הפוכה אבל בקטע טוב: מקלובה צמחונית של אורז וירקות
קבלו אותה בהפוכה: מקלובה צמחונית של אורז וירקות המתבשלים בסיר אחד. בתחתית הסיר שפע של ירקות צלויים ומעל אורז אוורירי עשיר בתבלינים. הופכים לפני ההגשה
קבלו אותה בהפוכה: מקלובה צמחונית של אורז וירקות המתבשלים בסיר אחד. בתחתית הסיר שפע של ירקות צלויים ומעל אורז אוורירי עשיר בתבלינים. הופכים לפני ההגשה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 670.3 קק״ל 2681.2 קק״לפחמימות 112.4 גרם 449.5 גרםסוכר 8.4 גרם 33.7 גרםשומן 19.8 גרם 79.3 גרםנתרן 600.6 מ״ג 2402.3 מ״גחלבון 14.6 גרם 58.4 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.2 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 68.4 מ״ג 273.6 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 875.0 מ״ג 3500.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות670
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 670.3 קק״ל 2681.2 קק״לפחמימות 112.4 גרם 449.5 גרםסוכר 8.4 גרם 33.7 גרםשומן 19.8 גרם 79.3 גרםנתרן 600.6 מ״ג 2402.3 מ״גחלבון 14.6 גרם 58.4 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.2 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 68.4 מ״ג 273.6 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 875.0 מ״ג 3500.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 670 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות
-
1 קישוא בינוני
-
1 כרובית קטנה
-
1 חציל בינוני
-
2 תפוחי אדמה בינונייםאדומים עם קליפה
-
1/3 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אורז
-
2 כוסות אורז פרסי
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית בהרט
-
1 כף אבקת מרק בצל
-
4 כוסות מים
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים לקוביות גסות את הירקות ומפרידים את הכרובית לפרחים.
- מניחים את כל הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- מערבבים בידיים עד שכל הירקות עטופים בשמן ותבלינים ואופים עד להזהבה.
- מכינים את האורז: מערבבים היטב בקערה אורז, פפריקה חריפה, כורכום, פפריקה מתוקה, בהרט ואבקת מרק.
- מעבירים את הירקות הצלויים לסיר, מוסיפים מעל את האורז עם התבלינים ומוסיפים את המים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה וברתיחה עדינה 20 דקות.
- מכבים את הכיריים ומשאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות לפני ההגשה.
- הופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים לקוביות גסות את הירקות ומפרידים את הכרובית לפרחים.
- מניחים את כל הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- מערבבים בידיים עד שכל הירקות עטופים בשמן ותבלינים ואופים עד להזהבה.
- מכינים את האורז: מערבבים היטב בקערה אורז, פפריקה חריפה, כורכום, פפריקה מתוקה, בהרט ואבקת מרק.
- מעבירים את הירקות הצלויים לסיר, מוסיפים מעל את האורז עם התבלינים ומוסיפים את המים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה וברתיחה עדינה 20 דקות.
- מכבים את הכיריים ומשאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות לפני ההגשה.
- הופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה ומגישים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (0)
קטגוריות
- אוכל ערבי
- אורז
- ארוחה בריאה
- ארוחה בריאה קנור
- ארוחה חגיגית
- ארוחה משפחתית קנור
- ארוחה צמחונית קנור
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים לארוחה מפסקת
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- רוטב עגבניות קנור
- תוספות