבילה צנוניתפרוסות דק
-
1 שורש ג’ינג’ר בינוני
אופן הכנה:
- את הירקות המוחמצים מומלץ להכין יומיים לפני שאוכלים אותם כדי שהם יספיקו לעבור תהליך החמצה.
- בסיר קטן שמים ליטר סאקה, 2 כפות חומץ אורז, כף גרגירי פלפל שחור שלם, 2 כפות דבש וכפית מלח. מביאים לרתיחה.
- דוחסים לצנצנות את הירקות השונים (בכל צנצנת ירק שונה). ניתן להוסיף ירקות שונים כרצונכם.
- מוסיפים לכל צנצנת פלח של ג׳ינג׳ר טרי.
- מוזגים את הרוטב החם לתוך הצנצנות וממלאים כמעט עד הסוף.
- סוגרים את הצנצנות ומשאירים בחוץ ליומיים שלמים. אם ממהרים אפשר להרתיח כל ירק בנפרד בתוך התחמיץ למשך כמה דקות. זה יזרז את ריכוך הירקות ויחסוך זמן כך שניתן לאכול כבר באותו היום.
אופן הכנה:
- את הירקות המוחמצים מומלץ להכין יומיים לפני שאוכלים אותם כדי שהם יספיקו לעבור תהליך החמצה.
- בסיר קטן שמים ליטר סאקה, 2 כפות חומץ אורז, כף גרגירי פלפל שחור שלם, 2 כפות דבש וכפית מלח. מביאים לרתיחה.
- דוחסים לצנצנות את הירקות השונים (בכל צנצנת ירק שונה). ניתן להוסיף ירקות שונים כרצונכם.
- מוסיפים לכל צנצנת פלח של ג׳ינג׳ר טרי.
- מוזגים את הרוטב החם לתוך הצנצנות וממלאים כמעט עד הסוף.
- סוגרים את הצנצנות ומשאירים בחוץ ליומיים שלמים. אם ממהרים אפשר להרתיח כל ירק בנפרד בתוך התחמיץ למשך כמה דקות. זה יזרז את ריכוך הירקות ויחסוך זמן כך שניתן לאכול כבר באותו היום.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
באיזה עוד ירקות אפשר להשתמש? אני רוצה להשתמש בפלפל, כרוב לבן ומלפפון זה גם טוב?
היי מאיר, בטח. אפשר ואף רצוי להחמיץ כרוב ומלפפון, זה יצא טעים, מבטיחים
היי פודי נשמע מגרה מאוד רציתי לדעת במה אפשר להמיר את הסאקה
היי גיטי, המתכון מבוסס על סאקה כך שלא ניתן להחליף אותו