רקע ראש השנה

המתכון המושלם של רותם בן מויאל – מטבוחה מרוקאית אסלית!

הכירו את רותם בן מויאל (עוד תשמעו הרבה את השם הזה ב-2020) שמצטרף לנבחרת שלנו בפודי. רותם כותב לכם את המתכונים האותנטיים של המטבח המרוקאי שעליהם גדל והפעם - המתכון הסודי למטבוחה המושלמת
הכירו את רותם בן מויאל (עוד תשמעו הרבה את השם הזה ב-2020) שמצטרף לנבחרת שלנו בפודי. רותם כותב לכם את המתכונים האותנטיים של המטבח המרוקאי שעליהם גדל והפעם - המתכון הסודי למטבוחה המושלמת
  • רותם בן מויאל
שמרו
כשר
35 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    327
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 327.2 קק״ל 3271.8 קק״ל
    פחמימות 21.0 גרם 210.0 גרם
    שומן 24.9 גרם 249.0 גרם
    נתרן 953.8 מ״ג 9537.9 מ״ג
    חלבון 5.6 גרם 56.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.5 גרם 64.8 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 34.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 42.6 מ״ג 425.8 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 14.5 מ״ג
    אשלגן 1000.3 מ״ג 10003.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    327
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 327.2 קק״ל 3271.8 קק״ל
    פחמימות 21.0 גרם 210.0 גרם
    שומן 24.9 גרם 249.0 גרם
    נתרן 953.8 מ״ג 9537.9 מ״ג
    חלבון 5.6 גרם 56.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.5 גרם 64.8 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 34.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 42.6 מ״ג 425.8 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 14.5 מ״ג
    אשלגן 1000.3 מ״ג 10003.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור

נעים מאוד, אני רותם בן מויאל.

נולדתי בבית מרוקאי וגדלתי על השיש, טיילתי בתוך סירים וזראאאאארת שמעתי בערך כל 2 שניות. אני אוהב להגיד על עצמי שאני זקנה בגוף של גבר.
האהבה שלי לאוכל התחילה בגלל אבא שלי שהיה שף ענק.
הסיפור שהפך אותי למי שאני היום, קרה בבר המצווה שלי – אבא שלי שהיה אחראי על ההפקה הקולינרית זכה להרבה יחס ואהבה מצד האורחים ואילו אני ילד הבר מצווה נשכחתי אי שם לצד הסלטים. האמת? נעלבתי.

בסוף האירוע, ניגשתי לאבא שלי ושאלתי אותו למה כולם התייחסו רק אליו ולאוכל?
הוא אמר לי, “אם אתה רוצה שיזכרו אותך כל החיים, פשוט תשאיר לאנשים טעם טוב בפה”.
מהבוקר למחרת כבר הייתי עם אבא שלי בתוך הסירים, למדתי, ספגתי, חתכתי, קילפתי והבנתי – זה הייעוד שלי בחיים.

מאז אותו רגע גורלי, אני מבשל, נהנה מהמטבח ונהנה לראות אנשים אוכלים את מה שאני מכין, אני יכול לבכות מאושר כשמישהו טועם סיר שלי ואומר לי שהחזרתי אותו בזמן לידיים של סבתא, אמא או דודה.

המתכון הראשון שבחרתי לכתוב לכם כאן הוא מתכון של האמא של הסלטים, הבסיס לכל סנדוויץ’, הבסיס המושלם לשקשוקה או פותחת התיאבון הלאומית.
אוקי, אולי לא הלאומית, אבל בוודאות המרוקאית, שלהפתעתי הרבה מבקשים אותו ממני (והאמת זה מתכון פשוט מושלם).

אז מה לא אמרו על מטבוחה?

שהיא זהב אדום, שהיא יכולה להביא שלום עולמי, שזאת ריבת העגבניות הטובה בעולם, שהיא החיבור המושלם לכל לחם, שהיא יודעת להיות חריפה וחוצפנית וכו’…

אני כבר אומר לכם, המטבוחה צריכה את הזמן שלה. וואאאאאחחחחה?
אל תהיו “בשאלים” ותמהרו, המטבוחה צריכה להיות הרבה זמן על הגז, להצטמצם, להפוך לממתק של ממש, ככל שהיא תהיה יותר זמן על הגז ככה היא תצא טעימה יותר.

ולא לשכוח #רק_ככה!!!

בואו לעקוב אחרי גם בעמוד האינסטגרם שלי 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
רטבים וממרחים
רותם בן מויאל
X

35 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מסמנים איקס בעזרת סכין בחלקה העליון של כל עגבנייה וחולטים במים רותחים למשך 2 דק’.
  2. מסירים את קליפות העגבניות בקלות וטוחנים אותן במעבד מזון למשך כמה שניות. עוצרים ומוסיפים את השום והפלפל החריף וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים את התערובת לסיר הסמארט ליד, מוסיפים לסיר את הסוכר, מעבירים את הסליידר לאפשרות “טיגון באוויר/בישול”, מכוונים על “בישול איטי” ל-40 דקות.
  4. מערבבים בקערה קטנה את השמן, הפפריקות והמלח ומוסיפים לסיר הסמארט ליד.
  5. ממשיכים לבשל על “בישול איטי” במשך 1 שעה עד שהעגבניות מצטמצמות היטב והמטבוחה הופכת לממתק!
  6. טגנו שניצלים וחצילים ותקראו לי לאכול איתכם! או שתספרו לי איך יצא…
  7. אם נשאר משהו, אחסנו בכלי זכוכית אטום במקרר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המתכון המושלם של רותם בן מויאל – מטבוחה מרוקאית אסלית!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Maayan Avraham
    Avatar
    lemlem ysha

    כמה זמן חיפשתי מתכון למטבוחה מרוקאית אותנטית

תגובות (36)

Avatar

    Avatar
    שרה

    הי רותם, אם אין לי את הסיר שציינת במתכון אז איך מבשלים בסיר רגיל?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, בסיר רגיל פשוט בבישול על להבה נמוכה במשך 3-4 שעות

      Avatar
      מערכת Foody

      עדכנתי עכשיו את הכמות

    Avatar
    נופר לב

    רם אני עושה רק 10 עגבניות כמה שום שמים?

      Avatar
      מערכת Foody

      חצי ראש שום

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות